واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بحران خاورمیانه فرصتی برای رژیم صهیونیستی تهران - ایرنا - فرید زکریا تحلیلگر سیاسی آمریکا و مجری سی ان ان در مقاله ای در واشنگتن پست در باره بحران منطقه ای خاورمیانه و موقعیت های فراهم شده برای رژیم صهیونیستی نوشت: اکنون همه ستارگان در آسمان اسرائیل می درخشند و این یک فرصت طلایی برای نتانیاهو است.
دولت ائتلافی تازه اسراییل، که با کمرنگ ترین اکثریت ممکن در کنست تشکیل می شود، احتمالا به این معنی است که بنیامین نتانیاهو، از گذشته هم محتاط تر خواهد بود.
در نگاه نخست، شاید یاوه گویی به نظر رسد که از وجود فرصت هایی برای اسراییل سخن بگوییم. خاورمیانه در آشوب است و افراط گرایی اسلامی به سرزمین هایی که زمانی باثبات بودند، هجوم آورده است، حزب الله و حماس فعال هستند. به این فهرست، گرایش های ضداسراییلی را اضافه کنید که در چهارگوشه جهان رو به افزایش است – و در بسیاری از جوامع مسلمان هم تحمل شده و ترغیب می شود.
همه اینها اینطور نشان می دهد که در زمانه بسیار خطرناکی برای اسراییل قرار گرفته ایم و این همان چیزی است که نتانیاهو در مصاحبه اخیر با ان بی سی به آن توسل جست تا بگوید که چرا از موضوع تشکیل دولت فلسطینی عقب کشیده است. وی گفت: "آنچه دگرگون شده، یک واقعیت است."
بله، واقعیت ها دگرگون شده اند اما اگر با نگاهی دقیق تر به فراتر از عناوین رسانه ها بنگریم، می بینیم که همه چیز به طرز حیرت آوری به نفع اسراییل دگرگون شده است. نخست، تهدید عربی علیه اسراییل از میان رفته است. اسراییل از نخستین روز موجودیت اش، با خطر نابودی توسط ارتش های عربی مواجه بوده است. این تهدیدی است که اسراییل همیشه دوران حیاتش، در برابر آن برنامه ریزی کرده، مسلح شده و آموزش دیده است. امروز، این خطر از میان رفته است.
ارتش های راهبردی ترین دشمنان اسراییل- یعنی عراق، سوریه، مصر- از هم گسیخته اند در حالی که نیروهای مسلح اسراییل به ابرقدرت منطقه تبدیل شده است. از همه مهم تر، مصر، عربستان سعودی و کشورهای کوچک تر خلیج (فارس)، خود را در یک اتحاد خاموش با اسراییل علیه ایران می بینند. با وجود ژنرال عبدالفتاح السیسی در قدرت، اسراییل احتمالا با ضد حماس ترین رییس جمهوری تاریخ مصر سروکار دارد.
برای فهم عمق این تغییر راهبردی به این نکته توجه کنید: گزارش شده که اعراب در فکر ایجاد یک نیروی مسلح مشترک هستند. پیش از این، دو بار در سالهای 1948 و 1967، چنین طرحی مطرح شده است و در هر دو نوبت، هدف این بود که اسراییل را از نقشه حذف کنند اما یک مفسر روزنامه هاآرتص اشاره می کند که این طرح عرب ها، "نه تنها اسراییل را نگران نمی کند بلکه آن را به وجد می آورد."
با نگاه به منازعات سوریه، عراق، یمن و لیبی، کسی نمی تواند فکر کند که دشمنان اصلی اسراییل- افراط گرایان سنی و شیعه- سرگرم کشتن یکدیگرند.
بنابراین، در حالی که اسراییل با خطراتی واقعی مواجه است، از سیاست هایی برای مواجهه قدرتمند و موثر با آنها برخوردار می باشد. خطری که دفاعی در قبال آن ندارد، این است که به کنترل غزه و کرانه غربی ادامه می دهد، سرزمین هایی که 4 و نیم میلیون جمعیت را در خود جای داده اند بدون آنکه کشوری داشته باشند یا حقی برای رای دادن. احساس راست گرایان اسراییلی که اکنون حاکمیت را در اختیار دارند ظاهرا این است که اگر مشکل فلسطین نادیده گرفته شود، خود به خود حل می شود. اما حل نخواهد شد.
خاورم**1566
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]