تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش بختى تبديل و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803811971




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اجلاس استانداران، گامی موثر در تبیین نقش استانهای مرزی در گسترش مراودات ایران و ترکیه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اجلاس استانداران، گامی موثر در تبیین نقش استانهای مرزی در گسترش مراودات ایران و ترکیه ارومیه - ایرنا - اجلاس استانداران آذربایجان غربی ایران و چهار استان وان، آغری، ایغدیر و حکاری ترکیه طی دو روز (فردا و پس فردا) در شهرستان خوی برگزار می شود که می توان آن را گامی موثر در راستای تبیین ظرفیت ها و نقش این استانها در گسترش مراودات بین دو کشور عنوان کرد.


به گزارش ایرنا، این اجلاس، پنجمین نشست از نوع خود به شمار می رود که در آن ضمن انجام توافق بین مسوولان دو طرف، توافق های نشست های پیشین و مسوولان کشوری ایران و ترکیه بررسی می شوند.
زمینه سازی برای توسعه تجارت مرزی، ارتقای سطح مناسبات اقتصادی و سرمایه گذاری های مشترک، گسترش همکاری های مشترک در بخش های مختلف از جمله بخش های صنعتی، علمی، فرهنگی، دانشگاهی، ورزشی و گردشگری، پیگیری اجرای مفاد تفاهمنامه های قبلی بین دو طرف و حفظ و تقویت روابط فیمابین از جمله مهمترین اهداف برگزاری این اجلاس بیان شده است.
در کنار برگزاری جلسات مشترک استانداران، سه کمیته فرعی نیز برای این اجلاس در نظر گرفته شده که شامل کمیته های سرمایه گذاری و همکاری های صنعتی، کمیته حمل و نقل - گمرک و تجارت مرزی و کمیته امور گردشگری - فرهنگ - آموزش - بهداشت و درمان هستند.
چهارمین اجلاس از این نوع در پاییز سال 91 در استان آغری ترکیه برگزار شده بود.
پیش از آن نیز سه اجلاس دیگر در استانهای وان و ایغدیر ترکیه و آذربایجان غربی ایران بین استانداران برگزار شده بود.
آذربایجان غربی نزدیک به 550 کیلومتر مرز مشترک با ترکیه دارد و تنها استان مرزی کشورمان با این کشور محسوب می شود.
آذربایجان غربی با سه میلیون و 200 هزار نفر جمعیت، 37 هزار کیلومتر مربع مساحت داشته و ظرفیت های بسیار قابل توجهی در حوزه های مهم اقتصادی و اجتماعی در کشور داراست.
این استان، دارای 17 شهرستان مختلف است که شهرستانهای ارومیه، سلماس، خوی، چالدران و ماکو و بخشی از اشنویه با ترکیه مرز مشترک دارند.
دارا بودن مرز با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان به عنوان یکی از ویژگی های منحصر به فرد آذربایجان غربی در کشور به شمار می رود.
این استان تنها با کشور ترکیه سه مرز رسمی مشترک دارد که بازرگان - گور بولاغ، سرو - اسن دره و رازی - کاپی کوی را شامل می شوند.
در سال گذشته، افزون بر یک میلیون و 750 هزار تن کالا از گمرک های 9 گانه و 85 هزار تن کالا از بازارچه های مرزی پنجگانه آذربایجان غربی به دیگر کشورها به ویژه ترکیه صادر شد که نشان از نقش قابل توجه این استان در حوزه صادرات دارد.
ارزش این کالاهای صادراتی افزون بر 664 میلیون دلار بود.
کشور ترکیه یکی از دو مقصد مهم محصولات صادراتی آذربایجان غربی به شمار می رود به طوری که در صادرات از گمرکات استان، افزون بر 43 درصد آنها به ترکیه صادر شده و تمامی آنها از مرز زمینی بین دو کشور در آذربایجان غربی بود.
استان های وان، آغری، حکاری و ایغدیر در منطقه آناتولی شرقی کشور ترکیه قرار دارند و بزرگترین آنها نیز استان وان به شمار می رود.
بزرگ ترین سهم منطقه آناتولی شرقی در رشد اقتصادی ترکیه، در عرصه صادرات دام و محصولات دامی است. در سطح ترکیه 21 درصد دام هایی از قبیل گوسفند و 25 درصد دام هایی از قبیل گاو در این منطقه پرورش می یابند.
این منطقه در عرصه معادن نقش مهمی در اقتصاد ترکیه دارد. 50 درصد مس، 70 درصد کروم، 75 درصد آهن، 35 درصد منگنز و 75 درصد باریتین و همچنین مقدار قابل توجهی سنگ نمک استخراج شده در سطح ترکیه، از این منطقه به دست می آید.
این منطقه از جهت بسترهای معدنی غنی است. این منطقه در تولید انرژی الکتریکی نیز نقش عمده ای بازی می کند. نیروگاه کبان به تنهایی 25 درصد از کل تولید انرژی ترکیه را تامین می کند.
منابع جهانگردی منطقه آناتولی شرقی متشکل از آثار تاریخی و زیبایی های طبیعی است. ناکافی بودن امکانات حمل و نقل و نامساعد بودن آب و هوای منطقه مانع رشد توریسم در این منطقه شده اند.
مکان های زیادی در این منطقه ظرفیت گردشگرپذیری دارند که در سال های اخیر سرمایه گذاری هایی برای آنها انجام شده که مهمترین آنها دریاچه وان است.
این استانها در مجموع نزدیک به 41 هزار کیلومتر مربع مساحت دارند که بزرگترین آنها وان با 19 هزار کیلومتر مربع و کوچکترین آنها نیز ایغدیر است که سه هزار و 500 کیلومتر مربع مساحت دارد.
همچنین جمعیت این استانها نیز در مجموع به دو میلیون و 300 هزار نفر می رسد.
استان وان یک میلیون و 300 هزار نفر، آغری 550 هزار نفر، حکاری 251 هزار نفر و ایغدیر حدود 190 هزار نفر جمعیت دارند.
با توجه به این توانمندی ها و ظرفیت های استان آذربایجان غربی و استانهای چهارگانه مرزی کشور ترکیه با ایران، می توان از آنها در راستای توسعه همکاری های مشترک بین دو کشور به خوبی بهره برد.
همکاری هایی که طبق هدفگذاری های صورت گرفته باید در سالهای آینده به 30 میلیارد دلار برسد و ابزار این توسعه مراودات نیز از طریق پتانسیل های استان های مرزی تامین می شود.
با این اوصاف امید می رود که برگزاری اجلاس مشترک بین مدیران ارشد استانهای آذربایجان غربی از ایران و وان، آغری، ایغدیر و حکاری بتواند ظرفیت های این استانها را بیشتر شناسانده و در راستای ارتقای مراودات تجاری، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و ورزشی مثمر ثمر باشد.
گزارش از : صابر چهرقانی
2077/2093/6008



21/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن