واضح آرشیو وب فارسی:الف: كاهش صادرات نفت ايران
رويترز در گزارشي از ارزيابي كارشناسان بين المللي و خريداران نفت ايران از اظهارات اخير احمدي نژاد رئيس جمهوري درباره كاهش توليد نفت، از كاهش 200 هزار بشكه اي صادرات نفت اين كشور از ابتداي ماه گذشته خبر داد.
به گزارش فارس به نقل از رويترز، خريداران نفت ايران سخنان رئيس جمهور اين كشور براي بازنگري در ميزان توليد نفت ايران را ناشي از ملاحظات اقتصادي مي دانند و نظر برخي در مورد سياسي بودن اين تصميم را رد مي كنند.
برخي از كارشناسان بر اين باورند احمدي نژاد با هدف مقابله با امريكا و افزايش قيمت نفت موضوع كاهش توليد نفت ايران را مطرح كرده است.
اما مقامات نفتي ايران و مشتريان نفت ايران مي گويند افزايش بي رويه حجم ذخاير نفت انگيزه اصلي ايران در بازنگري در ميزان توليد و صادرات خود است.
پالايشگاه هاي خريدار نفت ايران حاضر نيستند به موازات افزايش جهاني قيمت نفت بهاي بيشتري را براي نفت سنگين ايران كه تجزيه آن مشكل تر است بپردازند و اين مسئله باعث نارضايتي ايران شده است.
يك خريدار نفت ايران با تاييد اين موضوع گفت:« همه چيز به خاطر قيمت و كيفيت نفت ايران است.هر چيزي قيمتي دارد و اگر آن ها مي خواهند از شر اين محصول خلاصي يابند بايد با قيمت پايين تري آن را بفروشند».
پالايشگاه هاي خريدار نفت ايران هرگونه فشار سياسي براي توقف خريد نفت اين كشور را رد كرده اند.
يك خريدار ديگر نفت ايران گفت:«ما به آن ها گفته ايم نفتشان را با قيمت واقعي خريداري مي كنيم».
يك مقام نفتي ايران نيز گفت در شرايطي كه قيمت نفت به بالاترين سطح خود رسيده است ايران نمي خواهد درآمدهاي بالقوه نفتي خود را از دست بدهد.
وي افزود:«از نظر اقتصادي بسيار به زيان ما است. اگر مي خواستيم از نفت به عنوان سلاح استفاده كنيم بسيار پيش تر اين كار را انجام مي داديم».
بر اساس اين گزارش ايران با خودداري از فروش نفت ارزان به پالايشگاه ها در حال حاضر چندين نفتكش بزرگ را اجاره كرده است تا نفت سنگين توليدي خود را ذخيره كند. اين كشتي ها مي توانند30 ميليون بشكه نفت را ذخيره كنند.
ايران از اوايل آوريل توليد خود را 200 هزار بشكه در روز كاهش داده است. با توجه به اين رقم بايد فقط 8 ميليون بشكه نفت در نفتكش ها ذخيره شده باشد اما بر اساس گزارش ها 30 ميليون بشكه نفت توسط ايران ذخيره شده است.
وضعيت مشابهي در ژوئيه 2006 پديد آمده بود كه طي آن ايران 20 ميليون بشكه نفت را ذخيره كرد اما نهايتا آن را به هند و شركت شل فروخت.
يك خريدار نفتي گفت ايران براي فروش نفت سروش بايد 6 تا 10 دلار از قيمت آن بكاهد. قيمت رسمي نفت سروش براي تحويل در ماه ژوئن بيش از 20 دلار از قيمت نفت برنت درياي شمال كمتر است
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]