تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که خدا را، آنگونه که سزاوار اوست، بندگى کند، خداوند بیش از آرزوها و کفایتش ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819672839




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیپلمات مغربی که شیفته ایران بود و نام دخترش را «اصفهان» گذاشت


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


دیپلمات مغربی که شیفته ایران بود و نام دخترش را «اصفهان» گذاشت وبلاگ > خبر وبلاگ - محمد مسجدجامعی در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین، برای یادبود دیپلمات و عالمی مغربی به نام «عبدالهادی التازی»، یادداشتی را منتشر کرده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در مطلب خود نوشته است:
«مطلع شدم عالم و دیپلمات برجسته و معروف مغرب آقای عبدالهادی التازی مدتی قبل زندگانی را بدرود گفته است. ایشان را از نزدیک می شناختم و در ایام مأموریتم در این کشور در سالهای 85ـ1382 پیوسته با وی در ارتباط بودم. ارتباطی که جنبه خانوادگی هم داشت. در طول سالهای فعالیت دیپلماتیک ام در میان سفرای عرب کمتر کسی را در سطح علمی او، و نیز علاقمندی مفرطش به یادگیری، یافته بودم. ضمن آنکه فردی بود آزاده و بدون تعصب. حقیقت را می پذیرفت و بدان اعتراف می کرد و هیچگاه در مقام محاجّه و ردّ آن نبود.
عمده فعالیت دیپلماتیک وی به عنوان سفیر در عراق بود که دوبار در سالهای دهه شصت و اوائل دهه هفتاد قرن گذشته در آنجا مأموریت داشت. مدتی هم سفیر کشورش در لیبی و امارات بود و دو ماه پس از پیروزی انقلاب در ایران به عنوان سفیر اعزام شد که بیش از یک سال به طول انجامید. اما علیرغم این اقامت نسبتاً کوتاه و مشکلات مختلف پس از پیروزی انقلاب، او خاطره بسیاری مثبتی از ایران و فرهنگ و هنر و تمدنش داشت و آن را صریحا بیان می کرد و پیوسته با اعجاب بدان و به فرآورده های علمی و دینی اش می نگریست. و آنچنان مسحور اصفهان بود که نام یکی از دخترانش را «اصفهان» گذاشت.
این عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین در بخش دیگری از یادداشت نوشته است:
نقل می کرد که در ایام سفارتش در عراق به نجف می رود و سراغ عالم بزرگ شهر را می گیرد و اینکه به دیدار وی برود. آیت الله العظمی خویی را معرفی می کنند و او با همراهانش عازم منزل ایشان می شود. می-گفت به اطاق ایشان که در اطرافش عالمان زیادی نشسته بودند سرزده وارد شدم. ایشان مشغول گفتگوی علمی با حاضران بود. پس از ورودم برخاست و مرا در کنار خود نشانید. در وهله اول جلسه ساکت شد و هیبت آیت الله و مجلس مرا گرفت. کمی بعد خود را یافتم و صحبت آغاز شد و سؤالاتی مطرح کردم.
آقای تازی یک سؤالش را نقل می کرد و اینکه گفتم حروف مقطعه ای که در ابتدای برخی از سور قرآنی است معنایش چیست؟ ایشان فرمود شما سفیر هستید و هنگامی که می خواهید با وزارت خارجه تان تماس بگیرید از تلگراف رمز استفاده می کنید. این حروف مقطعه نیز رمزی است بین خداوند و پیامبر (ص)، او می گفت این پاسخ برایم بسیار مفهوم و جالب بود.
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.

کلید واژه ها: اسلام - ایران و آفریقا - مراکش -




شنبه 19 اردیبهشت 1394 - 15:26:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن