تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در هر جمعه، اندكى از سبيل و ناخن‏هاى خود را بگير، و اگر هم چيزى وجود نداشته باشد، آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835846393




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رهاسازی آب سدها و تثبیت ریزگردها اقدامات مهم ستاد احیای دریاچه ارومیه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: رهاسازی آب سدها و تثبیت ریزگردها اقدامات مهم ستاد احیای دریاچه ارومیه ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: رهاسازی آب مازاد پشت سدها و تثبیت ریزگردها از اقدامات مهم ستاد احیای دریاچه ارومیه برای رفع بحران خشکی این دریاچه است.


هادی بهادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور حفظ حجم آب موجود در بستر دریاچه در سال گذشته افزون بر 137 میلیون مترمکعب آب از سدهای ساروق، بوکان و حسنلو رهاسازی شد.
وی اضافه کرد: در داخل و اطراف حوضه آبریز دریاچه ارومیه نیز طرح بیولوژیکی مهار شن های روان و کنترل انتشار ریزگردها آغاز شده است.
کانون شن های روان در اطراف دریاچه ارومیه در سه منطقه چوپانلوی سلماس، فسندوز میاندوآب و جبل ارومیه شناسایی شده و فعالیت تثبیت این شن ها با استفاده از طرح های پوشش گیاهی خاص به اجرا در می آید.
ریزگردهای نمکی و ماسه های شنی اطراف دریاچه ارومیه به تهدید جدی در اطراف دریاچه ارومیه تبدیل شده اند.
وی لایروبی رودخانه های گدار، مهاباد و سیمینه و لایروبی 12 نهر بزرگ و اصلی را از دیگر اقدامات انجام شده برای رفع بحران دریاچه ارومیه عنوان کرد و ادامه داد: لایروبی سایر انهار و رودهای منتهی به دریاچه از جمله نازلوچای و باراندوزچای و اتصال زرینه رود به سیمینه رود در سال جاری عملیاتی می شوند.
وی ادامه داد: در راستای تعادل بخشی به منابع آب حوضه دریاچه ارومیه، با تشکیل اکیپ های گشت و بازرسی و مقابله با برداشت های غیرمجاز به همراه نصب کنتورهای هوشمند حجمی بر چاههای دارای پروانه گام های جدی برداشته ایم.
وی اضافه کرد: امسال به سه هزار چاه دارای پروانه، برق رسانی و به شش هزار چاه نیز کنتور هوشمند نصب می شود.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: انتقال آب از حوضه های جنوبی دریاچه، آغاز طرح تبدیل سیستم آبیاری اراضی کشاورزی در 12 هزار هکتار، تهیه نقشه های الکترونیکی ( کاداستر ) باغات و مزارع و همچنین انتقال پساب تصفیه خانه های فاضلاب شهرهای شاهین دژ، ارومیه و شهرک گلمان از دیگر اقدامات عملی ستاد احیای دریاچه ارومیه برای نجات این دریاچه بوده است.
بهادری افزود: افزایش برداشت ها از منابع آبی و توسعه بی رویه زمین های کشاورزی و باغ ها در چند دهه اخیر بیشترین نقش را در خشک شدن دریاچه ارومیه داشته اند.
وی اضافه کرد: تغییرات اقلیمی و کاهش بارش ها در کنار دخالت های انسان در کاهش میزان آب ورودی به دریاچه با برداشت های غیرمجاز و یا انتقال آب ورودی دریاچه به خارج از حوضه و افزایش حجم ذخیره سازی ها در پشت سدها در بروز این بحران زیست محیطی تاثیر داشته اند.
بهادری گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه در اقدامی جامع و گسترده با شناسایی علت ها و راهکارهای برون رفت از این بحران برنامه های عمرانی و فرهنگی را تدوین و اجرایی کرد.
دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار گرفته و بزرگترین دریاچه داخلی کشور است که در سالهای اخیر سالانه حدود 40 سانتیمتر از سطح آن کاسته شده به طوری که در حال حاضر تراز آبی آن حدود سه و نیم متر پایین تر از تراز اکولوژیک است.
این دریاچه در خطر خشک شدن کامل قرار دارد و در طی 13 سال گذشته شش متر کاهش سطح داشته و تا تیرماه سال 1392 بیش از 75 درصد از آب آن خشک شده بود.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، برنامه ریزی های خوبی در راستای کاهش مصرف آب در این حوضه آبی و افزایش تراز این دریاچه تا رسیدن به تراز اکولوژیک انجام شده است.
امسال را می توان جزء معدود سالهایی دانست که این تراز رشد داشته و یا کاهش بی رویه سطح آن، متوقف شده است.
طبق بررسی های صورت گرفته از تراز آبی دریاچه ارومیه در سالهای گذشته، تراز آبی دریاچه در روز بیستم اردیبهشت در سالهای مختلف با کاهش تراز روبه رو بوده که این کاهش تراز به میزان 9 سانتیمتر در سال 83، 21 سانتیمتر در سال 84، 36 سانتیمتر در سال 85، 14 سانتیمتر در سال 86، 72 سانتیمتر در سال 87، 45 سانتیمتر در سال 88، 21 سانتیمتر در سال 89، 40 سانتیمتر در سال 90، 28 سانتیمتر در هرکدام از سالهای 91 و 92 و 35 سانتیمتر در سال 93 بود.
این در حالی است که میزان کاهش تراز آبی سطح دریاچه ارومیه در 20 اردیبهشت امسال نسبت به 20 اردیبهشت سال 93 تنها یک سانتیمتر است.
تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه 1274.1 متر است.
تراز فعلی آب دریاچه ارومیه حدود 1270.65 متر است.
8137/2093/6008



21/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن