واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برنامه های جدید آمریکا برای حضور نظامی بیشتر در ژاپن پکن - ایرنا - در حالی که حضور نیروهای نظامی آمریکا در کشورهای آسیایی با اعتراض های مکرر ساکنان آن و نیز دولت های همسایه آنها همراه بوده، ارتش این کشور از تلاش های جدید خود برای حضور نظامی بیشتر در ژاپن خبر داده است.
به گزارش ایرنا، گسترش همکاریهای نظامی آمریکا و ژاپن که طی یک سال اخیر با گسترش قابل توجهی همراه بود، باعث شده این کشور اعلام کند، قصد دارد یک پایگاه نظامی ویژه در اطراف شهر توکیو، پایتخت ژاپن احداث نماید.
وزارت دفاع ژاپن نیز امروز این خبر را تایید و اعلام کرد که پایگاه نظامی جدید آمریکا ویژه هواپیماهای شناسایی و عمود پرواز «اسپری» است و قرار است در مجموعه پایگاه هوایی «یوکوتا» راه اندازی شود.
راه اندازی این پایگا نظامی در حالی صورت می گیرد که وزارت دفاع ژاپن 18 اردیبهشت ماه جاری از خرید 17 فروند از همین نوع هواپیما از آمریکا به ارزش سه میلیارد دلار و استقرار آنها در پایگاه هوایی «ساگا» در جنوب غرب کشور خبر داده بود.
خبرگزاری کیودو گزارش داد، به منظور احداث پایگاه نظامی جدید آمریکا در حومه توکیو، این کشور طبق برنامه ریزی های صورت گرفته سه واحد تخصصی خود را برای اجرای این طرح در نیمه نخست سال 2017 روانه توکیو خواهد کرد.
بر اساس این گزارش هفت اکیپ نظامی دیگر آمریکا نیز تا سال 2021 در این مجموعه مستقر خواهند شد.
مردم ژاپن مخالف گسترش همکاریهای نظامی کشورشان با آمریکا هستند و اوایل اردیبهشت ماه جاری با اعتراض نسبت به طرح بازنگری دولت ژاپن در زمینه از سرگیری روابط نظامی با آمریکا، تجمع اعتراض آمیزی را مقابل دفتر شینزو آبه نخست وزیر برگزار کردند.
پیش از این نیز، شهروندان ژاپنی به شدت با اسقرار 12 فروند از همین نوع از هواپیما در پایگاههای آمریکایی در «ایواکُنی» و 20 فروند دیگر در پایگاه «فوتنما» دست به تظاهرات زده بودند.
هواپیماهای «اسپری» ترکیبی از هواپیما و بالگرد هستند که قادرند به صورت عمودی از جای خود بلند شوند. این هواپیما به طور گسترده ای در افغانستان و عراق مورد استفاده قرار گرفته شده است.
هواپیمای اسپری علاوه بر ایجاد صداهای ناهنجار، موجب آلودگی های زیست محیطی نیز می شود.
گسترش همکاری های ژاپن و آمریکا در حالی با اعتراض کشورهای مختلف شرق آسیا مواجه است که بسیاری از کارشناسان سیاسی آن را تلاش جدید آمریکا برای محدود کردن حوزه اختیارات چین در جنوب شرق آسیا و اولین بروزرسانی رهنمودهای همکاری نظامی دو کشور از سال 1997 عنوان می کنند.
به باور کارشناسان، آمریکا تلاش دارد با این کار خود علاوه بر شرق و جنوب شرق آسیا، در منطقه اقیانوس آرام نیز به مقابله با چین برخیزد و هر نقطه ای که پکن حضور و نفوذ دارد واشنگتن نیز رایزنی با کشورهای آن منطقه را در دستور کار قرار می دهد.
آساق*231*1597
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]