تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813205845




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشنایی با ریشه های شکل گیری «سکته مغزی»


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: آشنایی با ریشه های شکل گیری «سکته مغزی»


یک متخصص مغز و اعصاب گفت: افزایش سن و بی‌ تحرکی دو عامل مهم برای ابتلا به سکته مغزی است. همچنین استرس و وضع روحی غیر عادی دو عامل پنهان در ابتلا به سکته مغزی هستند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکترکریم نیک‌ خواه با بیان اینکه سکته مغزی سومین علت مرگ و میر در جوامع است و با افزایش سن، خطر ابتلا به آن افزایش می‌یابد، گفت: بی‌ تحرکی نیز فاکتور مهم دیگری در بروز سکته مغزی است. بنابراین باید نحوه زندگی را تغییر دهیم. همچنین تغذیه‌ای که سرشار از چربی و کالری بالا یا دارای میزان کمی از ویتامین باشد نیز زمینه‌ساز بروز سکته مغزی است.

وی افزود: ویتامین‌ها برای سلامت رگ بسیار مفید است، بنابراین باید تغییر رژیم غذایی با فرهنگ‌سازی و آموزش اتفاق افتد و از رژیم غذایی چرب و پرنمک به رژیمی منطقی که تمام کالری‌ها و به خصوص ویتامین‌ها را داشته باشد، تغییر ذائقه دهیم.

نیک‌خواه گفت: افزایش فشارخون،‌ دیابت، سیگار کشیدن، بی‌تحرکی، برهم خوردن تعادل در چربی‌های بد و خوب بدن، وراثت و رژیم غذایی نامناسب از جمله فاکتورهای خطر بروز سکته مغزی است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین عوامل بروز سکته مغزی قابل پیشگیری هستند، تصریح کرد: به علت اثرگذاری منفی فشار خون روی رگ‌ ها تصلب شرایین ایجاد می شود که این امر زمینه ساز بسته شدن رگ‌ ها شده و خطر سکته مغزی را افزایش می‌ دهد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره با دیابت به عنوان یکی دیگر از عوامل خطر‌آفرین در بروز سکته مغزی گفت: با توجه به اینکه گفته می‌شود دیابت، مادر تمام بیماری‌ هاست؛ در صورتی که افراد مبتلا به دیابت کنترل خوبی روی بیماری خود نداشته باشند، روند تصلب شرائین و بروز سکته مغزی در آنان افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: در سال‌ های اخیر که وضع زندگی متفاوت‌ شده، میزان ابتلا به دیابت ودر پی آن سکته مغزی افزایش پیدا کرده است.

این متخصص مغز و اعصاب افزود: دو نوع چربی خوب و بد در بدن وجود دارد؛ در صورتی که چربی‌ بد، افزایش و چربی خوب کاهش پیدا کند، این اختلاف در میزان چربی‌های بدن موجب افزایش احتمال سکته مغزی می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب درباره سیگار کشیدن و تاثیر آن بر سکته مغزی، تاکید کرد: در افراد سیگاری همچنین کسانی که در کنار افراد سیگاری زندگی می‌کنند، خطر ابتلا به سکته مغزی وجود دارد.   وی افزود: این امر در افرادی به طور غیرمستقیم در معرض دود سیگار قرار می‌ گیرند، خطرناک‌ تر است؛ زیرا تغییراتی که روی خون این افراد اتفاق می‌افتد زمینه ساز کندی جریان و غلظت خون می‌شود. در حالی که بدن افراد سیگاری نسبت مصرف سیگار عادت کرده است.

وی با اشاره به اینکه جوامعی که استرس در آنها کمتر است، سلامت رگ و مغز بهتری دارند، تصریح کرد: استرس و شرایط روحی غیرعادی دو عامل پنهان در ابتلا به سکته مغزی هستند. از طرف دیگر افرادی که یکی از نزدیکان آنان دچار سکته مغزی شده‌، برای ابتلا به سکته مغزی مستعدتر هستند؛ هرچند نمی‌توان گفت که لزوما کسی که افراد نزدیکش دچار سکته شده‌اند، قطعا مبتلا به سکته مغزی خواهد شد.

این متخصص مغز و اعصاب افزود: فلج شدن نصف بدن از علائم این بیماری است؛ علائم به صورت حاد از چند ساعت تا یک روز به صورت فلج شدن اندام‌ های بدن یعنی دست و پا رخ می‌دهد.

نیک‌خواه تصریح کرد: ممکن است به غیر از مواردی که رگ‌های افراد به طور مادرزادی ایراد داشته باشد، در فرد علائمی مانند سکته مغزی بروز کند. سن شایع ابتلا به سکته مغزی در حدود 50 و60 سال به بالاست.

این متخصص مغز و اعصاب افزود: بیشترین عوارضی که سکته مغزی دارد معلولیت بوده که بسیار هزینه‌ بردار است و این معلولیت بیشتر در فلج شدن نصفی از بدن خود را نشان می‌‍دهد. هرچند که با توجه به نوع سکته که در کدام یک از قسمت مغز صورت گرفته باشد می‌تواند عوارض دیگری نیز ایجاد کند.

وی همچنین درباره انواع سکته مغزی گفت: دو نوع سکته مغزی وجود دارد؛ یکی از آنها بسته شدن رگ‌ها و دیگری پاره شدن آنها است که هنگام پارگی رگ‌ها خون ریزی مغزی نیز اتفاق می‌افتد.

نیک‌‎خواه افزود: در صورتی که سکته مغزی از نوع خونریزی باشد خطر مرگ و میر بالاست، به خصوص اگر این خون ریزی در بخشی از مغز که ساقه مغز نام دارد، رخ دهد؛ این خطر افزایش بیشتری پیدا می‌‎کند. امکان زنده نگه داشتن این بیماران در جوامع خیلی پیشرفته که امکانات زیادی دارند حدود 48 تا 72 ساعت و در جوامعی که امکانات نگهداری کمتر است، این مدت کاهش پیدا می‌کند.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: مرگ‌های ناگهانی که در عرض چند دقیقه یا چند ساعت اتفاق می‌افتد معمولا در سکته‌های مغزی اتفاق نمی‌ افتد و این امر بیشتر در سکته‌ های قلبی مشاهده می‌ شود و مرگ و میر بر اثر سکته مغزی معمولا حداقل 24 ساعت به طول می‌انجامد.

وی بهترین راه پیشگیری از سکته مغزی را ورزش دانست و تصریح کرد: وقتی افراد ورزش می‌کنند از نظر روحی و عقلی شاداب‌ ترند و گرایش کمتری به مصرف سیگار دارند؛ چربی خون آ‎‌ها سوزانده شده، استرس کمتری دارند، کمتر دچار چاقی می‌شوند و از این طریق اغلب عوامل بروز سکته مغزی کنترل می‌شود.

نیک‌خواه افزود: باید به افراد جامعه آموزش داده شود که ورزش کردن برای سلامت زندگی، نیازی ضروری است و نباید این‌ طور تصور کنند که ورزش فقط یک تفریح است.
 


سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن