تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست ، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834551579




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیامدهای ائتلاف عربستان، ترکیه و قطر در سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پیامدهای ائتلاف عربستان، ترکیه و قطر در سوریه تهران - ایرنا - پایگاه اینترنتی الف روز دوشنبه در مقاله ای به بررسی پیامدهای ائتلاف عربستان، ترکیه و قطر در سوریه و کنار گذاشتن مقطعی اختلافات این کشورها پرداخت.


در مقاله این رسانه آمده است: بعد از روی کار آمدن ملک سلمان، سیاست عربستان سعودی در بعد منطقه ای دچار تغییرات عمده و شگرفی شد و پادشاه جدید با دور شدن از برنامه ها و اهداف پادشاه سابق، تنها بر یک موضوع متمرکز شد: تضعیف و از بین بردن نیروهای طرفدار ایران در منطقه.
به همین علت است که آل سعود با خروج از لاک محافظه کاری، پیشگام حملات نظامی علیه زیدی ها شده؛ چرا که به زعم آن ها زیدی ها پیش برنده و حامی اهداف ایران در یمن هستند. همچنین به همین دلیل است که ریاض برای دستیابی به این آرزو، اختلافات دیرینه مربوط به اسلام سیاسی را کنار گذاشته و در این راستا با کمک ترکیه و قطر(که قبلا و در زمان ملک عبدالله به عنوان دشمن ریاض شناخته می شدند) اتحاد جدیدی برای پیشبرد اهداف شان تشکیل داده اند.
بهبود روابط آنکارا، ریاض و دوحه بازتاب دهنده اشتراک نظر تاکتیکی این سه کشور بر سر این مسئله است که اختلافات بر سر اخوان المسلمین نباید مانع واکنش مشترک به بحران هایی شود که ممکن است به کاهش قدرت منطقه ای همه آنها منجر شود.
جنبش اخوان المسلمین که مورد حمایت ترکیه و قطر قرار دارد، در عربستان سعودی به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می شود. در واقع این سه کشور به گونه ای سلبی و نه ایجابی به هم نزدیک شده و در حال حاضر کاملا روشن شده که برای ملک سلمان اقدام علیه ایران بر رویارویی با اخوان المسلمین اولویت دارد.
البته موضع ترکیه و عربستان علاوه بر چشم انداز مطلوب نهایی منطقه ( که برای رسیدن به جایگاه رهبری در خاورمیانه رقیب یکدیگر محسوب می شوند. ترک ها به فکر احیای امپراتوری عثمانی با رویکرد اخوانی هستند در صورتی که عربستان بشدت با این قضیه مشکل دارند)در جنبه های دیگری نیز تناقض دارند؛ چرا اگر چه اردوغان از ایران بابت تلاش برای سلطه بر منطقه انتقاد کرده اما روابط اقتصادی دو کشور به حدی است که باعث می شود اردوغان نتواند به طور کامل به ایران پشت کند.
این موضوع در حالی است که بنا به گزارش رویترز اردوغان در حال برنامه ریزی برای انجام سفری دیگر به ریاض است تا در آنجا با ملک سلمان دیدار کند. اردوغان تاکنون دو بار با پادشاه جدید دیدار کرده است.
بدون شک اولین هدف مشترک اتحاد عربستان، ترکیه و قطر سرنگونی دولت سوریه است. این در حالی است که پیش از این بشار اسد در گفت وگو با خبرنگاران نسبت به تعرض ترکیه به شمال سوریه هشدار داده بود اما اینک خبر می رسد در عرصه میدانی نیروهای ارتش آزاد در کنار گروه هایی مثل جبهه النصره و احرار الشام قرار گرفته و عنوان ارتش فاتح را برای خود برگزیده اند و تلاش دارند تا شمال سوریه( ادلب) را جولانگاه خود قرار دهند.
ناگفته پیداست که در بین این گروه ها، خواه یا ناخواه تاکید اصلی بر جبهه النصره به لحاظ توان و منابع بیشتری که دارد قرار خواهد گرفت. اما جبهه النصره گروهی است که توسط واشنگتن در زمره گروه های تروریستی قرار گرفته و از زیرشاخه های القاعده است. البته این گروه مورد حمایت رژیم صهیونیستی نیز قرار دارد و درمان مجروحان و زخمی های این گروه در اسرائیل و بازدید نتانیاهو از آن ها چند وقت پیش به تیتر اول روزنامه ها و رسانه ها تبدیل شده بود.
این در حالی است که به نظر می رسد دولت اوباما اگر چه اعلام کرده که حضور نیروهایی مثل جبهه النصره در راس قدرت در سوریه می تواند عواقب ناخوشایندتری نسبت به حضور اسد در راس حکومت داشته باشد اما عملا مخالفتی در این زمینه انجام نمی دهند و حتی فراتر از آن اخبار و اطلاعاتی منتشر شده که نظامیان و نیروهای تدارکاتی آمریکا برای آغاز آموزش و تجهیز تروریست های سوری وارد مکان های تعیین شده در خاورمیانه شده اند.
پنتاگون چند ماه پیش نیز اعلام کرده بود توافقنامه هایی با ترکیه و اردن در زمینه ایجاد تاسیساتی برای آموزش و تجهیز تروریست ها امضا کرده است. بدون شک در صورت عدم برنامه ریزی و حتی عدم تمایل، احتمال این که نیروهای آموزش دیده در آینده جذب گروه اصلی درگیر در سوریه ( همان داعش و جبهه النصره) شوند افزایش می یابد.
اما برخلاف یمن، عرصه نبرد در سوریه برای همه کشورها پیچیده تر است. به خصوص وقتی که بیاد آوریم همان روزهای ابتدایی جنگ، اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عربی- غربی از سرنگونی دولت سوریه صحبت می کردند اما با گذشت سه سال از این اتفاق و با وجود انواع و اقسام گروه های تروریستی و کمک های مختلفی که به این گروه ها می شود هنوز بشار اسد دست بالا را در سوریه دارد.
طبق اخباری که منتشر شده راهبرد ائتلاف این گونه خواهد بود که ترکیه به دلیل مرز طولانی با سوریه تنها کشوری است که می تواند اقدام به اعزام نیرو کند؛ اما در زمینه حمایت هوایی، احتمال دارد ترکیه به همکاری با عربستان سعودی، قطر، امارات و اردن بپردازد که این کشور ها نیز حضور خود در سوریه را افزایش داده اند.
این خبری است که نشریه هافینگتون پست نیز به نقل از یک منبع آگاه تائید کرده که مذاکرات بین مقام های ارشد ترکیه و عربستان سعودی با میانجیگری قطر انجام شده است. بر اساس طرح پیش بینی شده، ترکیه نیروی زمینی مورد نیاز را تامین خواهد کرد و عربستان سعودی نیز حملات هوایی را بر عهده خواهد داشت تا به مخالفان دولت بشار اسد در سوریه کمک کنند.
عامل دیگری که فرضیه پیشگام شدن این کشورها برای انجام عملیات را تائید می کند کنار کشیدن آمریکا از درگیری های منطقه ای و اکتفای صرف به حمایت های لجستیکی و نظامی و عدم انجام اقدامی قاطع در سوریه برخلاف میل ریاض، دوحه و آنکارا می باشد.
البته به نظر می رسد برخلاف تصور این کشورها راهبرد واشنگتن درگیر ساختن تمامی کشورها و تحلیل بردن قوای قدرت های منطقه ای و نوعی مدیریت کنترل شده بحران به نفع رژیم صهیونیستی باشد.
منبع: پایگاه اینترنتی الف
اول**1577



21/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن