واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشورهای عضو بریکس یک گام دیگر برای پایان سلطه بانک جهانی برداشتند دهلی نو - ایرنا - کشورهای روسیه،چین، برزیل و هند (بریکس ) روز دوشنبه با انتخاب «کی. وی. کامات» هندی به عنوان رییس بانک توسعه بریکس گام دیگری را برای مقابله با سلطه بانک جهانی برداشتند.
به گزارش ایرنا، مشاور وزیر دارایی هند با تایید انتخاب این فرد به عنوان رییس بانک توسعه بریکس اعلام کرد، این بانک در سال آینده عملیاتی می شود.
بانک توسعه بریکس قرار است 50 میلیارد دلار در بخش طرح های زیربنایی هزینه کند و همچنین مبلغ یکصد میلیارد دلار را به عنوان ذخیره در این بانک نگهداری کند.
بسیاری از کارشناسان، تاسیس بانک توسعه بریکس را تهدیدی برای بانک جهانی زیر نفوذ غرب که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون سلطه خود را بر کشورهای مختلف به ویژه کشورهای درحال توسعه داشته می دانند.
تولید ناخالص کشورهای بریکس که 40 درصد ازجمعیت جهان را در خود جای داده است به 16 هزار میلیارد دلار می رسد.
گروه بریکس را کشورهای روسیه ،چین ،برزیل و هند درسال 2001 تاسیس کردند و در سال 2011 آفریقای جنوبی نیز به این گروه پیوست .
درحال حاضر برخی از کشورها از جمله مصر و آرژانتین نیز برای عضویت در بریکس ابراز علاقه مندی کرده اند و انتظار می رود در سال های آینده تعداد اعضای این بانک افزوده شود.
کشورهای عضو بریکس مقر این بانک را در شانگهای چین قرارداده است .
صندوق بین المللی پول به سبب تحمیل شرایط دشوار این بانک برکشورهای درحال توسعه و جلوگیری از حضور این کشورها در کمیته های با نفوذ آن با انتقادهای شدیدی رو به رو بوده است.
صندوق بین المللی پول از سال 1945 شروع به کار کرد ، ساختار این نهاد اقتصادی بین المللی به این شکل است که سهمیه هر کشور تعیین کننده حق دریافت وام و حق رای است و در این شرایط آمریکا با در اختیار داشتن 17 درصد سهام این صندوق به نوعی صاحب حق وتو است ، چین چهار درصد و ایران 63 صدم درصد از سهام این بانک را در اختیار دارد.
هدف اصلی بانک جهانی اعطای وام برای توسعه و گسترش طرح های تولیدی آن دسته از کشورهای درحال توسعه عضو بانک جهانی است.
به اعتقاد کیت یکی از پژوهشگران نهادهای بین المللی ، ایالات متحده که بزرگترین سهام دار این بانک است از حق وتو برای عدم پرداخت وام به کشورهایی که از نظر سیاسی با آن ها مشکل دارد و اعطای وام به طرفداران خود استفاده می کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کشورهای درحال توسعه و نوظهور همواره از انتخاب یک آمریکایی به عنوان رییس بانک جهانی انتقاد کرده اند.
براساس یک قانون نانوشته پس از جنگ جهانی دوم تاکنون رییس بانک جهانی از سوی آمریکا و رییس صندوق بین المللی پول از سوی اروپا تعیین شده است که این اقدام همواره با مخالفت کشورهای در حال توسعه مواجه بوده است.
بسیاری از کارشناسان تاسیس بانک کشورهای بریکس را به عنوان چالشی مهم برای سازمان های بین المللی غربی از قبیل صندوق بین المللی پول و بانک جهانی که در واشنگتن مستقر هستند، می دانند.
*آساق*1600**1613
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]