تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خواب روزه دار عبادت ، سكوت او تسبيح ، دعايش پذيرفته و عملش دو چندان است. دعاى روزه دار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829511573




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازخوانی حادثه مهاباد و عملکرد مدافعین حقوق زنان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
بازخوانی حادثه مهاباد و عملکرد مدافعین حقوق زنان
مسببین آشوب در مهاباد نه‌تنها در برابر خانواده دختر جوان مسئول‌اند، بلکه در مقابل تک‌تک افراد این جامعه که اکنون در معرض اتهامات و قضاوت‌های بین‌المللی قرار دارند نیز مسئول‌ هستند.

خبرگزاری فارس: بازخوانی حادثه مهاباد و عملکرد مدافعین حقوق زنان



سایت مهرخانه در مطلبی آورده است: چند روزی است خبر فوت دختر مهابادی در رأس اخبار قرارگرفته است. درباره چگونگی این واقعه و علل آن اخبار بسیاری را می‌توان در خبرگزاری‌ها، سایت‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی دید؛ اخباری که عمدتاً ضدونقیض یکدیگرند. برخی از اخبار صحبت از تجاوز به دختر مهابادی می‌کند و علت مرگ را فرار از تجاوز می‌داند، ولی مقامات قضایی صحبت از احتمال ارتباط قبلی مابین دختر و فرد مقابل او را دارند که البته اصل ماجرا تا تحقیقات نهایی همچنان در پرده‌ای از ابهام است. علاوه‌بر اصل واقعه، حواشی صورت‌گرفته بر این ماجرا نیز قابل تأمل و بررسی است. در این ‌میان تحلیل فعالان حوزه زن در شبکه‌های اجتماعی و همچنین واکنش‌های صورت‌گرفته در مقابل هتل تارا قابل مطالعه است.
مدافعان حقوق زن جهت جلب توجه و حمایت افراد و به‌ویژه نهادهای بین‌المللی بر جنبه‌ای از زن و زنانگی تأکید داشته‌اند که به غلط به تمامیت زنانگی تعبیر می‌شود و زنان را از نگاه انسانی دور می‌کند. جذابیت جسمانی زنان و تأکید بر ویژگی‌های زنانگی زنان در میان این گروه فراوان به چشم می‌خورد. فمینیست‌ها معتقدند که بیشترین آزار به زنان از این جنبه است و بیشترین اقدامات خود را نیز جهت حمایت از زنان در این گروه از آسیب‌ها و اقدامات پیشگیرانه انجام داده‌اند. در این مسیر آن‌ها زنان را در هرگونه رفتاری که منجر به تعرض به زنانگی زنان شده است، افراد منفعل و مقهور نظام ستمگر مردانه تصویر کرده‌اند. چنین تصویری از زنان علاوه‌بر آن‌که به نحو کاریکاتورگونه، تنها یکی از ابعاد زنانگی را برجسته می‌کند، سبب می‌شود که انسانیت زنان از خاطر برود و زنان با جذابیت یا مخاطرات جنسی به تصویر کشیده شود.
این اتفاق علاوه‌بر آن‌که با هیجان‌بخشی به این‌گونه حوادث سبب اقدامات دور از عقل و تدبیر می‌شود، خود موجب ترویج چنین حملاتی به زنان می‌گردد؛ چنان‌چه در پی تأکید بر این نوع خشونت علیه زنان، شاهد حملات سخت و تأسف‌باری بر زنان هستیم که نمونه‌ای از آن را در تجاوز به دختری در ترکیه و دختر جوان دیگری در پاکستان شاهد بودیم که به قتل این دو دختر انجامید.
شاید به اشتباه تصور شود که اطلاع‌رسانی سبب جلب حمایت عمومی و تدبیر حکومت‌ها برای حمایت از زنان شود؛ در حالی‌که این امر نیازمند اقدامات پیشینی است، نه بازگویی این وقایع غیرانسانی با جزئیات.
انتقاد جدی دیگر به مدافعین حقوق زنان در موضع‌گیری آن‌ها در رابطه با خشونت جنسی و فیزیکی علیه زنان، انفعال و قربانی‌بودن زنان است. در ادبیات این گروه تناقض جدی در بحث عاملیت زنان وجود دارد. از نظر آن‌ها زنان در مسائلی چون تصمیم‌گیری در مورد ازدواج، تحصیل، اشتغال، کنترل بدن، بارداری و.... افرادی آگاه و بالغی هستند که لازم است خودمختاری و کنترل‌گری آن‌ها مورد توجه باشد و کسی حق ندارد زنان را در این امور تحت فشار یا اجبار قرار دهد، اما زمانی‌که به مسائلی چون روابط جنسی می‌رسد، افرادی هستند که مقهور و تحت اجبار نظام مردسالار هستند و به اجبار به روابطی که خود تمایلی به آن ندارند، تن در داده‌اند. اگرچه در بسیاری موارد زنان در واقعیت مجبور به برقرای ارتباط با متجاوز می‌شوند، اما باید در نظر داشت که تصویر قربانی و منفعل از زنان در این موقعیت ویژه، در تعارض با تصویر فرد خودآگاه و کنترل‌گر است.
به‌نظر می‌آید در این‌گونه روابط که به خشونت جنسی و قتل می‌رسد، باید در نظر داشت که میزان عاملیت زنان در آن اتفاق به چه میزان بوده است و سپس در مورد قربانی‌بودن یا نبودن آن تصمیم گرفت. میزان این عاملیت به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان در این مجال به آن پرداخت، اما باید در نظر داشت که امنیت برای افراد مختلف در درجات متفاوت در هر جامعه‌ای وجود دارد و زنان از آن‌جاکه در وضعیت جسمانی متفاوت از مردان قرار دارند، لازم است در خصوص حضور در اماکنی که امکان ایجاد خطر برای آن‌ها می‌رود با هشیاری بیشتری تصمیم بگیرند و این خود به معنای درجه‌ای از بلوغ اجتماعی و تصمیم‌سازی شخصی است؛ اگرچه باید متذکر شد که این نوشتار در پی واکاوی نیت زنان مذکور در این متن نیست، بلکه در پی انتقاد از تصویر منفعل و قربانی، و طلب عاجزانه توجه دیگران به زنان است.
بحث دیگر در مرگ دختر جوان مهابادی که در اثر سقوط از طبقه چهارم هتلی اتفاق افتاده، حوادث و حواشی پس از آن است که نکات مغفول بسیاری را می‌توان در آن مشاهده کرد. سقوط دختری از طبقه چهارم هتل و جان‌باختن، به مسئله‌ای ملی تبدیل شده است. مرگ دختر جوان و سنگینی این ماجرا از یک طرف و حرکت دسته‌جمعی و حمله به ساختمان هتل محل کار او ازطرف دیگر، این امر را از مسئله شخصی خانوادگی خسروانی تبدیل به مسئله‌ای ملی کرده و خوراک مناسبی برای خبرگزاری‌ها و شبکه‌های بیگانه فراهم کرده است. این حرکت نسنجیده که منشأ و آغاز آن مشخص نیست، امری را که می‌بایست از طریق مجاری قانونی و در حوزه اختیارات و تصمیمات خانواده خسروانی باشد، به مسئله‌ای تبدیل کرده که اکنون کمتر کسی از آن بی‌خبر است.
نقل قول‌ها و داستان‌های متفاوتی از چگونگی اتفاق این ماجرا به گوش می‌خورد، اما آن‌چه در میان همه آن‌ها مشترک است آن‌که خانم خسروانی به دعوت مردی به اطاق او می‌رود و پیگیری مدیریت هتل و ترس ایشان از برملاشدن این عمل، که امری بسیار طبیعی است، موجب تصمیم او برای خروج از اطاق مذکور از طریق بالکن شده است؛ اتفاقی که به مرگ خسروانی منتهی شده است.
آن‌چه این نوشتار در پی آن است، کم‌اهمیت جلوه‌دادن از دست‌رفتن زندگی زن جوان نیست که هر نفس انسانی محترم است، بلکه در پی پررنگ‌کردن بی‌حرمتی و رسوایی است که به‌واسطه عکس‌العمل احساسی و هیجانی جامعه مهاباد، اسم و رسم و خانواده این دختر جوان را وارد مهلکه و گردابی کرده است که به‌نظر نمی‌آید به آسانی و به‌زودی از یادها برود. برای خانواده خسروانی از دست‌رفتن زندگی دختر جوانشان غم و سوگواری کمی نبوده است که اکنون اعتبار خود را در هر کوی و برزنی در معرض اظهار نظر و انتقاد ببینند و مسئولیت این اتفاق غم‌انگیز برعهده کسانی است که در اقدامی عجولانه این اتفاق را به چنین رسوایی تبدیل کردند.
در خبرها موکداً و بارها تکرار شده است که خانواده خسروانی به دنبال پیگیری این اتفاق از مجاری قانونی بوده‌اند و نظری در خصوص برگزاری گردهمایی و راهپیمایی و حمله به اموال هتل و درگیری با عوامل نیروی انتظامی نداشته‌اند. تصمیم خانواده دختر جوان تصمیم شایسته و در حدود اختیارات آن‌ها بوده است که حرکت جمعی مردان مهابادی‌ آن را مورد خدشه اساسی قرار داد.
در جامعه ایرانی که آبرو و حرمت و اعتبار یک خانواده از اهمیت به‌سزایی برخودار است؛ به‌نحوی‌که افراد برای حفظ آن‌ گاه به فداکاری‌های جدی دست می‌زنند. اتفاقی که برای دختر جوان افتاد می‌توانست به آرامی و در طی مسیر قانونی بررسی شود، اما اکنون تک‌تک اعضا این خانواده در جمع خانواده‌های ایرانی شناخته شده‌اند. پس از آن‌که هیجان و احساسات اولیه این ماجرا فرو‌نشست و مردان برگزارکننده راهپیمایی به خانه‌های خود بازگشتند، تکلیف خانواده خسروانی و هزینه آبرویی و عاطفی‌ای که به ایشان تحمیل شده است، چه خواهد شد؟
غوغا بر سر تجاوز به دختر جوان که مطابق نظر پزشک‌قانونی اثری از جراحت یا اقدام به تجاوز در بدن او یافته نشده است، عامل اصلی حوادث مهاباد است. دختر جوان به‌درستی یا به خطا به دعوت مردی به اطاق می‌رود و پس از آن چنین حادثه‌ای اتفاق می‌افتد. کسی از نیت دختر جوان که اکنون در میان ما نیست خبر ندارد و مرد متهم نیز هنوز از نیت خود چیزی آشکار نکرده‌ است، اما سؤالی که به ذهن می‌آید آن‌ است که آیا هر نوع جمع‌شدن زن و مردی مقدمه‌ای برای تجاوز است؟ آشکار است که مسئله به هیچ روی بر محور نیت زن و مرد این ماجرا نیست، بلکه بحث اصلی بر مدعای جوانان مهابادی بر خدشه‌ای است که تصور می‌کنند بر مردانگی آن‌ها رفته است. که اگر قرار بر حمایت از دختر جوان از دست‌رفته و حفظ آبرو و احترام خانواده او و مجازات متهم، در صورت اثبات جرم او بود، راه‌های دیگری برای ابراز آن بود.
چرا جوانان مهابادی به جای حمله‌کردن به ساختمان هتل و به آتش‌کشیدن آن، در کنار دادگستری یا نیروی انتظامی جمع نشدند که در کنار نشان‌دادن اعتراض، حمایت خود را از اقدامات قانونی نشان دهند؟ آیا زمان آن نرسیده است که در کنار اعتقاد به حق برگزاری تجمعات اعتراضی، قانون را نیز به رسمیت شناخته و با حمایت از آن، مسائل این‌چنینی را به مسأله امنیت ملی تبدیل نکنیم؟ آیا ایجاد شائبه تجاوز به دختر جوان او را در معرض اتهامی قرار نمی‌دهد که هیچ‌گاه نمی‌تواند از خود در برابر آن دفاع کند؟ رنجی را که تک‌تک اعضای خانواده خسروانی با انتساب این برچسب به دختر خود می‌کشند، چه کسی پاسخ‌گوست؟ چنان‌چه این خانواده دختر دیگری نیز داشته باشند، تکلیف او پس از این ماجرا چه خواهد بود؟ ایا آینده و سرنوشت زندگی او در معرض خطر نیست؟
در جامعه کوچکی که به زنی اجازه می‌دهد به عنوان مهمان‌دار در هتلی مشغول کار شود و به او، به خرد و فهم او از مسائل موجود در حوزه کار و بلوغ شخصیتی‌اش اعتماد شده است، لازم است بروز حوادث این‌چنینی نیز مدنظر باشد. اقدام جوانان مهابادی بیش از آن‌که نشان‌دهنده حمایت از دختر جوان باشد، بیان‌گر آن است که جمعی به دلایلی پوچ به این آشوب دامن زده‌اند و مرگ دختر جوان بهانه‌ای بیش نبوده است.
در جامعه کوچک مهاباد مانند همه شهرهای کشورمان که ارزش و حرمت غیرت و ناموس و آبرو امری نیست که بر کسی پوشیده باشد، مسببین این آشوب نه‌تنها در برابر خانواده دخترجوان مسئول‌اند، بلکه در مقابل تک‌تک افراد این جامعه که اکنون در معرض اتهامات و قضاوت‌های بین‌المللی قرار دارند نیز مسئول‌اند. شاید زمان آن رسیده است که اعتبار و آبروی دیگران و در گامی بالاتر مصلحت جمعی جامعه را در نظر داشته باشیم. زنان و مسائل مربوط به آن‌ها ابزار دست و بهانه این‌چنین اتفاقاتی نیست و چنان‌چه کسانی بخواهند به‌واقع از حقوق زنان دفاع کنند، قانون و مراجع ذی‌ربط بهترین ملجً و محل این امر است.   مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/

94/02/23 - 10:52





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن