واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۵۸ق.ظ)
اعطاي تسهيلات به 11 هزار کشاورز چاي کار موج - رئيس سازمان چاي کشور با اعلام اعطاي تسهيلات به 11 هزار نفر کشاورز چاي کار گفت: با وجود مشکلات گسترده دولت در تأمين نقدينگي توانستيم 25 ميليارد تومان را جذب کنيم و به حدود 11 هزار نفر چاي کار تسهيلات بدهيم.
به گزارش خبرگزراي موج، رئيس سازمان چاي کشور روزبهاني با بيان اينکه در سال 92 به سمت کيفي سازي چاي پيش رفتيم، خاطرنشان کرد: از ابتداي سال 93 نيز حمايت هاي گسترده اي از سوي دولت تدبير و اميد از چاي کاران شده است.
وي افزود: يکي از حمايت هاي ويژه اي که مي تواند ما را از وابستگي به واردات چاي از کشورهاي ديگري بي نياز کند حمايت از چاي کاران است.
روزبهاني ادامه داد: در حدود 10، 12 سال قبل به دلايل مختلف که يکي از آن ها عدم وجود يک سازمان متولي و سياستگذار در بحث چاي بود منجر به اين شد که چاي کشور شرايط سختي را متحمل شود.
رئيس سازمان چاي کشور يادآور شد: سطح زير کشت باغات چاي ما از حدود 34هزار هکتار در حدود 14 سال قبل به 18 هزار هکتار رسيده است.
وي در ادامه در پاسخ به اين سؤال که در حال حاضر سازمان چاي براي حمايت از توليد کنندگان چه اقداماتي انجام مي دهد، گفت: سازمان چاي يک سازمان سياست گذار و مجري است و مسووليت خريد تضميني برگ سبز چاي را انجام مي دهد.
روزبهاني با بيان اينکه چاي يک ويژگي خاصي دارد که هيچ يک از محصولات کشاورزي ما اين ويژگي را ندارد، افزود: محصول چاي بلافاصله بعد از چيدن بايد فرآوري شود و اگر اين اقدام صورت نگيرد از بين رفته و فاسد مي شود و امکان استفاده از آن وجود ندارد.
وي با اشاره به اينکه چاي بايد در داخل کشور توليد شود، گفت: 50 هزار خانوار چاي کار به کشت اين صنعت مشغول هستند و اين محصول در استان هاي مازندران و گيلان نقش بسيار مهمي را در ايجاد اشتغال ايفا مي کند
رئيس سازمان چاي کشور همچنين با اذعان به اين موضوع که تنها چايي که بدون يک گرم سم توليد مي شود، چاي ايراني است، افزود: مردم نبايد نگراني هاي مختلف بهداشتي نسبت به چاي ايراني داشته باشند؛ چرا که به هيچ وجه در توليد چاي از سم استفاده نمي شود.
وي با اشاره به اين که چاي واقعي و طبيعي نياز به عطر و طعم مصنوعي ندارد، ادامه داد: به هيچ وجه چاي خشک توليدي را از کارخانجات چاي سازي خريداري نمي کنيم و در حال حاضر فقط برگ سبز از چاي کاران خريداري مي شود.
وي با بيان اينکه حمايت از چاي کاران، کشور را از وابستگي به واردات چاي بي نياز مي کند، اظهار کرد: چاي ويژگي هاي خاصي دارد که اين ويژگي ها باعث شده در تمام کشورهايي که چاي توليد مي شود حمايت هاي بسيار ويژه اي از اين محصول داشته باشند.
رئيس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي در اين برنامه خبري، گفت: در کشور حدود 110 تا 120 هزار تن در سال مصرف چاي وجود دارد که تقريباً حدود 15 تا بيست درصد آن توليد داخل صورت مي گيرد و مابقي آن الزاماً بايد از طريق واردات تأمين شود.
"عباس رجايي" افزود: سال گذشته 14 هزار تن توليد چاي خشک در داخل داشتيم که مابقي نياز نيز از خارج کشور وارد شده بود.
وي ادامه داد: ما در توليد چاي داخلي در سنوات گذشته مشکلاتي داشتيم و الآن هم شايد بعضاً اين مشکلات وجود داشته باشد.
رجايي تصريح کرد: اساساً چايي که چاي بهاره اسم آن را مي گذارند کيفيت مرغوب تري دارد، اما؛ حجم آن خيلي کم است، لذا طبيعتاً وقتي آن ميزان کم به بازار مصرف مي آيد آن هايي که علاقه مند به چاي ايراني دارند آن را مصرف مي کنند و مابقي محصول چاي توليدي بايد به روش هاي ديگري فراوري شود يا با چاي خارجي مخلوط شود تا کيفيت لازم را پيدا کند.
وي با بيان اين که چاي مرغوب ايراني اگر به دست مصرف کنندگان برسد چاي بسيار خوبي است، اما؛ اين که چگونه اين اتفاق مي افتد خود جاي بحث دارد، گفت: اين موضوع به عوامل مختلفي برمي گردد و يکي از آن عوامل اين است که ما چاي را در سبد خريدهاي تضميني آورديم که شايد لازم نباشد با آن اين گونه رفتار کنيم.
رئيس سازمان چاي کشور نيز در اين برنامه خبري، تصريح کرد: براي اين که در مورد چاي صحبت کنيم و تصميم گيري داشته باشيم بايد يک نگاه جامع و کلان به اين محصول کشاورزي داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]