تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه خوبى‏ها با عقل شناخته مى‏شوند و كسى كه عقل ندارد، دين ندارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843489767




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به آخرین روند رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاهی به آخرین روند رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تهران- ایرنا- در دل فرایند هماوردی سیاسی انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 میلادی آمریکا بین 2 حزب جمهوریخواه و دموکرات، رقابت ها بر سر تعیین نامزد اصلی هر حزب در حال بالا گرفتن است.


پنجاه و هشتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است ‎هجدهم آبان 1395 خورشیدی (8 نوامبر 2016 میلادی) برگزار شود. این در حالی است که کارزارهای انتخاباتی جمهوریخواهان و دموکرات ها برای تعیین نامزد اصلی حزب کلید خورده است.
انتخابات آمریکا هم از نظر قانون ها و مقررات و هم به لحاظ نحوه ی عمل، اجرا و عرف از مفهوم ها و فرهنگ به نسبت پیچیده یی برخوردار است. اصطلاح ها و واژه ها، نهادها، نظرسنجی ها و حتی ایالت ها و شهرهای کوچک در روند انتخاباتی آمریکا نقش آفرین هستند که بدون توجه به آن امکان فهم کامل پویایی انتخاباتی این کشور وجود ندارد.
در نظام انتخاباتی آمریکا، رییس جمهوری از طریق یک نظام دومرحله یی انتخابات تعیین می شود. به عبارتی وی برای دوره یی چهار ساله از سو مجمع گزینندگانی (electoral college) انتخاب می شود که خود با رای مستقیم مردم برگزیده شده اند.
افزون بر چنین ویژگی، آنچه نظام انتخاباتی آمریکا را از دیگر کشورهای متمایز ساخته، روندی یکساله از کارزارهای انتخاباتی است که نخست از درون احزاب به ویژه 2 حزب اصلی آمریکا و در ایالت های مختلف آغاز می شود.

**آرایش نظام انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، الگوهایی مشخص و معین به ویژه طی 2 سده ی اخیر به خود گرفته است که بعضی از آن ها به شکل نانوشته است یعنی صورت قانونی و حقوقی ندارد اما در عمل پیاده و اجرا می شود. به عنوان نمونه همه ی رییسان جمهوری آمریکا در سده ی بیستم به جز یک مورد، همگی از سه سکوی مشخص یعنی عضویت در کنگره، معاونت ریاست جمهوری یا فرمانداری ایالت های آمریکا به کاخ سفید راه یافته اند. معنای این الگوی تکراری آن است که خارج از این سه حوزه ی مشخص، دستیابی به کرسی ریاست جمهوری مشکل است و از این رو این الگوی نانوشته در انتخابات 2016 نیز خود را نشان می دهد.
افزون بر این، سیر سنتی مشخصی برای تعیین نامزدی هر یک از حزب های اصلی وجود دارد. اعضای 2حزب باید بعد از مشخص شدن نامزدهای اولیه در ایالت «آیوا»، نخستین انتخابات مقدماتی را برای تعیین نامزدی حزب برگزار کنند. این انتخابات در ژانویه (دی ماه) آینده برگزار خواهد شد.
همچنین در ساختار غیررسمی انتخاباتی آمریکا، ایالت های مختلف به طور سنتی جهت گیری های خود را در دهه های گذشته به نامزد مشخصی از یک حزب نشان داده اند اما در میان پنجاه ایالت آمریکا، تعدادی از ایالت های در فضایی ویژه قرار دارند که می توانند بر نتایج نهایی تاثیر گسترده یی بگذارند به ویژه اینکه در ساختار رسمی انتخاباتی این کشور، رای عمومی از اهمیت کمتری نسبت به آرای «الکترال» (Electoral)یا همان گزینندگان نهایی برخوردار است.
در نظام انتخاباتی آمریکا، مردم هر ایالت به صورت جداگانه و مستقل از ایالت های دیگر، همزمان در روز انتخابات نمایندگان سنا (هر ایالت 2 سناتور دارد) اعضای مجمع گزینندگان را انتخاب می کنند. طبق اصل دوم قانون اساسی آمریکا، تعداد مجمع گزینندگان هر ایالت برابر با تعداد نمایندگان آن ایالت در کنگره ی فدرال به اضافه ی 2 (تعداد نمایندگان سنای هر ایالت در سنای فدرال) است. مجمع گزینندگان از 538 عضو تشکیل شده که برای کسب ریاست جمهوری باید 270 رای مجمع گزینندگان کسب شود. اهمیت آرای مجمع گزینندگان هنگامی آشکارتر می شود که بدانیم در سال 2000 میلادی در رقابت میان «جورج دبلیو بوش» از حزب جمهوریخواه و «ال گور» از حزب دموکرات، آرای مجمع گزینندگان (پنج عدد بیشتر) بود که بوش را به ریاست جمهوری آمریکا رساند.
سخن درباره ی ویژگی های سازوکار انتخاباتی آمریکا بسیار است که طرح آن بیشتر در آستانه ی انتخابات صورت می گیرد. در شرایط کنونی آنچه اهمیت دارد آرایش انتخاباتی 2 حزب برای بردن انتخابات سال 2016 است.

