واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشیک فروشی رزیدنت ها «در متن» است! تهران- ایرنا- روزنامه جوان در صفحه جامعه خود موضوع کشیک فروشی دستیاران و دانشجویان رشته های پزشکی را مورد بررسی قرار داد و نوشت: غیبت استادان و اعضای هیئت علمی در شیفت شب بیمارستان ها کم بود، حالا کشیک فروشی دستیاران و دانشجویان رشته های پزشکی به آن اضافه شده است.
در این گزارش که یکشنبه بیستم اردیبهشت 1394 خورشیدی با عنوان «انتقاد از کشیک فروشی در بیمارستان های دولتی به وزیر بهداشت رسید/ کشیک فروشی رزیدنت ها «در متن» است!» به قلم زهرا چیذری منتشر شده است می خوانیم: غیبت استادان و اعضای هیئت علمی در شیفت شب بیمارستان ها کم بود، حالا کشیک فروشی دستیاران و دانشجویان رشته های پزشکی به آن اضافه شده است. به این ترتیب ممکن است با مراجعه به اورژانس بیمارستان کسی که شما را معاینه می کند و برایتان نسخه می پیچد اصلاً صلاحیت چنین کاری را نداشته باشد اما از آنجایی که استاد و دستیار مورد نظر در این لحظات خواب هفت پادشاه را می بینند، تنها نشانه موجود از کادر درمانی مهر استاد است که در دست دانشجوی سال پایینی پای نسخه می نشیند تا غیبت آنهایی را که نیستند، جبران کند. در این میان تنها موضوع مبهم سرنوشت بیمار است.
کشیک فروشی در میان دانشجویان دستیاری موضوع تازه ای نیست و چند سالی می شود در فقدان نظارت مناسب ساختار آموزش پزشکی این تخلف شکل می گیرد و پزشکانی را تحویل جامعه می دهد که ذهنیت عملی مناسبی از کار خود ندارند. نکته قابل تأمل ادامه این روند است آن هم در شرایطی که همه می دانند چنین تخلفی در بیمارستان های آموزشی در برابر سلامت بیمارانی که به صورت اورژانسی و شبانه به این مراکز مراجعه می کنند، قد علم کرده است. وزیر بهداشت نیز با انتقاد از چنین روندی در اجلاس رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی گفت: این اتفاقات خیلی زشت است و باید از بین برود، اگر دوره دستیاری چهار سال است باید به طور کامل انجام شود و مسئول چنین اتفاقاتی نیز رؤسا و معاونان آموزشی دانشگاه ها هستند.
* بی رغبتی به حقوق 15 میلیونی در مناطق محروم
بی تردید یکی از ارزشمند ترین دستاوردهای انقلاب در حوزه آموزش پزشکی رخ داده است اما امروز و پس از سپری شدن 30 سال با گسترش نامتناسب آموزش پزشکی مواجه شده ایم. از سوی دیگر نیز اخلاق پزشکی عنصر فراموش شده ای است که موجب می شود استادان در شیفت شب بیمارستان ها حضور نیابند و این موضوع حتی به دانشجویان هم سرایت کند. موضوع دیگر محرومیت مناطق محروم از پزشک است؛ موضوعی که به گفته وزیر بهداشت، بنا شد با افزایش حقوق این افراد به چهارتا پنج برابر کمبود 5 هزار پزشک جبران شود. هاشمی افزود: با وجودی که مطابق آمار 15 تا 20 هزار پزشک عمومی بیکار در کشور وجود دارد و برای جذب این پزشکان در برخی مناطق مانند مناطق مرزی، رقم حقوق تا 15 میلیون تومان افزایش پیدا کرد، کمتر از هزار و 500 پزشک جذب شدند. تحلیل وزیر از ماجرا این است که یا آمار 15 تا 20 هزار پزشک بیکار صحیح نیست یا درآمد پزشکان عمومی بیشتر از این حرف هاست یا اینکه با وجود فارغ التحصیلی، این دانشجویان کشور را ترک کرده اند. احتمال دیگر نیز شاغل شدن این پزشکان در مشاغل پر درآمد دیگر است. در نهایت ممکن است نسبت به امکانات ارائه شده به آنان اعتماد نداشته باشند.
* استادان یا تمام وقت باشند یا به بخش خصوصی بروند
حالا شورای عالی انقلاب فرهنگی طرحی را برای اصلاح ساختار آموزش پزشکی متناسب با نیازهای مناطق مختلف کشور تصویب کرده است تا شاید وضعیت توزیع پزشک در نقاط مختلف کشور سر و سامان یابد. به گفته سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت طرح آمایش سرزمین برای پیشگیری از گسترش بی رویه مراکز آموزش عالی در علوم پزشکی تصویب شد. به گفته وزیر بهداشت بعد از 30 سال امسال تغییرات جدی در اصلاح آموزش علوم پزشکی خواهیم داشت.
به باور هاشمی اینکه آموزش پزشکی و تربیت نیروی انسانی برای مراکز بهداشتی- درمانی به وزارت بهداشت منتقل شد، اقدامی مثبت و در جهت تخصصی تر شدن این حوزه بود اما اشتباه اینجا بود که مردم در بیمارستان های آموزشی فراموش شدند و آموزش محور قرار گرفت.
به باور وزیر بهداشت ادغام آموزش پزشکی در وزارت بهداشت هر چند دستاوردهای مثبتی داشت اما باعث شد بهترین استادان وارد کار اجرایی شوند به این ترتیب آموزش پزشکی هم لطمه خورد. هاشمی افزود: نه تنها استادان و اعضای هیئت علمی بلکه بسیای از فراگیران هم در کشیک ها حاضر نمی شوند. این مشکلات یک روزه اتفاق نیفتاده است، زاویه و شیبی است که مرتباً بزرگ تر شده است و ما مصمم هستیم که این مشکلات را بر طرف کنیم.
به گفته وی حتی دستیاران در سال آخر در کشیک ها حاضر نمی شوند و کشیک فروشی می کنند و افرادی در کشیک ها حاضر می شوند که نباید باشند. هاشمی تصریح کرد: باید بین دانشگاه های داخلی رقابت سالمی به وجود بیاید، در عین حال باید وارد رقابت در عرصه خارج از مرزها و در سطح بین المللی شویم و وحدت رویه آموزشی را شاهد باشیم.
بنا به تأکید وی، اعضای هیئت علمی تمام وقت باید تمام وقت در بخش دولتی باشند، در غیر این صورت می توانند به بخش خصوصی بروند زیرا استاد نباید فکر و ذکرش چیزی جز تدریس، آموزش و تحقیق باشد.
وزیر بهداشت افزود: بهترین بیمارستان های کشور باید بیمارستان های آموزشی باشند و بهترین تجهیزات و امکانات را داشته باشند. روزگاری آرزوی مان این بود که هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران باشیم اما حالا 10 بار فراخوان می دهیم برای جذب هیئت علمی اما کسی نمی آید.
وی از رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی خواست کلینیک های ویژه خدمات سرپایی را جدی بگیرند زیرا آموزش عملی در دانشگاه ها نباید منحصر به آموزش بستری باشد و آموزش خدمات سرپایی نیز باید وارد دانشگاه های علوم پزشکی شود. بنا به تأکید وزیر بهداشت باید تغییر جدی در آموزش پزشکی کشور ایجاد شود، در غیر این صورت آینده سلامت مردم در خطر است.
*منبع : روزنامه جوان
**پژوهش**9351**9131
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]