واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۱۶ب.ظ)
کشتارگاه ها جهت ذبح حيوان از هيچ گازي استفاده نمي کنند موج - مسوول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان دامپزشکي کشور گفت: مي توان به طور قطعي بيان کرد که در سراسر ايران هيچ کشتارگاهي جهت ذبح حيوان از گاز Co و يا هر نوع گاز ديگري استفاده نمي کند.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام و المسلمين کلانتري در خصوص اخبار منتشر شده مبني بر استفاده گاز CO هنگام ذبح طيور، گفت: حوزه نمايندگي ولي فقيه اين آمادگي را دارد که درصورت ادعاي چنين مطلبي از سوي هر فردي، با حضور وي اين موضوع را بررسي کند.
وي با تاکيد بر اين که تاکنون هيچ گزارشي مبني بر استفاده از اين نوع گازها اعلام نشده است، ادامه داد: يکي از شرايط ذبح شرعي در احکام، ذبح حيوان در حال حيات مي باشد، لذا هر چيزي که باعث شود حيوان قبل از ذبح بميرد از نظر شرعي قابل قبول نبوده و باعث ميته و حرام شدن آن حيوان مي شود.
کلانتري در ارتباط با استفاده از شوک نيز گفت: شوک به چند دسته تقسيم مي شود؛ دسته اي شوک هاي تپانچه اي که به دليل شدت آن و احتمال مرگ حيوان قبل از ذبح استفاده از آن از نظر شرعي ممنوع است؛ دسته اي ديگر شوک هاي ضربه اي که ضعيف بوده و باعث مرگ حيوان نمي شود و دسته سوم شوک هاي الکتريکي ضعيف که باز هم باعث مرگ حيوان قبل از ذبح نمي شود.
وي افزود: اين گونه شوک ها قابل استفاده بوده و در برخي از کشتارگاه ها از جمله کشتارگاه هاي طيور استفاده مي شود؛ زيرا استفاده از شوک هاي الکتريکي جهت آرام کردن حيوان به هنگام ذبح شرعي به شرط اينکه باعث مرگ و ميته شدن حيوان نشود از نظر شرعي بلامانع است، ليکن؛ از نظر بهداشتي و تاثيرات احتمالي شوک در حيوان از نظر بهداشت مقوله اي است که مربوط به نظر کارشناسان بهداشتي بوده و از حوزه وظايف اين نمايندگي ولي فقيه خارج است.
ولي البته به نظر کارشناسان شوک ضعيف الکتريکي در جهت ذبح شرعي داراي مزايايي مي باشد مثل آرام شدن حيوان به هنگام ذبح و بالارفتن دقت و توان ذابح و عدم آسيب رسيدن به حيوان به خصوص طيور در هنگام ذبح است.
مسوول حوزه نمايندگي، ولي؛ فقيه در سازمان دامپزشکي در ارتباط با نظارت بر روند کار در کشتارگاه ها گفت: نکته حائز اهميت که بايد بدان عنايت ويژه داشت، موضوع نظارت شرعي برابر با قانون مربوطه مصوبه مجلس شوراي اسلامي درتاريخ 14/12/87 است که باستناد ماده 5 آن کليه کشتارگاههاي سراسرکشور بايد داراي ناظر شرعي باشند و طبق قانون، اکنون حدود 700 تا 900 روحاني به صورت تمام وقت و در موارد کمي به صورت پاره وقت و نظارت هاي سيار بر اين امر نظارت مي کنند و تمامي موارد شرعي توسط آنان نظارت شده و ذابحين آموزش ديده به اين منظور زير نظر مستقيم ناظرين شرعي اقدام به ذبح مي کنند.
وي اظهار کرد: هرگونه دخل و تصرف در چرخه ذبح شرعي از سوي ديگران برابر قانون جرم بوده و قابل پيگرد قانوني مي باشد.
وي اضافه کرد: بيان نظرات نه چندان قابل استناد من جمله موضوع استفاده از گازCo جهت ذبح طيور نه تنها به لحاظ قانوني قابل پيگرد بوده، بلکه از نظر شرعي نيز چون باعث تشويش اذهان عمومي مي شود اشکال داشته و لازم است در اين خصوص اقدام لازم انجام پذيرد.
کلانتري در خصوص اقدامات سازمان دامپزشکي در جهت نظارت شرعي گفت: پس از تاييد و تصويب نماينده ولي فقيه در وزارت جهادکشاورزي، مقرر شد به کليه مراکز تحت نظارت شرعي علي الخصوص کشتارگاه ها، کد حلال نظارت شرعي صادر و اعطا گردد، در اين طرح کد حلال به مراکزي که ناظر شرعي مستمر داشته و طي بازنگري مجدد و ارزيابي داراي صلاحيت باشند اعطا مي شود و شرط اصلي براي صدور مجوز حلال که براي نخستين بار در ايران اعطا مي شود، رعايت کليه موازين شرعي و حضور ناظر شرعي آن هم به طور مستمر است.
وي در پايان افزود: اميدوارم افرادي که در اين زمينه اظهار نظر مي کنندادعاهاي آنها با بررسي و دقت لازم همراه باشد؛ زيرا اين مساله؛ يعني غذاي مردم از حساسيت زيادي برخوردار بوده و اظهار نظر بدون دليل و مدرک باعث ايجاد جو ناامني در جامعه مي شود. علاوه براين از ارباب جرائد نيز اين انتظار مي رود که در اين گونه از مسائل از درج اخبار بدون دليل و همراه با شايعات بي مورد جداً خودداري نمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]