**نامزدهای احتمالی
انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا را شاید بتوان یکی از رقابتی ترین انتخابات پس از سال 2000 در این کشور دانست چرا که بار دیگر پیش بینی نتیجه به امری بسیار دشوار تبدیل شده است. با این حال، اگر به آرایش سیاسی و حضور نامزدهای احتمالی از 2 حزب پرنفوذ نگاهی بیاندازیم، متوجه می شویم که در 2 سوی میدان، شخصیت های شناخته شده یی پا به عرصه ی رقابت گذاشته اند.
در حزب دموکرات وضعیت نامزدهای احتمالی پست ریاست جمهوری این کشور تا حدودی مشخص شده است و «هیلاری کلینتون» وزیر امورخارجه ی پیشین آمریکا که در انتخابات مقدماتی دموکرات ها در سال 2008 تا آخرین مرحله پا به پای رقابت با «باراک اوباما» رییس جمهوری کنونی آمریکا پیش آمده بود، شانس بسیار زیادی برای کسب نامزدی دوباره ی حزب دارد.
پس از کلینتون، «جو بایدن» معاون رییس جمهوری کنونی، «الیزابت وارن» سناتور از ایالت ماساچوست، «اندرو کوئومو» فرماندار ایالت نیویورک و «مارتین اومالی» فرماندار ایالت مریلند قرار دارند.
در جبهه ی جمهوریخواهان رقابت بسیار داغ است و چند نامزد همچون «جب بوش» فرماندار پیشین ایالت فلوریدا، «کریس کریستی» فرماندار ایالت نیوجرسی، «رند پال» سناتور ایالت کنتاکی، «مارکو روبیو» سناتور جمهوریخواه از ایالت فلوریدا، «پل رایان» سناتور ایالت ویسکانسین و «مایک هاکابی» فرماندار پیشین ایالت آرکانزاس در رقابت های درون حزبی حضور دارند.
اگر چه در وضعیت کنونی نمی توان به طور کامل پیش بینی کرد که کدام یک از نامزدهای احتمالی می تواند پیشتاز باشد اما به نظر می رسد کریستی فرماندار ایالت نیوجرسی و بوش برادر «جورج دبلیو بوش» رییس جمهوری پیشین آمریکا می توانند رقابت نزدیکی برای رهبری حزب جمهوریخواه داشته باشند.

**مسایل مورد بحث در انتخابات پیش رو
در انتخابات ریاست جمهوری 2016 به مانند دوره های پیشین، 2 حوزه ی سیاست های داخلی و سیاست خارجی با وزن متفاوتی بر انتخاب رییس جمهوری آینده تاثیرگذار خواهد بود.
در حوزه ی داخلی، موضوع حل چالش های ناشی از بحران اقتصادی سال 2007 همچنان یکی از موضوع های اصلی در انتخابات خواهد بود اما آنچه در این دوره از برجستگی بیشتری برخوردار است مساله ی مربوط به اشتغال و کاهش میزان بیکاری در جامعه ی آمریکا است که خود به مشکل بزرگتری چون افزایش خشونت های اجتماعی انجامیده است. بحث طرح بیمه ی همگانی از دیگر موضوع هایی است که در حوزه ی داخلی می تواند محل چالش میان 2 حزب اصلی آمریکا باشد چرا که در دولت اوباما نیز طرح بیمه ی همگانی رییس جمهوری آمریکا، به رویارویی کاخ سفید و کنگره انجامید.
مسایل مهم دیگر تقویت زیرساخت های اقتصادی، وضعیت مشاغل، اصلاح نظام مالیاتی به منظور اشتغال زایی، تقویت تولید صنعتی، وضعیت بنگاه های کوچک، حمایت از طبقه ی متوسط آمریکا، بحث انضباط مالی و همینطور بحث نابرابری های نژادی است.
محورهایی مانند سیاست خارجی آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران، سوریه، عراق و افغانستان، تداوم بحث مقابله با تروریسم (دهشت افکنی) و تقابل با چین و روسیه نیز مسایل مهم حوزه ی خارجی به شمار می رود.
در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 که با پیروزی اوباما همراه بود، موضوع گفت وگوهای هسته یی با جمهوری اسلامی ایران یکی از مسایل مهم و عمده ی مناظره های انتخاباتی بود. با وجود اینکه گفت و گوهای هسته یی در مسیر حل و فصل قرار گرفته اما به نظر می رسد فضای کنونی خاورمیانه و نقش کلیدی جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه یی، بار دیگر موضوع ایران را در کانون بحث های انتخاباتی آمریکا قرار خواهد داد.
ظهور گروه داعش و گسترش آن در سوریه و عراق و افزایش خطر گسترش این گروه تروریستی به دیگر مناطق خاورمیانه، موضوع تروریسم و داعش را بیش از پیش در کانون مباحث راهبردی نظامی و سیاسی آمریکا قرار داده است. با تداوم دهشت افکنی این گروه در عراق و سوریه، چگونگی مبارزه با آن یکی از بحث های عمده ی سیاست خارجی آمریکا در انتخابات آینده خواهد بود.
چین و روسیه هر کدام نقش مهمی در نظام بین المللی بازی می کنند و چالش های سیاست خارجی معناداری را در برخی مواقع برای آمریکا به وجود می آورند. تحولات خاورمیانه به ویژه تحولات سوریه، بحران اوکراین و موضوع موازنه ی قوا در شرق آسیا از جمله جدی ترین موضوع هایی است که اختلافاتی را میان آمریکا از یک سو و روسیه و چین در سوی دیگر به وجود آورده است. در انتخابات پیش رو نیز با توجه به بحران اوکراین، پیوست شبه جزیره کریمه به روسیه و تداوم سیاست آمریکا در ائتلاف سازی علیه چین در منطقه ی شرق آسیا، نوع و چگونگی نگاه و رویکرد نامزدهای 2 حزب به این مسایل می تواند بحث های عمده در سیاست خارجی آمریکا و کارزارهای انتخاباتی باشد.
*از:سهراب انعامی علمداری (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
پژوهشم**2040** 9279**2054






22/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن