محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830588184
تاریخ نگاری اسلامی به قلم زنده یاد صادق آئینه وند
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاریخ نگاری اسلامی به قلم زنده یاد صادق آئینه وند تهران - ایرنا - زنده یاد استاد صادق آئینه وند، در کتاب " علم تاریخ در گستره ی تمدن اسلامی "، تاریخ نگاری اسلامی را نسبت به تاریخ نگاری سایر ملل دارای جایگاهی ویژه ، مستق و ممتاز دانسته و تبیین نموده که" روح تاریخی دین اسلام " بر اصالت تاریخ نگاری اسلامی افزوده است.
زنده یاد استاد صادق آئینه وند ، زاده 1330 در توابع استان همدان ، چهره ماندگار تاریخ، دانش آموخته ی دانشگاه تهران و دانشگاه القدیس یوسف لبنان ، و استاد دانشگاه تربیت مدرس بود. وی در دی ماه 1392، به ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ، منصوب شد و تا پایان عمر این سمت را بر عهده داشت. استاد آئینه وند در 21 اردیبهشت ماه سال جاری پس از طی دوره ای بیماری دار فانی را وداع گفت.
استاد آئینه وند در کتاب " علم تاریخ در گستره ی تمدن اسلامی " به شیوه ای ممتاز و منحصر بفرد ، ضمن ریشه یابی علم تاریخ ، به بررسی زوایا و وجوه مختلف تاریخ نگاری در جهان اسلام پرداخته است. وی با مستندات متقن ، نشان داده است که تاریخ نگاران مسلمان ، مُبدع شیوه ای نو در تهیه ، ثبت ، ضبط و بیان وقایع تاریخی بوده و از این لحاظ بر شیوه های تاریخ نگاری رایج در جهان مؤثر واقع شده اند.
آنچه در پی می آید گزیده ای مختصر از کتاب " علم تاریخ در گستره تمدن اسلامی " ، نگارش زنده یاد دکتر صادق آئینه وند است، که توسط گروه اندیشه خبرگزاری ایرنا ، تهیه شده است.
زنده یاد استاد آئینه وند، در فصل ساخت ها و سبک های تاریخ نگاری اسلامی درکتاب فوق الذکر می نویسد : با صراحت باید گفت که تاریخ نگاری اسلامی ، نتیجه ی تلاش مسلمین است و هیچ تأثیر خارجی از ملت های دیگر در پیدایش آن نقش نداشته است. بعض از محقّقان از میان مستشرقان، که در علوم اسلامی تبحّر بیش تر داشته و از انصاف هم بهره برده اند ، بر این امر انگشت تأکید نهاده و گفته اند " پیدایش تاریخ در اسلام بدون شک ، ثمره ی تلاش مسلمین است ."
هرنشو، در باب اهمیّت تاریخ نگاری اسلامی و تأثیر آن در تاریخ نگاری اروپایی می گوید : اثر فرهنگ اسلامی از طریق مدارس اندلس و جنوب ایتالیا وارد اروپای مسیحی شد. این امر ، یکی از عوامل نیرومندی بود که در پایان دادن به قرون وسطی و پدید آمدن عصر جدید علمی ، نقش اساسی داشت .
به زعم استاد آئینه وند ، شیوه های رایج در تاریخ نگاری اسلامی را می توان در سه شیوه یا روش بیان کرد :
- روش نخست ، بر بنیاد تألیف در مغازی و سیره ی پیامبر خدا (ص) رشد کرد. مکتب تاریخ نگاری مدینه با عنایت به اسناد برای کشف حقیقت متن و بیان دقت در نقل ، متولی إعمال چنین روشی به شمار می رفت.
- روش دوم ، بر اساس قصص تاریخی ای بود که مورخان ، بنا به تقلید از راویان پیشین عرب ، قصص را با آرایش های قهرمان مآبانه ، به گونه ای مبالغه آمیز با آمیزه ای از شعر و نثر ، می آراستند .
روش سوم ، را به تعبیری می توان مکتب جدیدی در روش تاریخ اسلامی برشمرد. در این روش به نقد تاریخی، روایت تاریخ و اسناد، پرداخته می شود. روش کِندی در تدوین تاریخ ، صورت روشنی از روش یا مکتب جدید است .
