واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۵:۳۶ب.ظ)
ضرورت تجويز و مصرف منطقي دارو با همکاري پزشکان موج - معاون غذا و داروي وزير بهداشت، با بيان اينکه ميانگين کمبودهاي دارويي در کشور 30 قلم و به صورت انگشت شمار بوده است، افزود: مديريت دارويي کشور از سوي رئيسجمهور مورد تقدير قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاري موج، ديناروند، معاون غذا و داروي وزير بهداشت، با اشاره به اينکه ميانگين کمبودهاي دارويي کشور انگشت شمار است، گفت: براي نخستين بار، واردات داروي کشور در سال 93، کاهش 350 ميليون دلاري را تجربه کرد.
رسول ديناروند صبح امروز در مراسم افتتاحيه همايش معاونان غذا و دارو دانشگاههاي علوم پزشکي سراسر کشور در سالاردره، ساري، اظهار داشت: در حوزه غذا و دارو از تلاشهاي دانشگاه علوم پزشکي مازندران رضايت داريم.
وي افزود: دانشگاهها از تجارب يکديگر براي تعالي حوزه غذا و دارو استانهاي کشور استفاده کنند.
معاون غذا و داروي وزير بهداشت با اشاره به مشکلات تأمين ارز، تصريح کرد: با اين اوصاف شرايط کمبودهاي دارويي در کشور تقريبا پايدار بوده است.
ديناروند با بيان اينکه ميانگين کمبودهاي دارويي در کشور 30 قلم و به صورت انگشت شمار بوده است، افزود: مديريت دارويي کشور از سوي رئيسجمهور مورد تقدير قرار گرفته است.
وي با اعلام اينکه مردم و مسوولان از توزيع دارويي در کشور رضايت دارند، گفت: در سطح دانشگاهها بايد در امر دارويي مراقبت صورت گيرد.
معاون وزير بهداشت با اشاره به اينکه مديريت مصرف دارو در سطح ملي و استانها ضروري است، افزود: تعامل فعالان دارويي با داروخانهها بايد مديريت شده باشد تا پيگيري تأمين داروهاي غيرضروري جدي باشد.
ديناروند با بيان اينکه تجويز و مصرف منطقي دارو از اقدامات بلندمدت اين معاونت است، تصريح کرد: برخي دانشگاهها اين امر را به خوبي مديريت کرده، ولي تعدادي از دانشگاهها موضوع تجويز و مصرف منطقي دارو را کاملا تعطيل کردند.
رئيس سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت با بيان اينکه شيوههاي طبابت براي جلوگيري از مصرف بيرويه داروهاي غير اثرگذار از سوي پزشکان بايد تغيير کند، افزود: تجويز و مصرف منطقي دارو بايد با همکاري پزشکان با جديت دنبال شود.
وي با اعلام اينکه زيرساختهاي بيمارستاني براي کاهش مصرف داروهاي غيرضروري بايد تقويت شود، گفت: حضور داروساز باليني در بيمارستانهاي تخصصي امري ضروري است.
ديناروند با اشاره به اينکه نسخه الکترونيک را به صورت پايلوت در پاوه، ساوه و جهرم آغاز کرديم، افزود: اين طرح در استانهاي فارس و مازندران که پايلوت طرح پزشک خانواده بوده بايد اجرايي شود.
معاون وزير بهداشت با بيان اينکه برنامه اجراي کشوري طرح نسخه الکترونيک چهار الي 5 سال در کشور زمان نياز دارد، گفت: اين طرح ميتواند تحولي در عرصه نظارت و مصرف دارو و مديريت آن ايجاد کند.
ديناروند با اشاره به اينکه در حوزه دارويي بايد حمايت از توليد داخل با جديت در بين دانشگاههاي علوم پزشکي کشور دنبال شود، افزود: در سياستهاي کلي سلامت، مقوله حمايت از داروهاي توليد داخل به وضوح ديده شده است.
وي از کاهش 350 ميليون دلاري واردات دارو براي نخستين بار در کشور در سال 93 خبر داد و گفت: اين کاهش نسبت به سال 92 بسيار چشمگير بوده است.
ديناروند با اذعان به اينکه قيمت داروهاي وارداتي بايد به قيمت منطقه و منطقي باشد، افزود: قيمتهاي فعلي داروها در کشورها بسيار بالا است.
وي با اشاره به اينکه در حوزه تجهيزات پزشکي و کنترل قيمتها در اين بخش بسيار موفق بوديم، گفت: قيمت داروها در بسياري از داروهاي اساسي روند کاهشي محسوسي داشته است.
همايش معاونان غذا و داروي دانشگاههاي علوم پزشکي سراسر کشور تا فردا در ساري ادامه خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]