محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841998940
شوراي عالي فضاي مجازي محل کسب و کار مي شود نه تصميم گيري
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۸ق.ظ)
نتيجه ادغام؛ شوراي عالي فضاي مجازي محل کسب و کار مي شود نه تصميم گيري گروه فناوري ارتباطات
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج؛ صدايي آرام آرام براي ادغام شوراي عالي فناوري اطلاعات با شوراي عالي فضاي مجازي مدتي بود که از سوي بهارستاني ها شنيده ميشد اما اينکه آيا اين طرح واقعا به اجرا گذاشته شود يا خير نقطه اي نامعلوم بود، البته زماني که استفاده از کلمه موازي کاري در اين طرح مطرح مي شود، ناخودآگاه افکار عمومي به اين سمت مي روند که مبادا نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي تحت تأثير صحبت هاي غير تخصصي اخير يکي از اعضاي حقيقي سابق شوراي عالي فضاي مجازي که امروز هيچ عنواني را در اين شورا به همراه ندارد، قرار گرفته اند.
در آخرين روزهاي مهر سال گذشته بود که عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي از تصويب طرح ادغام شوراي عالي فناوري اطلاعات در شوراي عالي فضاي مجازي در اين کميسيون خبر داد. براساس اين طرح، شوراي عالي فضاي مجازي تصميمگير و سياستگذار خواهد بود و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مجري اين سياستها ميشود. به نوعي به نظر ميرسد هدف طرح نه ادغام بلکه حذف شوراي عالي فناوري اطلاعات است و به همين دليل از زمان مطرح شدن اين طرح، انتقادها و اعتراضهاي زيادي از طرف کارشناسان و نخبگان ICT را به همراه داشت.
متخصصان بر اين باورند که وظايف متفاوت هر دو شورا باعث تداخل در کارها و بروز چالشهاي اساسي در حوزه ICT کشور خواهد شد. همچنين به باور اين گروه نميتوان يکشبه دست به ادغام دو شورا زد و انجام اين تصميم نياز به طي شدن مسيرهاي قانوني خود دارد و از نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي انتظار مي رود تا رسيدگي به امور مردم را که چشم به دستان آن ها دوخته اند، قدري تخصصي تر و با چشمي تيزبين در دست گيرند زيرا آن ها امانت دار مردم هستند.
نگاهي تخصصي به طرح
طرح اين ادغام را محمد سليماني، وزير ارتباطات احمدي نژاد و عضو جبهه پايداري تهيه کرده و با کمک و حمايت برخي ديگر از همفکران سياسي خود آن را در مجلس به جريان انداخت؛ اما اين که اين طرح را با نگاه تخصصي به جريان انداخته اند يا خير را بررسي مي کنيم.
به عنوان دليل اول براي اجرا نشدن اين طرح بايد گفت با بررسي شرح وظايف و تركيب اعضاي اين دو شورا (تركيب شوراي عالي مجازي شامل روساي: سه قوه، صدا و سيما، ناجا، سپاه، كميسيون فرهنگي، 4 وزير و... در صورتي كه در شوراي عالي فناوري اطلاعات تنها 12 وزير عضو مي باشند)، مشخص است كه شوراي عالي فضاي مجازي به امور سياستگذاري و كلان قوا و نهادهاي انقلابي در فضاي مجازي مرتبط بوده و شوراي عالي فناوري اطلاعات و به صراحت (ماده4) قانون مذكور در چارچوب سياست هاي كلي نظام و قوانين و مقررات به امور فني اجرائي و هماهنگي بين دستگاهها مي پردازد. بنابراين همپوشاني در انجام امور ايجاد نخواهد شد و ايجاد زمينه اجراي سياست هاي مصوب شوراي عالي فضاي مجازي در دولت از وظايف اصلي شوراي عالي فناوري اطلاعات است.
در جايگاه بعدي به اين نتيجه مي رسيم که يكي بودن رياست دو شورا با رياست محترم جمهور نه تنها نقطه ضعفي براي اجراي وظايف اين دو شورا نبوده بلكه نقطه قوتي در اجراي امور است. قرار داشتن رياست شوراي عالي مجازي بر عهده رياست محترم جمهور در چارچوب قانون اساسي موجب تصميم گيري و در نظر گرفتن سياست هاي كلان در فضاي مجازي بوده و تكرار اين رياست در شوراي عالي فناوري اطلاعات متضمن اجراي سياست هاي تدوين شده خواهد بود. بر اين اساس از هرگونه تضاد و تكرار جلوگيري خواهد شد. همچنان كه پيش نويس اصلاح اساسنامه شوراي عالي فناوري اطلاعات توسط دبيرخانه شوراي عالي فناوري اطلاعات تهيه شده و مقرر است در جلسه آتي شوراي عالي فناوري اطلاعات مطرح گردد.
با نگاهي عميق به جايگاه شوراي عالي مجازي كه با حكم مقام معظم رهبري تشكيل شده، جايگاه اين شورا که وظيفه سياست گذاري و كنترل و نظارت را بر عهده دارد از جايگاه شوراي عالي فناوري اطلاعات كه وظيفه هماهنگي اجرا در توسعه فناوري اطلاعات و دولت الكترونيك را دارد، بالاتر بوده و در صورت ادغام دو شورا و در نتيجه پي گيري و اجراي وظايف شوراي عالي فناوري اطلاعات توسط شوراي عالي مجازي موجب نزول جايگاه شوراي عالي فضاي مجازي مي شود.
با نگاهي منطقي به وظايف و تكاليف شوراي عالي فضاي مجازي و شوراي عالي فناوري اطلاعات مي بينيم که با يکديگر هم عرض نيستند و شوراي عالي فناوري اطلاعات در چارچوب سياست هاي مصوب شوراي عالي فضاي مجازي به هماهنگي اجرايي و برنامه ريزي تاكتيكي توسعه فناوري اطلاعات كشور مي پردازد كه همه اين اقدامات در راستاي اجرا و تحقق سياست هاي مصوب شوراي عالي فضاي مجازي است. بنابراين اين دو شورا كه يكي بالادست دولت و ديگري ذيل دولت است، همپوشاني نداشته و در سطوح مختلف يكي در سياست گذاري و ديگري در سطح فني اجرايي فعاليت مي كند. لذا ادغام و يا حذف شوراي عالي فناوري اطلاعات از چرخه اداري كشور باعث كندي برنامه هاي تحول اداري دولت مي شود.
مقام معظم رهبري اگر صلاح مي دانستند خود منحل مي کردند
از اين مسئله که عبور کنيم نکته قابل تأمل اين است که با توجه به سابقه احكام نظير سياست كلي اصل 44 قانون اساسي كه در آن اصلاح قوانين به صراحت توسط معظم له تاكيد شده بود، در صورت صلاحديد مقام معظم رهبري مبني بر ادغام شوراي عالي فناوري اطلاعات در شوراي عالي فضاي مجازي، ايشان در حكم تشكيل شوراي عالي فضاي مجازي اشارهاي به اين موضوع مي داشتند كه در حكم اثري از آن ديده نمي شود.
در ارتباط با همين موضوع نماينده مجلس شوراي اسلامي رمضانعلي سبحاني فر در ابتدا درباره اين ادغام گفت: اين دو شورا دو مجموعه متفاوت هستند، هر چند ماهيت کاري آن ها يکي است اما در اجرا تفاوت دارند.
وي در ادامه افزود: اولا اين که شوراي عالي فضاي مجازي با حکم مقام معظم رهبري در سال 90 ايجاد شد و اين شورا وظيفه اش سياست گذاري کلان و تصميم گيري درباره موضوعات کشوري است و همين طور هماهنگي بين سه قوه و نهادهاي بالا دستي در زمينه فناوري اطلاعات بر عهده اين شورا است. در حقيقت ريل گذاري و طراحي و سياست گذاري فضاي مجازي کشور بر عهده اين مجموعه گذاشته شده است.
سبحاني فر در ادامه متذکر شد در مقابل اما شوراي عالي فناوري اطلاعات که در سال 82 به تصويب مجلس رسيده بود، اين شورا اولا وظيفه دارد برنامه هاي کوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت ارتباطات و فناوري اطلاعات را پي گيري کند. همين طور توسعه و گسترش اين حوزه را بر عهده دارد و بايد برنامه هاي اجرايي و فني را هم طراحي کند. ترکيب اعضا هم کساني هستند که از مجموعه درون دولت انتخاب مي شوند. اما در شوراي عالي فضاي مجازي هم شخصيت هاي حقيقي و هم حقوقي حضور دارند.
وي با تاکيد بر اين که اين دو مجموعه همپوشاني با هم ندارند، خاطرنشان کرد: اين دو شورا با هم تداخل ندارند، بلکه تفاوت دارند. ضمن اين که بر اساس حکم مقام معظم رهبري آنچه که در شوراي عالي فضاي مجازي مصوب مي شود، ترتيب اثرش قانوني است. يعني خود آن قانوني است که زير مجموعه بايد انجامش دهد. لذا جاي نگراني براي تداخل نيست. ضمن اين که شوراي عالي فضاي مجازي يک مجموعه فرادستي است که بقيه شوراها به تبعيت آن کار مي کنند.
سبحاني فر در پايان تأکيد کرد: ادغام اين دو مجموعه مغاير با قانون اساسي است. شوراي عالي فناوري اطلاعات مصوب مجلس است و شوراي عالي فضاي مجازي اذن رهبري. اگر نظر مقام معظم رهبري بر اين ادغام بود، يا آن شورا را منحل مي کردند و يا وظايفي از آن شورا را به اين يکي اضافه مي نمودند و لزومي نداشت که ما بخواهيم در مجلس براي آن تصميم بگيريم.
امر حياتي، موازي کاري نيست
در اين ميان نقش کمرنگ شورايي که قرار بود اعمال وظايف حاکميتي در فضاي مجازي داشته باشد؛ بهانهاي براي برخي رويدادها شد و يکي از اين رويدادها، طرح ادغام است. بديهي است که شوراي فناوري اطلاعات که در قالب شوراي عالي فضاي مجازي ادغام شود، ساز و کارهاي سياستگذاري کلان براي اين شورا سلب خواهد شد و به جاي اينکه شوراي عالي فضاي مجازي به تدوين سياستهاي بلندمدت مشغول باشد، مجبور است به کسب و کارهاي روزمره دستگاههاي اجرايي بپردازد. اين را هم بدانيم که تمام کارشناسان حوزه قانونگذاري بر اين باورند که با توجه به اينکه تاسيس شوراي عالي فناوري اطلاعات به موجب قانون مصوب مجلس تشکيل شده، اما تاسيس شوراي عالي فضاي مجازي به موجب حکم رهبر معظم انقلاب اسلامي بوده است و از اين رو انحلال شوراي عالي فناوري اطلاعات و انتقال تمامي وظايف و امکانات آن به شوراي فضاي مجازي در صورتي که موجب تغيير يا افزايش وظايف شوراي عالي فضاي مجازي شود، نيازمند دريافت مجوز از سوي رهبر انقلاب است.
احسان سرشت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی: پهنای باندمان را از کشورهای عربی میخریم
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی پهنای باندمان را از کشورهای عربی میخریمعلیرضا شاهمیرزایی اذعان داشت ما بیشترین پهنای باند خودمان را از کشورهای حاشیۀ خلیج فارس تهیه می کنیم سایت مشرق گزارش داد "هیچکس از وضعیت شورای عالی فضای مجازی راضی نیست " این ختم کلام تمابررسی با اولویت طرح ادغام شورای فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی
یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۲ نمایندگان مجلس با بررسی با اولویت طرح ادغام شورای فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی موافقت کردند که بر این اساس کلیات این طرح در جلسه سه شنبه 22 اردیبهشت مورد بررسی قرار میگیرد به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا حجتالاسلام نصرالله پژمانفر عسرفصل کار مدیریت شهری بر مبنای فرمان امام در سال 58 ورق میخورد/ تحقق مدیریت یکپارچه محلی با شکلگیری شورایاری
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد سرفصل کار مدیریت شهری بر مبنای فرمان امام در سال 58 ورق میخورد تحقق مدیریت یکپارچه محلی با شکلگیری شورایاریها شورا با صدور فرمان امام در روزهای نخستین انقلاب و قبل از تدوین قانون اساسی شکل گرفت تا بندهایی از قانون رسمی کشور نیز به امر شورا اختصاموافقت نمایندگان با بررسی خارج از نوبت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی
در صحن علنی صورت گرفت موافقت نمایندگان با بررسی خارج از نوبت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی نمایندگان در جلسه علنی امروز با بررسی خارج از نوبت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی موافقت کردند به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگابررسی ادغام شورای فناوری اطلاعات در شورایعالی فضای مجازی
بررسی ادغام شورای فناوری اطلاعات در شورایعالی فضای مجازی نمایندگان مجلس روز سه شنبه هفته جاری کلیات طرح ادغام شورایعالی فناوری اطلاعات در شورایعالی فضای مجازی را بررسی می کنند به گزارش سرویس فضای مجازی باشگاه خبرنگاران طرح انحلال شورایعالی فناوری اطلاعات و ادغام آن در شورایعاپایان دوره سه ساله اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی
پایان دوره سه ساله اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی فناوری اطلاعات > ارتباطات - ایسنا نوشت بیش از دو ماه از اتمام زمان حکم سه ساله فعالیت اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی میگذرد به گزارش خبرنگار ایسنا روز 17 اسفندماه سال 1390 به واسطه حکمی از سوی مقاطرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای فضای مجازی در اولویت بررسی مجلس قرار گرفت
طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای فضای مجازی در اولویت بررسی مجلس قرار گرفت تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی با اولویت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی موافقت کردند به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا تعدادی از نمایندگان درادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی
ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی خبرگزاری پانا با موافقت نمایندگان مردم در خانه ملت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی در اولویت بررسی قرار گرفت و قرار است در جلسه بعدی مجلس کلیات و جزییات این طرح بررسی شود ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۱ ارديبهپژمانفر: وجود دو شورا در حوزه فضای مجازی موجب موازیکاری و اخلال در امور میشود/بذرپاش: شأن اجرایی برای شورای
پژمانفر وجود دو شورا در حوزه فضای مجازی موجب موازیکاری و اخلال در امور میشود بذرپاش شأن اجرایی برای شورای فناوری اطلاعات دیده نشده است موافقان تغییر دستور مجلس برای بررسی طرح ادغام شورایعالی فناوری اطلاعات در شورایعالی فضای مجازی معتقدند که وجود دو شورا در حوزه مجازی موجب سردوره سه ساله اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی به پایان رسید
یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۸ بیش از دو ماه از اتمام زمان حکم سه ساله فعالیت اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی میگذرد به گزارش خبرنگار ایسنا روز 17 اسفندماه سال 1390 به واسطه حکمی از سوی مقام معظم رهبری شورایی با نام شورای عالی فضای مجازی آغاز به کار کرد شورای عالی فضای مجادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی/ طرحی که تحولات اداری در کشور را مختل خواهد کرد
ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی طرحی که تحولات اداری در کشور را مختل خواهد کرد تهران – ایرنا – با موافقت نمایندگان مردم در خانه ملت امروز شنبه طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی در اولویت بررسی قرار گرفت و قرار است در جلسه بعدینظر موافقان و مخالفان یک تغییر دستور/ پژمانفر: وجود دو شورا در حوزه فضای مجازی موجب موازیکاری و اخلال در امو
نظر موافقان و مخالفان یک تغییر دستور پژمانفر وجود دو شورا در حوزه فضای مجازی موجب موازیکاری و اخلال در امور میشود بذرپاش شأن اجرایی برای شورای فناوری اطلاعات دیده نشده استموافقان تغییر دستور مجلس برای بررسی طرح ادغام شورایعالی فناوری اطلاعات در شورایعالی فضای مجازی معتقدند کرئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اسدآباد خبر داد لزوم بهرهگیری از مشارکت مردمی با بکارگیری شورایار در محلات اسدآ
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اسدآباد خبر دادلزوم بهرهگیری از مشارکت مردمی با بکارگیری شورایار در محلات اسدآبادرئیس کمیسیون امور فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اسدآباد گفت به منظور همکاری و مشارکت مردم در تصمیمگیریهای امور شهری از افراد معتمد به عنوان شورایار استفاده میکنیم حعضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی: ۱۱۷ هزار شورایی بهتر از ۲۹۰ نماینده مجلس تصمیمگیری میکنند
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ۱۱۷ هزار شورایی بهتر از ۲۹۰ نماینده مجلس تصمیمگیری میکنندعضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت و پتانسیل شوراها گفت هماکنون ۱۱۷ هزار شورایی در کشور فعالیت میکنند و قطعاً تصمیمگیری این افراد بهتر از ۲۹۰ نماینده مجلس و ۱۰۰ عضو هیأدر همایش ملی کار شایسته عنوان شد تأکید معاون اول رئیسجمهور بر کاهش نرخ سود سپرده بانکی به تناسب تورم/ کارگرو
در همایش ملی کار شایسته عنوان شدتأکید معاون اول رئیسجمهور بر کاهش نرخ سود سپرده بانکی به تناسب تورم کارگروه ویژه بهبود فضای کسب و کارمعاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه نرخ سود سپرده بانکی باید در اولین فرصت نسبت به تورم کاهش یابد گفت کارگروهی در وزارت اقتصاد به منظور بررئیس شورای عالی قشر بسیج کارگری خراسان جنوبی مطرح کرد لزوم جاری شدن اقتصاد مقاومتی در متن زندگی
رئیس شورای عالی قشر بسیج کارگری خراسان جنوبی مطرح کردلزوم جاری شدن اقتصاد مقاومتی در متن زندگیرئیس شورای عالی قشر بسیج کارگری خراسان جنوبی گفت اقتصاد مقاومتی مربوط به سال گذشته نبوده است و باید در لابهلای زندگی ما جاری باشد به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند علی امیری ظهر امروز- پروفسورسمیعی:بامراکزعلمی ورزشی همکاری خواهم کرد/فعالیت های منظم ورزشی از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری می کن
پروفسورسمیعی بامراکزعلمی ورزشی همکاری خواهم کرد فعالیت های منظم ورزشی از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری می کند تهران - ایرنا - جراح سرشناس ایرانی مغزو اعصاب پس از دیدار با وزیر ورزش و جوانان گفت با مراکز علمی ورزشی ایران همکاری خواهم کرد به گزارش ایرنا از وزارت ورزش و جوانان پر-
گوناگون
پربازدیدترینها