واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۳:۶ب.ظ)
نعمتزاده: خودرو سازان کوچک بهتر است ادغام شوند موج - وزير صنعت، معدن و تجارت بار ديگر بر اين نکته تاکيد کرد که شرکتهاي خودروسازي کوچک بهتر است براي همکاري بيشتر با هم ادغام شوند تا تيراژ توليد اقتصادي داشته باشند.
به گزارش خبرگزاري موج، در بيست و نهمين جلسه شوراي سياستگذاري خودرو بار ديگر وزير صنعت، معدن و تجارت اظهارداشت که شرکتهاي خودروسازي کوچک بهتر است براي همکاري بيشتر با هم ادغام شوند تا تيراژ توليد اقتصادي داشته باشند.
محمدرضانعمت زاده معتقد است تعداد زياد سازندگان خودروهاي سبک و سنگين در کشور نشان مي دهد اين شرکتها بيشتر به سمت مونتاژکاري پيش رفته اند و داراي عمق ساخت داخل نيستند و بايد گفت که اين فاصله براي صنعت خودروسازي کشور مناسب نيست.
در همين حال، ساسان قرباني سخنگوي شوراي سياستگذاري خودرو عنوان کرد: در اين جلسه تاکيد شد بايد صنعت خودرو به جايگاه واقعي خود دست يابد، چرا که اگر اعتقاد داشته باشيم صنعت خودرو، فولاد و لوازم خانگي به عنوان پيشرانهاي مهم توسعه صنعتي و اقتصادي کشور هستند بايد با تدوين سياستگذاريهاي مناسب و برنامه ريزي هدفمند در اين راه با سرعت بيشتري به پيش رفت.
در اين جلسه نعمت زاده تصريح کرد که در حال حاضر مشکل اصلي ما نقدينگي و پول نيست. دراين بين داشتن اراده جمعي براي قرار گيري اين صنعت در کلاس جهاني از موضوعاتي است نيازمند ياري تک تک مسئولان، صنعتگران و فعالان اقتصادي است، لذا بايد خودمان براي پيدا کردن راهکارهاي لازم براي حل مشکلات پيش قدم شويم.
وي در ادامه رضايتمندي مشتري را يکي از محورهاي حائز اهميت خواند و گفت: تا زماني که صنعت خودرو رقابتي نباشد، انتقادات و ايراداتي که به اين صنعت هست، وارد خواهد بود.
وزير صنعت، معدن و تجارت تحقيق و توسعه را در صنعت خودرو و قطعه سازي به عنوان يکي از مولفه هاي مهم، اولويت دار مي داند و اشاره کرد که هرچند بحثهاي زيادي در گذشته پيرامون همکاري دانشگاهها و صنعت صورت گرفته اما آنگونه که بايد تاکنون همکاري مطلوبي انجام نشده است.
نعمت زاده تصريح کرد که هريک از شرکتهاي خودروسازي با بستن يک قرارداد کامل در همه حوزه ها با دانشگاهها مي توانند از ظرفيتهاي نيروهاي کارشناسي و متخصص در بخشهاي توليد، طراحي، توسعه محصول، فروش، خدمات پس از فروش، امور بازرگاني و حتي بحثهاي مربوط به بهره وري اقدام کنند، چرا که نيروهاي ارزنده اي در دانشگاهها وجود دارند که مي توان بيش از پيش از آنها بهره برد.
سخنگوي شوراي سياستگذاري خودرو در خصوص ساير مباحث صورت گرفته در اين جلسه گفت: وزيرصنعت با اشاره به اينکه صنعت قطعه سازي يکي از ارکان تاثيرگذار بر ارتقاي کيفيت خودروهاست، يادآور شد يکي از عواملي که قطعه سازان را تشويق به ايجاد واحدهاي تحقيق و توسعه ميکند قراردادهاي بلندمدت با شرکتهاي خودروسازي است، از اين رو بستن قراردادهاي ۳ تا ۵ ساله باعث خواهد شد تا شرکتهاي قطعه سازي به صورت جدي در حوزه کيفيت به فعاليت بپردازند.
همچنين در اين جلسه گزارشي در خصوص آمار و برنامه توليد خودرو ارائه شد و براساس آن، تا پايان پانزدهم ارديبهشت ماه سالجاري ۱۰۴هزارو ۶۲۰ دستگاه خودرو توليد شده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل بيش از ۴۰ درصد رشد را به همراه داشته است. ضمن اينکه پيش بيني شده يک ميليون و ۴۶۵ هزار دستگاه خودرو در سال ۹۴ توليد و از اين ميزان ۸۰ هزار دستگاه خودرو صادر شود.
در ادامه اين جلسه گزارش ويژه اي در خصوص چالشهاي کيفيت در صنعت خودرو ايران ارائه و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در بخشي از اين گزارش به آمار بين المللي توليد خودرو در جهان پرداخته شد که بر پايه آن هم اکنون ۹۰ ميليون خودرو در جهان در حال توليد است که گردش مالي دو هزارو ۶۰۰ ميليارد يورويي و اشتغالزايي ۱۰ ميليون نفري را در اين صنعت به همراه دارد، ضمن اينکه سرمايه گذاري در اين صنعت بالغ بر۱۰۹ ميليارد يورو عنوان شده، اين در صورتي است که ۷۰ درصد کيفيت زنجيره ارزش خودرو در جهان پيش از مرحله توليد، فروش و خدمات پس از فروش صورت مي گيرد.
براساس اين گزارش، توسعه محصول، طراحي و ايجاد واحدهاي تحقيق و توسعه بسيار تاثير گذار است و از موضوعاتي که دراين راستا بايد مورد توجه قرار گيرد ضرورت اصلاح شيوه بازرسي کيفيت خودرو در ايران است تا بيشتر به سمت استانداردهاي طراحي گام بردارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]