واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۸:۵۴ق.ظ)
گردشگري دريايي؛ پرجاذبه اما فراموش شده موج - گردشگري دريايي و ساحلي يکي از مهم ترين وسودآورترين حوزه هاي گردشگري در جهان است اما اين موضوع در کشورمان فراموش شده است.
در حال حاضر گردشگر دريايي و سواحل به معناي تخصصي کلمه در کشورمان وجود ندارد و آنچه هست، بيشتر حضور اهالي شهرهاي دور از نوار ساحلي و مردم علاقه مند و دلتنگ دريا در ساحل هاست که بيشتر گردش هاي کوچک را شامل مي شود.
البته در برخي مناطق مانند قشم، کيش و چابهار، برخي امکانات تخصصي از جمله جت اسکي، فراهم شده اما در در ساير موارد، چيزي به عنوان گردشگري دريايي نداريم که جاذبه هاي دريايي کشور را به طور مشخصي ارائه کند.
طاها دشتي مطلق، رييس شوراي اسلامي شهرستان کنگان، در گفت و گو با خبرنگار موج با بيان اين مطلب گفت: گردشگري دريايي و ساحلي يکي از مهم ترين وسودآورترين حوزه هاي گردشگري در جهان است، اما درايران هنوز چنان که شايسته است به اين حوزه پرداخته نشده است. درسال 2012 تعداد 16 ميليون نفر در جهان سفر دريايي داشته اند و در سال 2013 اين رقم به 20 ميليون نفر رسيده است و به نظر ميرسد اين رقم در سال هاي آينده رشد قابل توجهي داشته باشد.
نماينده استان بوشهر در شوراي عالي استان هاي کشور اظهار کرد: هم اکنون اکثر کشورهاي حاشيه خليج فارس به ويژه امارات متحده عربي تنها با داشتن چند 100 متر نوار ساحلي، تبديل به قطب توريسم دريايي شده اند اما کشور ما عليرغم دارا بودن 5800 کيلومتر نوار ساحلي در خليج فارس و درياي عمان و درياي خزر سهم ناچيزي از در آمد گردشگري دريايي را به خود اختصاص مي دهد و حتي پاسخگوي نيازهاي هم ميهنان و گردشگران داخلي نيست.
مطلق ياد آور شد: امروزه صنعت گردشگري در دنيا از رشد قابل توجهي برخوردار است و عليرغم بحران هاي اقتصادي و حتي امنيتي در دنيا، تعداد گردشگران سراسر جهان رشد چشمگيري داشته است.
وي با بيان اينکه در حال حاضر اين صنعت زمينه اشتغال حدود 225 ميليون نفر در سراسر جهان را فراهم کرده و 9 در صد از کل توليد ناخالص اقتصاد جهان به آن وابسته است، گفت: در اين ميان کشورهاي منطقه آسيا و اقيانوسيه، مقصد اصلي بخش قابل توجهي از گردشگران بوده که تعداد زيادي از آنان را گردشگري دريايي تشکيل مي دهد.
وي در ادامه گردشگري دريايي را حلقه مفقوده در ميان ساير بخش هاي گردشگري دانست و افزود: امروزه در اغلب کشورهاي دنيا توجه به تورهاي دريايي، حمل و نقل دريايي، ورزش و تفريحات آبي، غواصي وساير سرگرمي هاي مرتبط با ساحل در صدر برنامه هاي گردشگري قرار دارد؛ اما در استانهاي ساحلي عليرغم پتانسيل هاي بسيار بالا و با وجود سواحل ماسه اي به دليل فراهم نبودن زير ساخت ها و نداشتن امکانات رفاهي، خدمات مورد نياز گردشگري در دريا و جزاير توسعه نداشته است.
اين عضو شوراي شهر کنگان در پايان ابراز اميدواري کرد: در سالي که به فرمايش مقام معظم رهبري سال همدلي دولت و ملت نامگذاري شده است رياست سازمان گردشگري ميراث فرهنگي – گردشگري و صنايع دستي با همکاري ساير ارگانهاي مرتبط با توسعه زير ساختهاي گردشگري ساحلي و دريايي اهتمام ويژه اي به اين امر داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4]