زنده یاد صادق آئینه وند در این فصل از کتاب به مشهورترین تاریخ نویسان دوران اسلامی اشاره نموده و از کِندی ، بَلاذُری ، ابن قتیبه ، دینوری ، یعقوبی ، ابوحنیفه، طبری ، واقدی ، فاسی ، ابن شحنه ، کافیجی ، سخاوی ، ابن خلدون ، و مسعودی نام می برد. ایشان در خصوص شیوه ی ممتاز مسعودی در تاریخ نگاری می نویسد: مسعودی مورّخی است که برای تألیف تاریخش سفرهای فراوان کرده است . روش او در آزمودن اخبار ، از طریق مشاهده ی مکان ها و محل های وقوع حوادث تاریخی است . او برای این کار به سرزمین ایران ، هند ، جزیره ی ماداگاسکار ، ماوراءالنهر و شام سفر کرد. سرانجام رحل اقامت در مصر افکند و در فُسطاط سُکنی گزید.
استاد آئینه وند، همچنین بهره گرفتن و سود بردن از اسناد ، سنگ نوشته ها و سکّه ها را از جمله شیوه های رایج تاریخ نگاری اسلامی دانسته و در این باره نوشته است : نامه های رسول خدا (ص) به سران داخل و خارج جزیره العرب ، مورخان مسلمان را نسبت به اهمیّت آن حساس کرد . یعقوبی ، فصل خاصی از کتابش را به مکاتبات پیامبر اکرم (ص) و خلفای راشدین اختصاص داده است . وی از ذکر نامه های واصل به مدینه ، از دیگران ، غافل نبوده است. بلاذری در انساب الأشراف ، نامه ی عثمان به هیئت مصری و نامه های دیگر را ذکر کرده است. از میان مورخان مسلمان کسی مثل صاحب کتاب " ابرق الشّامی " کلیه اسناد را بر حسب سال کتابت ، تدوین کرده و از این حیث کاری همانند چاپ اسناد وزارت های خارجه عصر ما کرده است.
زنده یاد آئینه وند ، أشکال تاریخ نگاری اسلامی را در وجوه مختلف در پنج گروه به شیوه زیر دسته بندی نموده است :
الف – تاریخ های جهانی
ب – تاریخ های محلی و منطقه ای
ج – تاریخ های محلّی – دینی
د – تاریخ های محلی – عمومی
ه – تاریخ های عصر نگاشته و یادداشت ها
درباره ی هر یک از وجوه فوق الذکر توضیحات مبسوطی در کتاب منظور آمده است، که ما مختصری از آن را بیان می کنیم :
الف – تاریخ های جهانی : در پایان قرن سوم هجری ، "سه نوع تاریخ نگاری جهانی" پدید آمد.
نوع اول ، با تألیف تاریخ یعقوبی پدید آمد . یعقوبی در کتاب تاریخش ، موضوعات گوناگونی مثل قصه ی تورات ، انجیل های چهارگانه ، تاریخ عصر جاهلی ، یونانیان، هندیان، اعراب ، کتاب های ارسطو و بقراط و شاعران جاهلی ، را گرد آورده است.
نوع دوم از سیر تاریخ نگاری جهانی ، با کتاب " تاریخ الرُّسل و المُلوک " محمد بن جریر طبری، آغاز می شود . طبری در کتابش ، گذشته از آن چه در تاریخ نگاری جهانیِ نوع اول به چشم می خورد ، موضوعات دیگری مثل مسائل متکلّمان ، نکته یابی فقیهان ، بصیرت های سیاست مداران و حکّام و والیان را نیز افزوده است. اخبار اسرائیلی ، تاریخ عرب ، تاریخ ایران ، سیره ی نبوی و تاریخ خلفا، از عمده ی موضوعات تاریخ طبری است .
نوع سوم تاریخ نگاری جهانی ،" مروِّج الذَّهَب و مَعادِن الجوهر " مسعودی است . بخشی از کتاب مروج الذهب ، دایره المعارفی است که پژوهش های تاریخی و جغرافیایی در آن به هم ریخته است . مسعودی، اطلاعات و موضوعات دیگری مثل داستان خلقت جهان ، طبیعت زمین ، تحقیق در ملّت های غیر عرب را وارد تاریخ نگاری جهانی کرد. او موضوع تاریخ جاهلی را از زاویه ی تمدّنی نوشت؛ سیرت نبوی (ص) را به اختصار نگاشت و در حوادث تاریخی ای که مستقیماً به امیرالمؤمنین علی (ع) مربوط می شد ، اهتمام خاص به کار برد . نیز ، تاریخ خلفا را بر اساس ترتیب زمانی نگاشت. همچنین بخش دوم کتاب مُروّج الذَّهب مسعودی ، حاوی آراء وی در فلسفه ی تاریخ و هستی شناسی است.
