محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843489767
نگاهی به آخرین روند رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاهی به آخرین روند رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تهران- ایرنا- در دل فرایند هماوردی سیاسی انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 میلادی آمریکا بین 2 حزب جمهوریخواه و دموکرات، رقابت ها بر سر تعیین نامزد اصلی هر حزب در حال بالا گرفتن است.
پنجاه و هشتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است هجدهم آبان 1395 خورشیدی (8 نوامبر 2016 میلادی) برگزار شود. این در حالی است که کارزارهای انتخاباتی جمهوریخواهان و دموکرات ها برای تعیین نامزد اصلی حزب کلید خورده است.
انتخابات آمریکا هم از نظر قانون ها و مقررات و هم به لحاظ نحوه ی عمل، اجرا و عرف از مفهوم ها و فرهنگ به نسبت پیچیده یی برخوردار است. اصطلاح ها و واژه ها، نهادها، نظرسنجی ها و حتی ایالت ها و شهرهای کوچک در روند انتخاباتی آمریکا نقش آفرین هستند که بدون توجه به آن امکان فهم کامل پویایی انتخاباتی این کشور وجود ندارد.
در نظام انتخاباتی آمریکا، رییس جمهوری از طریق یک نظام دومرحله یی انتخابات تعیین می شود. به عبارتی وی برای دوره یی چهار ساله از سو مجمع گزینندگانی (electoral college) انتخاب می شود که خود با رای مستقیم مردم برگزیده شده اند.
افزون بر چنین ویژگی، آنچه نظام انتخاباتی آمریکا را از دیگر کشورهای متمایز ساخته، روندی یکساله از کارزارهای انتخاباتی است که نخست از درون احزاب به ویژه 2 حزب اصلی آمریکا و در ایالت های مختلف آغاز می شود.
**آرایش نظام انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، الگوهایی مشخص و معین به ویژه طی 2 سده ی اخیر به خود گرفته است که بعضی از آن ها به شکل نانوشته است یعنی صورت قانونی و حقوقی ندارد اما در عمل پیاده و اجرا می شود. به عنوان نمونه همه ی رییسان جمهوری آمریکا در سده ی بیستم به جز یک مورد، همگی از سه سکوی مشخص یعنی عضویت در کنگره، معاونت ریاست جمهوری یا فرمانداری ایالت های آمریکا به کاخ سفید راه یافته اند. معنای این الگوی تکراری آن است که خارج از این سه حوزه ی مشخص، دستیابی به کرسی ریاست جمهوری مشکل است و از این رو این الگوی نانوشته در انتخابات 2016 نیز خود را نشان می دهد.
افزون بر این، سیر سنتی مشخصی برای تعیین نامزدی هر یک از حزب های اصلی وجود دارد. اعضای 2حزب باید بعد از مشخص شدن نامزدهای اولیه در ایالت «آیوا»، نخستین انتخابات مقدماتی را برای تعیین نامزدی حزب برگزار کنند. این انتخابات در ژانویه (دی ماه) آینده برگزار خواهد شد.
همچنین در ساختار غیررسمی انتخاباتی آمریکا، ایالت های مختلف به طور سنتی جهت گیری های خود را در دهه های گذشته به نامزد مشخصی از یک حزب نشان داده اند اما در میان پنجاه ایالت آمریکا، تعدادی از ایالت های در فضایی ویژه قرار دارند که می توانند بر نتایج نهایی تاثیر گسترده یی بگذارند به ویژه اینکه در ساختار رسمی انتخاباتی این کشور، رای عمومی از اهمیت کمتری نسبت به آرای «الکترال» (Electoral)یا همان گزینندگان نهایی برخوردار است.
در نظام انتخاباتی آمریکا، مردم هر ایالت به صورت جداگانه و مستقل از ایالت های دیگر، همزمان در روز انتخابات نمایندگان سنا (هر ایالت 2 سناتور دارد) اعضای مجمع گزینندگان را انتخاب می کنند. طبق اصل دوم قانون اساسی آمریکا، تعداد مجمع گزینندگان هر ایالت برابر با تعداد نمایندگان آن ایالت در کنگره ی فدرال به اضافه ی 2 (تعداد نمایندگان سنای هر ایالت در سنای فدرال) است. مجمع گزینندگان از 538 عضو تشکیل شده که برای کسب ریاست جمهوری باید 270 رای مجمع گزینندگان کسب شود. اهمیت آرای مجمع گزینندگان هنگامی آشکارتر می شود که بدانیم در سال 2000 میلادی در رقابت میان «جورج دبلیو بوش» از حزب جمهوریخواه و «ال گور» از حزب دموکرات، آرای مجمع گزینندگان (پنج عدد بیشتر) بود که بوش را به ریاست جمهوری آمریکا رساند.
سخن درباره ی ویژگی های سازوکار انتخاباتی آمریکا بسیار است که طرح آن بیشتر در آستانه ی انتخابات صورت می گیرد. در شرایط کنونی آنچه اهمیت دارد آرایش انتخاباتی 2 حزب برای بردن انتخابات سال 2016 است.
**نامزدهای احتمالی
انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا را شاید بتوان یکی از رقابتی ترین انتخابات پس از سال 2000 در این کشور دانست چرا که بار دیگر پیش بینی نتیجه به امری بسیار دشوار تبدیل شده است. با این حال، اگر به آرایش سیاسی و حضور نامزدهای احتمالی از 2 حزب پرنفوذ نگاهی بیاندازیم، متوجه می شویم که در 2 سوی میدان، شخصیت های شناخته شده یی پا به عرصه ی رقابت گذاشته اند.
در حزب دموکرات وضعیت نامزدهای احتمالی پست ریاست جمهوری این کشور تا حدودی مشخص شده است و «هیلاری کلینتون» وزیر امورخارجه ی پیشین آمریکا که در انتخابات مقدماتی دموکرات ها در سال 2008 تا آخرین مرحله پا به پای رقابت با «باراک اوباما» رییس جمهوری کنونی آمریکا پیش آمده بود، شانس بسیار زیادی برای کسب نامزدی دوباره ی حزب دارد.
پس از کلینتون، «جو بایدن» معاون رییس جمهوری کنونی، «الیزابت وارن» سناتور از ایالت ماساچوست، «اندرو کوئومو» فرماندار ایالت نیویورک و «مارتین اومالی» فرماندار ایالت مریلند قرار دارند.
در جبهه ی جمهوریخواهان رقابت بسیار داغ است و چند نامزد همچون «جب بوش» فرماندار پیشین ایالت فلوریدا، «کریس کریستی» فرماندار ایالت نیوجرسی، «رند پال» سناتور ایالت کنتاکی، «مارکو روبیو» سناتور جمهوریخواه از ایالت فلوریدا، «پل رایان» سناتور ایالت ویسکانسین و «مایک هاکابی» فرماندار پیشین ایالت آرکانزاس در رقابت های درون حزبی حضور دارند.
اگر چه در وضعیت کنونی نمی توان به طور کامل پیش بینی کرد که کدام یک از نامزدهای احتمالی می تواند پیشتاز باشد اما به نظر می رسد کریستی فرماندار ایالت نیوجرسی و بوش برادر «جورج دبلیو بوش» رییس جمهوری پیشین آمریکا می توانند رقابت نزدیکی برای رهبری حزب جمهوریخواه داشته باشند.
**مسایل مورد بحث در انتخابات پیش رو
در انتخابات ریاست جمهوری 2016 به مانند دوره های پیشین، 2 حوزه ی سیاست های داخلی و سیاست خارجی با وزن متفاوتی بر انتخاب رییس جمهوری آینده تاثیرگذار خواهد بود.
در حوزه ی داخلی، موضوع حل چالش های ناشی از بحران اقتصادی سال 2007 همچنان یکی از موضوع های اصلی در انتخابات خواهد بود اما آنچه در این دوره از برجستگی بیشتری برخوردار است مساله ی مربوط به اشتغال و کاهش میزان بیکاری در جامعه ی آمریکا است که خود به مشکل بزرگتری چون افزایش خشونت های اجتماعی انجامیده است. بحث طرح بیمه ی همگانی از دیگر موضوع هایی است که در حوزه ی داخلی می تواند محل چالش میان 2 حزب اصلی آمریکا باشد چرا که در دولت اوباما نیز طرح بیمه ی همگانی رییس جمهوری آمریکا، به رویارویی کاخ سفید و کنگره انجامید.
مسایل مهم دیگر تقویت زیرساخت های اقتصادی، وضعیت مشاغل، اصلاح نظام مالیاتی به منظور اشتغال زایی، تقویت تولید صنعتی، وضعیت بنگاه های کوچک، حمایت از طبقه ی متوسط آمریکا، بحث انضباط مالی و همینطور بحث نابرابری های نژادی است.
محورهایی مانند سیاست خارجی آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران، سوریه، عراق و افغانستان، تداوم بحث مقابله با تروریسم (دهشت افکنی) و تقابل با چین و روسیه نیز مسایل مهم حوزه ی خارجی به شمار می رود.
در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 که با پیروزی اوباما همراه بود، موضوع گفت وگوهای هسته یی با جمهوری اسلامی ایران یکی از مسایل مهم و عمده ی مناظره های انتخاباتی بود. با وجود اینکه گفت و گوهای هسته یی در مسیر حل و فصل قرار گرفته اما به نظر می رسد فضای کنونی خاورمیانه و نقش کلیدی جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه یی، بار دیگر موضوع ایران را در کانون بحث های انتخاباتی آمریکا قرار خواهد داد.
ظهور گروه داعش و گسترش آن در سوریه و عراق و افزایش خطر گسترش این گروه تروریستی به دیگر مناطق خاورمیانه، موضوع تروریسم و داعش را بیش از پیش در کانون مباحث راهبردی نظامی و سیاسی آمریکا قرار داده است. با تداوم دهشت افکنی این گروه در عراق و سوریه، چگونگی مبارزه با آن یکی از بحث های عمده ی سیاست خارجی آمریکا در انتخابات آینده خواهد بود.
چین و روسیه هر کدام نقش مهمی در نظام بین المللی بازی می کنند و چالش های سیاست خارجی معناداری را در برخی مواقع برای آمریکا به وجود می آورند. تحولات خاورمیانه به ویژه تحولات سوریه، بحران اوکراین و موضوع موازنه ی قوا در شرق آسیا از جمله جدی ترین موضوع هایی است که اختلافاتی را میان آمریکا از یک سو و روسیه و چین در سوی دیگر به وجود آورده است. در انتخابات پیش رو نیز با توجه به بحران اوکراین، پیوست شبه جزیره کریمه به روسیه و تداوم سیاست آمریکا در ائتلاف سازی علیه چین در منطقه ی شرق آسیا، نوع و چگونگی نگاه و رویکرد نامزدهای 2 حزب به این مسایل می تواند بحث های عمده در سیاست خارجی آمریکا و کارزارهای انتخاباتی باشد.
*از:سهراب انعامی علمداری (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
پژوهشم**2040** 9279**2054
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]
صفحات پیشنهادی
یک جراح نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا+ عکس
یک جراح نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا عکستاریخ انتشار دوشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۰۹ «بن کارسون» که از مدتها قبل گمانهزنیهایی در رابطه با احتمال اعلام کاندیداتوریاش در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ مطرح بود بامداد دوشنبه گفتهوکابي نامزد انتخابات رياست جمهوري آمريکا شد
هوکابي نامزد انتخابات رياست جمهوري آمريکا شدتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۰۱ فرماندار پیشین آرکانزاس نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مایک هوکابی روز سهشنبه نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آتهدیدهای توخالی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مصرف داخلی دارد
یک کارشناس سیاست خارجی تهدیدهای توخالی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مصرف داخلی دارد یک کارشناس سیاست خارجی گفت تهدیدهای مقامات سیاسی در آمریکا از جمله نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری موضوع تازه ای نیست و همواره پوشالی و بیاثر بودهاست محمد ساجدی در گفتوگو باواشنگتن پست: رقابت جمهوریخواهان به «هر میلیاردر یک صندوق» تبدیل شده/انتخابات ریاستجموری نماد سلطه یک درصدی
واشنگتن پست رقابت جمهوریخواهان به هر میلیاردر یک صندوق تبدیل شده انتخابات ریاستجموری نماد سلطه یک درصدیها بر آمریکانویسنده آمریکایی در یک یادداشت نوشت برای جمهوریخواهان اصل هر نفر یک رای به هر میلیاردر یک صندوق تبدیل شده و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای دستیابی بنگاهی به برخی کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا
ایلنا روزنامه آمریکایی واشنگتن پست گزارشی از اظهارنظرهای کارشناسان خود درباره نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آینده آمریکا منتشر کرد به گزارش ایلنا واشنگتنپست از برخی از کارشناسان خود درخواست کرده است شماری از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ را مورد بررسیولایتی در جمع خبرنگاران: طرح کنگره آمریکا بازی داخلی آمریکاییهاست/ایران نباید غرامت رقابتهای انتخاباتی آمریک
ولایتی در جمع خبرنگاران طرح کنگره آمریکا بازی داخلی آمریکاییهاست ایران نباید غرامت رقابتهای انتخاباتی آمریکا را بدهدمشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل با اشاره به تصویب رساندن طرحی در کنگره آمریکا در توافق نهایی مذاکرات تأثیرگذار باشد گفت طرح این مسئله یک بازی داخلی بینایران نباید غرامت رقابتهای انتخاباتی آمریکا را بدهد
ایران نباید غرامت رقابتهای انتخاباتی آمریکا را بدهدتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۰۸ مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل با اشاره به تصویب رساندن طرحی در کنگره آمریکا در توافق نهایی مذاکرات تأثیرگذار باشد گفت طرح این مسئله یک بازی داخلی بین قوه مجریه و مقخاطره ضرغامی از مناظره انتخابات ریاستجمهوری
خاطره ضرغامی از مناظره انتخابات ریاستجمهوریتاریخ انتشار دوشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۳۰ رئیس پیشین سازمان صدا و سیما که به تازگی صفحه اینستاگرام خود را راه اندازی کرده خاطرهای از برگزاری مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ را در این صفحه منتشر کرده است به گز- دستیار ویژه رییس جمهوری:مشارکت و رقابت در انتخابات ،زمینه سازپیشرفت است
دستیار ویژه رییس جمهوری مشارکت و رقابت در انتخابات زمینه سازپیشرفت است شیراز-ایرنا-دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی گفت هرچه رقابت و مشارکت در انتخابات بیشتر باشد به همان نسبت توسعه و پیشرفت کشور نیز سریع تر و بیشتر خواهد بود به گزارش ایرنا حجت الخاطره ضرغامی از یک کار غیرمتعارف در مناظره انتخابات ریاستجمهوری +عکس
خاطره ضرغامی از یک کار غیرمتعارف در مناظره انتخابات ریاستجمهوری عکس رئیس پیشین سازمان صدا و سیما که به تازگی صفحه اینستاگرام خود را راه اندازی کرده خاطرهای از برگزاری مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را در این صفحه منتشر کرده است به گزارش نامه نیوز به نقل از آناولایتی: طرح کنگره آمریکا برای نظارت بر توافق نهایی بازی داخلی آمریکاییهاست /ایران نباید غرامت رقابتهای انتخا
ولایتی طرح کنگره آمریکا برای نظارت بر توافق نهایی بازی داخلی آمریکاییهاست ایران نباید غرامت رقابتهای انتخاباتی آمریکا را بدهد مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل با اشاره به تصویب رساندن طرحی در کنگره آمریکا در توافق نهایی مذاکرات تأثیرگذار باشد گفت طرح این مسئله یک باهاآرتص گزارش داد سفر نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تلآویو/ دیدار با «بیبی» و فرماندهان ارت
هاآرتص گزارش دادسفر نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تلآویو دیدار با بیبی و فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی در برنامه کاری واکراسکات واکر نماینده جمهوریخواه و نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا عازم اسرائیل شد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس واکر شنجان بولتون وارد مبارزه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میشود
جان بولتون وارد مبارزه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میشود بین الملل > آمریکا - ایرنا نوشت روزنامه آبزرور در گزارشی به نقل از «جان بولتون» سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل که خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آماده می کند نوشتیک جراح نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا |اخبار ایران و جهان
یک جراح نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا کارسون یک جراح مغز و اعصاب است که شهرت خود را به انجام اولین عمل موفقیتآمیز جدا کردن دو قلوهای به همچسبیده از ناحیه سر مدیون است کد خبر ۴۹۷۰۹۳ تاریخ انتشار ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸ ۰۹ - 04 May 2015 بن کارسون که از مدتها قبل گمانهز- حضور سناتور مستقل در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
حضور سناتور مستقل در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تهران-ایرنا-سناتور مستقل برنی ساندرز امروز پنج شنبه از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 2016 به عنوان نامزد دموکرات ها خبر داد به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن ساندرز که خود را سوسیالیست و یکی از مهم ترین مخالفان لیبرال ها در- انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به جنگ میان طایفه های کلینتون و بوش تبدیل شده است
رسانه روسی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به جنگ میان طایفه های کلینتون و بوش تبدیل شده است مسکو - ایرنا - خبرگزاری روسیا سگودنیا درگزارشی نوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به جنگ میان طایفه های کلینتون و بوش تبدیل شده و انتخابات سالم و دمکراتیک فاصله گرفته است در این گزارش روز چجراحی که نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد +عکس
نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا جراحی که نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد عکس بن کارسون جراح مغز و اعصاب بازنشسته روز یکشنبه آمادگی خود را برای رقابت بر سر نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 اعلام کرد به گزارش سرویس کشکول جام نیوز کارسون در مصاحبه-
سیاسی
پربازدیدترینها