تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خداوند عزيز و جليل نقل كرده است كه فرمود: هر كار ارزشمندى كه در آن بسم ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803912878




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

50 ميليون ايراني نابودند اما درياچه را نجات مي‌دهم!؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 50 ميليون ايراني نابودند اما درياچه را نجات مي‌دهم!؟
بحث و جدال بر سر احياشدن يا احيا نشدن درياچه اروميه اين روز‌ها به تمثيل «لحاف ملا‌نصرالدين»شبيه شده، چراكه گاهي اطلاعات ضد و نقيض و اخبار بدون منبع و غيرقابل اثبات و استنادي از يك فرد به گوش مي‌رسد كه انسان نمي‌داند قسم را باور كند يا دم خروس را ؟ اما آنچه مسلم است، اين است كه هزينه‌هايي به جهت- يا به بهانه- احياي درياچه از كيسه خليفه و بيت‌المال مي‌رود كه در اين بازه زماني مي‌تواند به تنهايي بخش اعظم مشكلات كشور را حل كند.
نویسنده : علي خدايي بيجاري 


بحث و جدال بر سر احياشدن يا احيا نشدن درياچه اروميه اين روز‌ها به تمثيل «لحاف ملا‌نصرالدين»شبيه شده، چراكه گاهي اطلاعات ضد و نقيض و اخبار بدون منبع و غيرقابل اثبات و استنادي از يك فرد به گوش مي‌رسد كه انسان نمي‌داند قسم را باور كند يا دم خروس را ؟ اما آنچه مسلم است، اين است كه هزينه‌هايي به جهت- يا به بهانه- احياي درياچه از كيسه خليفه و بيت‌المال مي‌رود كه در اين بازه زماني مي‌تواند به تنهايي بخش اعظم مشكلات كشور را حل كند. شاهد اين مدعا هزينه 21 هزار ميليارد ريال اعتباري است كه دبير ستاد احياي درياچه اروميه از اختصاص آن براي هزينه‌هاي سال جاري خبر داده است و آن گونه كه وي گفته است، دست كم 25سال براي احياي اين درياچه زمان نياز است و به تبع هرساله اين ميزان هزينه مضاف بر افزوده‌هايي است كه ناز شست تورم هرساله است!البته كلانتري قبلاً براي ايران پيش‌بيني ديگري كرده بود و حالا كه اعتبار را گرفته نظرش راجع به درياچه‌اي در همين ايران عوض شده است!
 به گزارش «جوان»، عيسي كلانتري  اخيراً در كرسي آزادانديشي احياي درياچه اروميه كه با حضور دانشگاهيان، مسئولان محلي و استاني و نمايندگان تشكل‌هاي مردمي در دانشگاه بناب برگزار شد، با اعلام اختصاص بودجه ياد شده اظهار كرد: دولت‌ها و ملت در سال‌هاي گذشته دست به دست هم دادند و درياچه اروميه را خشكاندند الان هم ما بايد احيا كنيم و مطالعات نشان مي‌دهد اين كار شدني است اما عزم ملي و جدي را طلب مي‌كند.  نكته جالب اينجاست كه كلانتري در بخش ديگري از اظهاراتش تصريح مي‌كند كه سالانه 33 ميليارد متر مكعب آب به منابع زيرزميني افزوده مي‌شود اما در عين حال 55 ميليارد متر مكعب برداشت مي‌شود. يعني برداشت آب طبق آمار دبير ستاد احيا چيزي حدود دو برابر آبي است كه به گفته وي به منابع زير‌زميني افزوده مي‌شود.  دبير ستاد احياي درياچه اروميه معتقداست  اين درياچه هم اكنون 2 هزار و 700 كيلومتر مربع وسعت دارد و حداقل بايد 9 ماه از سال را پرآب باشد تا شكل اوليه خود را حفظ كند و ما در دولت يازدهم با اجرايي كردن راهكارهاي بيست و شش گانه ملي در سال آبي 1403، درياچه اروميه را به سطح اكولوژيك رسانده و با تزريق 15 ميليارد مترمكعب آب به درياچه، وسعت آن را به 4 هزار و 300 كيلومتر مربع مي‌رسانيم تا مردم از دست طوفان‌هاي نمكي راحت شوند.  وي در خاتمه مي‌افزايد: عمليات انتقال آب بايد يكصد مترمكعب در ثانيه پمپاژ بشود كه 25 سال زمان و 15 ميليارد دلار هزينه و 3 ميليون تن لوله فولادي لازم دارد.

روي ديگر سكه ادعا !
اين در حالي است كه غروب شنبه گذشته كه كلانتري به بنياد ملي اميد ايرانيان رفته بود تا در جمع خبرنگاران، كارشناسان و پژوهشگران موافق خود و سياست‌هاي خود گزارشي از اوضاع بي‌آبي كشور ارائه كند، گفته بود: « ايران با بهره‌برداري از ٩٧‌درصد آب‌هاي سطحي خود عملاً تمام رودخانه‌هاي خود را خشك كرده است و ديگر آبي در طبيعت باقي نمانده است. بنابراين مطابق برآوردهاي علمي، منابع، كشش تأمين نيازهاي جمعيت فعلي ايران را ندارد و در آينده نه‌چندان دور حدود ٧٠‌درصد جمعيت ايران بايد از كشور مهاجرت كنند اما با وضع ديپلماسي خارجي ايران، كدام كشورها حاضرند ٤٠ تا ٥٠‌ميليون ايراني را اسكان دهند؟! » با اين حال اين چند سؤال مطرح مي‌شود؛ اول آنكه با وجودي كه 97درصد آب‌هاي سطحي از بين رفته چگونه مي‌توان اين همه آب به درياچه تزريق كرد؟! و مهم‌تر از آن مساحت درياچه را از 2 هزار و 700 به 4هزار و 300 كيلومتر مربع رساند؟ آيا اين توانايي معجزه بودجه است‌؟ !
دوم آنكه اگر قرار است تا دو سه سال ديگر70درصد از جمعيت كشور به كشورهاي ديگر مهاجرت كنند، ديگر چه نيازي است كه اين همه متحمل زحمت جناب دبير ستاد احيا و صرف هزينه‌هاي هنگفت شد و دلهره اسكان هموطنان كوچ كرده را به ايشان تحميل كرد و موجبات زحمت را فراهم آورد؟

چرا پدر كويرشناسي ايران مخالف احياي درياچه است؟
جغرافيدان ايراني كه «پدر كويرشناسي ايران» لقب گرفته و مخالف احياي درياچه ‌است، درباره خشك شدن اين درياچه مي‌گويد: اينكه مي‌گويند اگر اين درياچه خشك بشود، علاوه بر كشاورزي، روستاها و شهرها هم از بين مي‌روند يا اينكه از بس كشاورزي را توسعه داده‌اند، درياچه خشك شده است، غلط است، چون درياچه اروميه بيمار است و مداوا نمي‌شود بايستي از آن دل كند و به جايش پارك انرژي، گياهي و حيواني درست كنيم. اگربه درياچه آب ببنديد، همه جا را خشك مي‌كند. وي بر اين عقيده است كه در اطراف درياچه اروميه فقط ۴هزار چاه بايد وجود داشته باشد. وي اعتقاد دارد كه درهيچ كجاي دنيا مشابه درياچه اروميه نداريم. اصلاً اين درياچه از نظر اقتصادي به مفت هم نمي‌ارزيد، فقط منظره قشنگ داشت. از اين آب كسي استفاده نمي‌كرد. از لحاظ اقتصادي، اجتماعي، به خصوص زيست محيطي و از نظر سياسي اين درياچه بايد خشك شود و به چيز ديگري تبديل شود. بايستي كاربري مكاني اين درياچه تغيير كند.  با اين حال تمام نگراني فعالان محيط زيست اين است كه ستاد احيا خداي ناكرده آب در هاون بكوبد و هزينه 15هزارميلياردي احيا (كه فعلاً اختصاص يافته) حكم آموختن سلماني از سر كچل باشد و مصداق آفتابه خرج لحيم !



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن