واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تبلور اتحاد و انسجام اقوام ایرانی در سنندج پایتخت فرهنگ و هنر ایران سنندج - ایرنا- برگزاری جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ایرانی در سنندج فرصتی فراهم کرد تا اقوام ایرانی بار دیگر علاوه بر اصالت فرهنگی، اتحاد و انسجام اقوام ایرانی را نیز به نمایش بگذارند انسجامی که امروز بیش از هر زمان دیگر ایرانیان به آن نیاز دارند.
به گزارش خبرنگار ایرنا سنندج پایتخت فرهنگ و هنر ایران و مرکز استان فرهنگی کردستان از روز سه شنبه 15 اردیبهشت میزبان نخستین جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ایرانی است تا این بار نیز جلوه ای از اصالت و فرهنگ و اتحاد و انسجام بین اقوام این سرزمین پهناور به جهانیان نشان داده شود.
اقوام ایرانی این بار با موسیقی و لباس به جنگ تهاجم فرهنگی بیگانگان علیه مردمان ایران زمین آمده اند تا ثابت کنند اصالت و فرهنگ غنی این دیار مانع از ورود هر فرهنگ مهاجم و بیگانه ای می شود.
غنای فرهنگی و اصیل بودن هنر مردمان این دیار را در اجرای موسیقی اقوام به وضوح می توان دید، نوای برخاسته از سازهای ایرانی با گوشت و خون هر هم وطنی عجین شده و ترانه های خوانندگان دل های این مردم را شاد می کند و این جلوه ای از اصالت و فرهنگ است.
پردیس سینمایی بهمن سنندج که میزبان اجرای برنامه های موسیقی است این روزها با ازدحام جمعیت روبرو است و طرفداران موسیقی اصیل ایرانی تمام طول روز را با حضور در این پاتوق فرهنگی به تماشای اجراها می پردازند.
با وجود پخش زنده اجراهای موسیقی از شبکه کردستان اما مردم سنندج برای تماشای زنده اجراها و تجدید دیدار با هنرمندان با حضور در محل برگزاری برنامه، دوستی خود با فرهنگ و هنر را به نمایش گذاشتند.
آنچه گلایه علاقه مندان به فرهنگ و هنر را می رساند نبود جا برای دیدن اجراها بود به طوری که عده زیادی بیرون از سالن و عده ای هم سرپا اجراها را می دیدند و درخواست احداث سالنی با گنجایش بیشتری را در سنندج داشتند.
عده دیگری از علاقه مندان و طرفداران موسیقی می گفتند نمونه این گونه جشنواره ها در حوزه موسیقی در سنندج که به عنوان پایتخت موسیقی دنیا شناخته می شود باید بیشتر باشد تا هنرمندان این دیار بتوانند بیشتر و بهتر خود را معرفی کنند.
اجراهای موسیقی تا پاسی از شب ادامه دارد اما علاقمندان باز هنرمندان را تنها نمی گذارند و با حضور گرم خود به غنای این برنامه ها می افزایند.
در این جشنواره 19گروه برگزیده موسیقی اقوام در مدت سه روز به اجرای برنامه می پردازند که با استقبال گسترده مردم مواجه شده است.
همچنین در جشنواره فرهنگ و اقوام ایرانی، نمایشگاه پوشش و لباس اقوام ایرانی نیز در قالب 15 غرفه در خانه کُرد سنندج دایر شده است که آن هم جلوه ای از فرهنگ و اصالت اقوام این سرزمین را در قالب لباس، زیورآلات و صنایع دستی به نمایش گذاشته اند.
در بازدید از نمایشگاه و با حضور در غرفه اقوام شرکت کننده می توان به غنای فرهنگی اقوام ایرانی پی برد که متاسفانه به درستی معرفی نشده اند و کمتر کسی از اصالت و فرهنگ این اقوام که در یک سرزمین واحد با هم زندگی می کنند با خبر هستند و این وظیفه رسانه ها است که به معرفی فرهنگ و هنر اقوام ساکن در این سرزمین بپردازند.
برخی از غرفه داران در نمایشگاه لباس و پوشش اقوام ایرانی معتقد بودند که نمونه این نمایشگاه ها باید بیشتر باشد چرا که نسل جوان جامعه ایرانی تمایل کمتری به پوشیدن لباس محلی دارند و در این نمایشگاه ها باید این نسل را با پوشش نیاکان خود آشنا کرد.
تنوع در رنگ و طرح و طراحی و دوخت منحصر به فرد در کنار توجه به اقلیم و جغرافیای هر منطقه از نظر آب و هوایی از ویژگی های پوشش و لباس اقوام ایرانی است به طوری که هر قومی بنا بر وضعیت جغرافیایی محل سکونت خود از نظر گرم، سرد و یا معتدل بودن هوا، پوشش مناسب با آن منطقه را دارد و این ذوق، استعداد و اصالت و فرهنگ اقوام ایرانی را می رساند.
استقبال بسیار خوب مردم از این جشنواره این انتظار را در میان مسوولان به وجود آورده که شاهد برگزاری هرساله این رویداد فرهنگی هنری در سنندج باشند و دبیرخانه دائمی این جشنواره در این شهر مستقر شود.
بین المللی شدن جشنواره فرهنگ و اقوام ایرانی با توسعه آن به اقوام ایران زمین و دیگر اقوام مختلف در دنیا از دیگر مطالبات و خواسته های مردم حاضر در این جشنواره است که دوست دارند سنندج به محلی برای رفت و آمد فرهنگ ها تبدیل شود و تبادل فرهنگی در راستای تقویت فرهنگ ها و هنرهای اصیل ایجاد شود.ک/4
3033/1904
17/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]