واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۵:۴۲ب.ظ)
معاون آب و آبفاي وزير نيرو: بايد سرانه مصرف آب کشور را به ميزان منطقي برسانيم موج - معاون امور آب و آبفاي وزير نيرو گفت: بايد بهتدريج سرانه مصرف آب کشور را به ميزان منطقي 150 تا 160 ليتر برسانيم.
رحيم ميداني خبرگزاري موج، درباره نظر برخي کارشناسان در زمينه محدود کردن صرفهجويي مصرف آب به بخش کشاورزي، گفت: کنار هم قرار دادن و اولويتبندي صرفهجويي در بخش آب شرب و کشاورزي موضوع درستي نميتواند باشد و اصول و استانداردهاي مصرف در هر بخش شرايط خاص خود را دارد.
وي ادامه داد: وقتي از 92 درصد مصرف آب در کشاورزي صحبت به ميان ميآيد، اين يک عدد ميانگين کشوري است؛ بايد در نظر داشته باشيم که اگر آبي در زمينهاي کشاورزي پاياب کرخه صرفهجويي شود، از اين صرفه جويي آبي براي آبرساني به کرمان يا تهران تامين نخواهد شد و نبايد اين دو را در کنار هم مطرح کرد.
ميداني افزد: اين مطلب زماني درست خواهد بود که از يک سد هم مصرف شرب و هم مصرف کشاورزي داشته باشيم و در اين صورت با صرفهجويي در بخش کشاورزي، آب خام بيشتري در دسترس خواهد بود.
وي با اشاره به شرايط و هزينههاي خاص تامين آب شرب، گفت: بايد توجه کنيم که مشخصات فيزيکي و شيميايي آب شرب با آب کشاورزي بسيار متفاوت است و هر آب در دسترسي را نميتوان بهعنوان آب شرب به شبکهها وارد کرد؛ بايد از نظر نيترات، املاح موجود، سختي آب و يا فلزهاي سنگين استانداردهاي مشخصي را رعايت کرد و آب از هرگونه آلودگي ميکروبي عاري باشد و تامين آب شرب با چنين مشخصاتي قيمت تمامشده بسيار بالايي دارد.
ميداني تصريح کرد: در برخي مناطق آبي با مشخصات شرب براي ارايه به مردم وجود ندارد و بايد اين آب با هزينه کلاني تصفيه و يا انتقال يابد و به حد استاندارد برسد که ممکن است قيمت تمامشده يک مترمکعب تا سههزار تومان برسد، اما قيمت ارايه به مردم حدود 350 تومان است؛ پس در اين صورت صرفهجويي در بخش شرب معنادار خواهد بود.
معاون آب و آبفاي وزير نيرو با بيان اينکه در بخش کشاورزي نيز ملزم به صرفهجويي هستيم، ادامه داد: اگر در اين بخش صرفهجويي نکنيم، سفرههاي زيرزميني کشور متعادل نخواهد شد. هماکنون در برخي دشتهاي کشور بهصورت تجمعي 2.5 متر نشست زمين گزارش شده است؛ بنابراين ما مجبور به کاهش مصارف کشاورزي هستيم.
وي افزود: در جاهايي هم که مشکل سفرههاي آب زيرزميني وجود ندارد، به دنبال افزايش ارزش افزوده آب و ارتقاي بهرهوري آب هستيم و با همکاري وزارت جهادکشاورزي به دنبال حفظ ارزش آب هستيم.
ميداني با بيان اينکه ما بايد بهتدريج مصرف سرانه آب کشور را به ميزان منطقي 150 تا 160 ليتر برسانيم، گفت: براساس شاخصهاي توسعه پايدار بايد به يک وضعيت پايدار در منابع آب برسيم؛ در غير اين صورت بايد منتظر مناقشهها و مشکلات گسترده محيط زيستي، اقتصادي و اجتماعي بر اثر کمبود آب باشيم.
وي يادآور شد: در شهرها و روستاها 80 درصد مصرف آب به فاضلاب تبديل ميشود که براي جلوگيري از آثار مخرب اين فاضلابها، بايد با سرمايهگذاري زيادي تاسيسات تصفيه فاضلاب راهاندازي کنيم که البته پس از تصفيه اين آب مصارف محدودي خواهد داشت؛ لذا راهکار منطقي و عملي در شرايط حاضر صرفهجويي در آب شرب است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]