واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیدار نمایندگان کره شمالی و جنوبی در مسکو/ امید به حل مناقشات دو همسایه افزایش یافت پکن - ایرنا - نمایندگان سیاسی کره شمالی و کره جنوبی به رغم تشدید تنش و جنگ لفظی دو کشور در هفته های اخیر، با امید به بهبود روابط در مسکو دیدار کردند.
دیدار کوتاه نمایندگان ارشد دو همسایه شمالی و جنوبی شرق آسیا که برخی مناقشات سبب شد تا به امروز حاضر به انجام مذاکره مستقیم در خصوص مسائل مورد اختلاف نباشند، در حاشیه مراسم هفتادمین سالگرد جنگ جهانی دوم در مسکو، صورت گرفت.
هر چند جزییات گفت و گوی طرفین منتشر نشد، اما یک منبع آگاه دیپلماتیک کره جنوبی انجام این دیدار را تایید کرد و گفت: «یون سانگ هیون» فرستاده «پارک گئون هی» رییس جمهوری کره جنوبی با «کیم یونگ نام» رییس پارلمان کره شمالی که به نمایندگی از «کیم جونگ اون» رهبر این کشور در مسکو حضور یافته، دیدار کرد.
بر اساس گزارش ها، در این دیدار دو طرف تعارفات مرسوم سیاسی و دیپلماتیک داشتند و از جزییات سخنان آنان چیزی منتشر نشده است.
انجام این دیدار از آن جهت حائز اهمیت است که تنش میان دو کشور به خصوص در هفته گذشته تشدید شده و دو کشور در این مدت بارها برای یکدیگر خط و نشان کشیده اند.
این دیدار از نظر کارشناسان مسائل سیاسی نیز دیداری مهم در دو سال اخیر محسوب می شود، چرا که آخرین دور مذاکرات سطح بالا میان دو کره در بهمن ماه سال 93 صورت گرفت و به دیدار خانواده های جدا شده دو کشور پس از جنگ سال های 1950 تا 1953 میلادی در شبه جزیره کره منجر شد.
از آن زمان به بعد، هیچ مقام از دو کشور با یکدیگر دیدار مستقیم نداشتند و تلاش برخی کشورها برای انجام دیدار نمایندگان دو کشور نتیجه ای نداد.
دیدار نماینده دو کره در مسکو که از سوی خبرگزاری «یونهاپ» بازتاب داشت، در حالی صورت گرفت که پیش تر قرار بود «پارک گئون هی» رییس جمهوری کره جنوبی و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در مراسم هفتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم در روسیه حضور داشته باشند.
انتشار این خبر در حالی که «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین نیز یکی از میهمان ویژه این مراسم بود، بارقه های امید را در برگزاری نشستی مشترک میان رهبران این سه کشور به همراه «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه در مسکو افزایش داده بود.
در گزارش های منتشر شده، به جزییات دیدار نمایندگان «پارک» و «کیم» اشاره ای نشد، اما گمانه زنی ها حاکی از برگزاری نشستی مثبت دارد، چرا که این دیدار در بحبوحه تشدید تنش های مرزی میان دو کره صورت گرفته است.
کره شمالی روز گذشته - شنبه - موشک بالستیک با قابلیت پرتاب از زیر دریایی را با موفقیت پرتاب کرد و ساعاتی بعد با پرتاب سه موشک کروز ضد کشتی از سواحل شرقی، بار دیگر اقدام به قدرت نمایی در منطقه کرد.
پیونگ یانگ، روز جمعه گذشته (18 اردیبهشت) نیز تهدید کرده بود که کشتی ها و ناوهای ارتش کره جنوبی را در صورتی که حریم آب های غربی در دریای زرد را نقض کنند، بدون هشدار قبلی هدف قرار می دهد.
اگر چه هر دو کشور کره جنوبی و شمالی از طرح الحاق دو کره حمایت می کنند، اما هر یک خواستار استقرار نظام دولتی خاص خود به عنوان نظام سیاسی حاکم در کره متحد هستند.
این موارد به اضافه تحرکات فعالان مدنی کره جنوبی در اطراف مرزهای کره شمالی که به انتشار اعلامیه های ضد پیونگ یانگ دست می زنند و البته انجام رزمایش های مشترک سالانه سئول با واشگتن یکی از دلایل اصلی برگزار نشدن نشست مشترک میان دو همسایه بوده است.
کره پس از پایان حاکمیت ژاپن بر این کشور به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد و از آن زمان به دلیل آن که جنگ میان دو کره در دهه 1950 میلادی با متارکه متوقف شد، دو کشور همچنان در وضعیت جنگی به سر می برند.
آساق*1597**1545
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]