ب : تاریخ های محلی و منطقه ای : که مولود علاقه ی مورّخان به موطن و مولد خویش است . تاریخ نگاران اسلامی ، همه ی سرزمین های اسلامی را وطن بزرگ خویش می دانستند.
ج – تاریخ های محلّی دینی : در تاریخ نگاری اسلامی ، کتبی درباره ی تاریخ شهرهای اسلامی یا زندگی رجال آن تألیف شده است که قصد عمده از آن ، آگاه کردن خوانندگان به تاریخ مقدس این شهرها بوده است. از میان این مورّخان و آثار آن ها می توان به تألیفات ذیل اشاره کرد : اخبار مکه ، از ابو ولید آزرقی ؛ تاریخ المدینه المنوره ، از نُمَیری بصری ؛ وفاءالوفا بأخبار دارالمصطفی ، از سُمهودی ؛ تاریخ علماء الأندلس ، از فرضی اندلسی ؛ کتاب " الدّر المنتخب فی تاریخ مملکه الحلب " ، از محمد بن شحنه حلبی ، که درباره ی شهر حلب نوشته و سپس ابن عدیم در تکمیل این کتاب ، کتاب " کنوز الذهب فی تاریخ الحلب " را در قرن نهم نوشت و در آن به توصیف حلب و تاریخ هنر مساجد حلب پرداخت؛ تاریخ فاکهی نیز کتابی است که عمدتاً به ذکر معماری و بنای مکّه (خِطط : سرزمین ها) و ذکر قداست حرم پرداخته است.
د – تاریخ های محلّی عمومی : قدیم ترین کتاب ها در این وجهِ تاریخ نگاری اسلامی ، کتاب " تاریخ بغداد" تألیف احمد ابن ابی طاهر (طیفور) (280 ه.ق) است.
"تاریخ نگاری محلی یمن" ، در قرن چهارم هجری ، نیز از نمونه هایی است که با آمیختن تاریخ و مباحث عمرانی و أنساب ، به رشته ی تحریر در آمد.
تاریخ نگاری محلی عمومی در ایران اسلامی ، با کتاب " تاریخ مرو" اثر ابوالحسن ایّوب مروزی (268 ه.ق) در قرن سوم هجری آغاز شد. این کتاب اگر چه اکنون بر جای نمانده ولی بخش های عمده ای از آن در مُعجَم البُلدانِ یاقوت حِموی و نیز در الإصابه ی ابن حَجَر عَسقَلانی آمده است.
ه – تاریخ های عصر نگاشته و یادداشت ها : که به تدوین تاریخ در عصر خود مورّخ مربوط می شود. مانند تاریخ ابن اثیر ، در بیان حمله ی مغول به جهان اسلام ، که به علت مشاهده ی شخصی و هم عصر بودن مؤلف با آن وقایع ، بهترین توصیف واقعی را به دست داده است. تصویری که وی از این بلای جهان سوز می دهد ، گاه در مخیّله ی بشر نمی گنجد .
- سفرنامه ها در جهان اسلام ( وَفد نگاری و رحله نگاری )
دو نوع از شیوه های تاریخ نگاری در جهان اسلام "رحله نگاری " و "وَفد نگاری" ، خوانده می شود.
رحله نگاری :(رحله ها همان سفرنامه ها هستند) که با تأسف باید گفت که مُعظَم کُتُب جهانگردانِ مسلمان ازبین رفته است.
اولین جهان گردان مسلمان ، بازرگانان عُمّان ، سیراف و بصره اند که در قرن سوم و چهارم هجری به چین سفر کردند. کتاب " أخبار الصّین و الهِند" منسوب به سلیمان سیرافی از این جمله است.
مهم ترین آثار سفرنامه در جهان اسلام ، سفرنامه ی ناصرخسرو قبادیانی است که در قرن پنجم هجری قمری نگاشته شده است.
وَفد نگاری : " وَفد " به معنای هیئت یا جماعتی است که برای انجام کاری از نقطه ای به نقطه ای سفر می کند . گر چه ممکن است هر وَفدی به دنبال مأموریت خاصّی باشد، ولی غالباً وفدها در پی انجام مأموریت های سیاسی و گاه نظامی اند . معادل این اصطلاح در این روزگار " هیئت نمایندگی " یا " هیئت سیاسی " است .
مورّخان مسلمان سعی داشته ، أغراض ، سخنان و مکان های ملاقات " وَفد ها " را ثبت و ضبط کنند. برای این مهم کتاب هایی با عنوان " الوافِدون " و " الوافدات" به رشته ی تحریر درآمد. برای نمونه کتاب " أخبار الوافدات من النّساء علی معاویه بن أبی سفیان" و کتاب " أخبار الوافدین من الرّجال مِن أهل البصره و الکوفه علی معاویه بن أبی سفیان" ، تألیف بکّار الضًّبی (222 ه.ق ) است، که هر دو این کتاب ها شامل ملاقات مردان و زنان عراقی و یمنی، از میان اصحاب امیرالمؤمنین علی (ع)، با معاویه بن أبی سفیان است.
زنده یاد صادق آئینه وند ، با دقتی موشکافانه ، انواع علومی که تاریخ نگاران مسلمان جهت تدوین و نگارش کتاب های تاریخ نگاری به کار بسته اند را برشمرده که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد : تفسیر قرآن کریم ، علم ادیان ، قصص انبیاء ، علوم حدیث ، علم رجال ، علم کلام ، و علم فقه .
هم چنین دانش هایی همچون علوم زبان (آشنایی مورّخان با چند زبان مختلف ) ، زبان شناسی یا فیلولوژی و دانش معانی مفردات و تَطَوّر تاریخی آن ها ، دانش خط شناسی ، دانش کتیبه خوانی ، پاپیروس شناسی ، دانش سیاق شناسی (نوعی از خط که اعدا و مقادیر و اوزان را با آن می نویسند) ، دانش حروف ابجد و حساب جُمَل ، دانش ارقام رومی ، سند شناسی و بهره گیری از مراکز اسناد ، دانش اسناد ، نشان شناسی ، دانش سکّه شناسی ، دانش جغرافیا ، دانش اقتصاد، فنون معماری ، هنرهای دستی ، جامعه شناسی ، علم انسان شناسی (علم الأجناس یا Anthropology ) ، باستان شناسی ، نژاد شناسی ، علوم سیاسی و حقوقی و برخی علوم دیگر.
* کتاب "علم تاریخ در گستره ی تمدّن اسلامی " ، نگارش استاد صادق آئینه وند، در 712 صفحه ، به انضمام فهرست منابع و مآخذ، فهرست کتاب شناسیِ علم تاریخ ، فهرست آیات ، فهرست اشعار (فارسی و عربی) ، و فهرست تفصیلی کتاب، به یادگار مانده است.
از زنده یاد استاد صادق آئینه وند ، بالغ بر 33 جلد کتاب و 96 مقاله ی علمی به زبان های فارسی ، عربی و انگلیسی منتشر شده است. ریاست «انجمن ایرانی تاریخ» و عضویت در هیئت مدیره «انجمن ایرانی تاریخِ اسلام» و «انجمن ایرانی مطالعات زنان» از دیگر مسئولیت های علمی او بوده است.
دکتر حسن روحانی ، رئیس جمهوری ایران ؛ دکتر علی لاریجانی ، رئیس مجلس شورای اسلامی ؛ دکتر صالحی ، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از جمله شخصیت های سیاسی بودند که با ارسال پیام هایی، درگذشت ایشان را تسلیت گفتند.
رئیس فرهنگستان علوم ایران ، دکتر رضا داوری اردکانی نیز پیام تسلیت جداگانه ای ارسال نمود که در آن ، استاد صادق آئینه وند را شخصیتی برخوردار از روح انصاف و اعتدال خوانده بود ، بخشی از پیام تسلیت این استاد و چهره ی ماندگار فلسفه به شرح زیر است :
درگذشت استاد والامقام حضرت آقای دکتر صادق آیینه وند، ضایعه بزرگ است. ایشان که درس ادبیات عرب آموخته بود، از همان اوان تحصیل در دانشگاه علاقه و تعلق خاطری خاص به تاریخ و فرهنگ و تمدن اسلامی پیدا کرده بود و بیشتر همّ خود را مصروف پژوهش در تاریخ اسلام و مخصوصاً تاریخ تشیّع کرد و آثار خوب پدید آورد. رحمت خدا بر او باد که استادی دانشمند و نجیب و دیندار و مدیری شایسته و برخوردار از روح انصاف و اعتدال بود. من که از حدود چهل سال پیش به ایشان ارادت داشته ام در عزای فقدان ایشان شریکم و به ملاحظه حرمت مقام علمی این استاد دانشمند و نجیب و دیندار و مدیر شایسته و برخوردار از روح اعتدال و انصاف، درگذشتشان را از سوی فرهنگستان علوم به خانواده گرامی و به دانشمندان و دانشگاهیان و مخصوصاً به همکاران دانشگاه تربیت مدرس و استادان و کارکنان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که ایشان اخیراً ریاست آن را بر عهده گرفته بودند، تسلیت می گویم.
- کتاب " علم تاریخ در گستره ی تمدن اسلامی"، در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ، در سالن شبستان مصلای امام خمینی (ره) ، غرفه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ، به علاقمندان ارائه شده است.
اندیشه **ش **آ **1601**
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
پیکرزنده یاد صادق آیینه وند استاد برجسته تاریخ اسلام در خانه ابدی آرام گرفت
پیکرزنده یاد صادق آیینه وند استاد برجسته تاریخ اسلام در خانه ابدی آرام گرفت شهرری - ایرنا - پیکرمرحوم زنده یاد صادق آیینه وند استاد برجسته تاریخ اسلام صبح امروز یکشنبه ازمحل پژوهشگاه علوم انسانی به سمت دانشگاه تربیت مدرس تشییع و در قطعه نام آوران بهشت زهرا س بخاک سپرده شد بهصالحی درگذشت زنده یاد صادق آئینه وند را تسلیت گفت
صالحی درگذشت زنده یاد صادق آئینه وند را تسلیت گفت تهران - ایرنا - سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارسال پیامی درگذشت استاد صادق آئیه وند را تسلیت گفت به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در متن تسلیت صالحی آمده استگزارش تصویری - مراسم ختم زندهیاد دکتر صادق آیینهوند
مراسم ختم زندهیاد دکتر صادق آیینهوند عکس عبدالواحد میرزازاده - ایسنا دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹ ۰۸پیکر زنده یاد صادق آیینه وند تشییع شد
پیکر زنده یاد صادق آیینه وند تشییع شد پیکر زنده یاد صادق آیینه وند استاد برجسته تاریخ اسلام صبح یکشنبه از محل پژوهشگاه علوم انسانی به سمت دانشگاه تربیت مدرس تشییع شد خبرگزاری ایرنا پیکر زنده یاد صادق آیینه وند استاد برجسته تاریخ اسلام صبح یکشنبه از محل پژوهشگاه علوم انسانی به سعکس/ تشییع پیکر زنده یاد صادق آیینهوند
عکس تشییع پیکر زنده یاد صادق آیینهوند پیکر زنده یاد صادق آیینه وند استاد برجسته تاریخ اسلام روز یکشنبه از محل پژوهشگاه فرهنگ و علوم انسانی به سمت دانشگاه تربیت مدرس تشییع شد تصاویر از خبرگزاری ها ۲۱ ۰۲ ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۷پیام تسلیت رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پی درگذشت صادق آئینهوند
جمعه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۰ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با صدور پیامی درگذشت نخستین رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه پس از انقلاب اسلامی و عضو شورای سیاستگذاری گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را تسلیت گفت به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناعکس: چهره ها در یادبود «صادق آئینه وند»
عکس چهره ها در یادبود صادق آئینه وند مجلس ترحیم دکتر صادق آئینه وند رییس فقید پژوهشگاه علوم انسانی و چهره ماندگار تاریخ اسلام در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد برترین ها مجلس ترحیم دکتر صادق آئینه وند رییس فقید پژوهشگاه علوم انسانی و چهرهجام جم ایام - دکتر صادق آئینهوند، چهره ماندگار تاریخ درگذشت
دکتر صادق آئینهوند رییس پژوهشگاه علوم انسانی و چهره ماندگار تاریخ استاد تاریخ اسلام و عضو شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در گذشت دکتر صادق آئینهوند دانشآموخته دکترای تاریخ اسلام از دانشگاه القدیس یوسف لبنان استاد دانشگاه تربیت مدرس و رییس پژوهشگپیام تسلیت دانشگاه مذاهب اسلامی در پی درگذشت صادق آئینهوند
شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۹ دانشگاه مذاهب اسلامی با صدور پیامی درگذشت چهره ماندگار علم تاریخ دکتر صادق آئینهوند را تسلیت گفت به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایسنا در متن پیام تسلیت دانشگاه چنین آمده است انا لله و انا الیه راجعون رحلت استاد جلیلالقدر و چهرهسیدهادی خامنه ای درگذشت صادق آئینهوند را تسلیت گفت | ایلنا
در پیامی سیدهادی خامنه ای درگذشت صادق آئینهوند را تسلیت گفت ایلنا رییس پژوهشکده تاریخ اسلام و دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در پی درگذشت دکتر صادق آئینه وند پیام تسلیتی را صادر کرد به گزارش ایلنا متن پیام حجت الاسلام والمسلمین هادی خامنه ای به شرح زیر است إنالله وإنا إلیه راجترکان درگذشت صادق آئینهوند را تسلیت گفت | ایلنا
در پیامی ترکان درگذشت صادق آئینهوند را تسلیت گفت مشاور رییس جمهور در پی درگذشت دکتر صادق آئینه وند پیام تسلیتی را صادر کرد به گزارش ایلنا متن پیام اکبر ترکان به شرح زیر است انا لله انا الیه راجعون عالمی رفت و عالمی گریست دکتر صادق آیینه وند که عمری با برکت را در جستجوی جایگمخبر دزفولی درگذشت صادق آئینهوند را تسلیت گفت
با صدور پیامی مخبر دزفولی درگذشت صادق آئینهوند را تسلیت گفت دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با صدور پیامی درگذشت صادق آئینهوند رئیس پژوهشگاه علوم انسانی را به جامعه علمی و فرهنگی کشور تسلیت گفت به گزارش حوزه احزاب و تشکل های باشگاه خبرنگاران محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورایعالی ارئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درگذشت آئینهوند را تسلیت گفت
با صدور پیامی رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درگذشت آئینهوند را تسلیت گفت شناسهٔ خبر 2572334 - جمعه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۵ دین و اندیشه > اندیشمندان دکتر ابراهیمی ترکمان با صدور پیامی درگذشت نخستین رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه پس از انقلاب اسلامی و عضو شورای سیاستگذصادق آئینهوند در بیمارستان بستری شد
صادق آئینهوند در بیمارستان بستری شد دکتر صادق آئینهوند رییس پژوهشگاه علوم انسانی چهره ماندگار تاریخ و استاد تاریخ اسلام دانشگاه بر اثر ابتلا به بیماری نارسایی خونی در بیمارستان بستری شد به گزارش نامه نیوز آئینهوند برای سومینبار متوالی از ابتدای امسال به بیمارستان منتقل شوزیر علوم در گذشت دکتر صادق آئینه وند را تسلیت گفت
جمعه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۳ وزیر علوم درگذشت دکتر آیینهوند را تسلیت گفت به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری ایسنا و بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در پی درگذشت دکتر صادق آئینهوند استاد تاریخ وچهره ماندگار فرهنگی و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی دکتر محمد فرپیکر زنده یاد آیینه وند تشییع شد
پیکر زنده یاد آیینه وند تشییع شد تهران - ایرنا - پیکر زنده یاد صادق آیینه وند استاد برجسته تاریخ اسلام صبح یکشنبه از محل پژوهشگاه علوم انسانی به سمت دانشگاه تربیت مدرس تشییع شد به گزارش خبرنگار ایرنا در آیین تشییع پیکر مرحوم آیینه وند وزیر علوم تحقیقات و فناوری محمدفرهادی و جمعبهیاد معلم برجسته حقوقی کشور، زندهیاد استاد دکتر محمود آخوندی
یکشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۵ کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران به مناسبت فرا رسیدن روز معلم و چهلمین روز درگذشت دکتر محمود آخوندی بیانیهای را منتشر کرد به گزارش خبرنگار حقوقی دانشجویان ایران ایسنا متن این بیانیه به شرح زیر است همزمان با روز معلم چهل روز از درگذشت استاد دکتر-
گوناگون
پربازدیدترینها