واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: فرانسه به خوشایند عربستان رفتار کرد/پول نفت سعودی انگیزه فرانسه است
یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: از آنجایی که اولاند می خواهد خود را فردی خوشایند در نظر عربستان نشان دهد، این حمایت ها را انجام می دهد و این کار وی به قیمت تخریب چهره فرانسه تمام می شود.فرانسه با نزدیک شدن به عربستان مطمئنا به دنبال پول نفت است. مقدمه: رئیس جمهور فرانسه بامداد دوشنبه وارد امیرنشین قطر شد و در اقامت کوتاه خود، در مراسم امضای قرارداد فروش 24 فروند هواپیمای جنگنده فرانسوی از نوع «رافائل» شرکت کرد. فرانسوا اولاند پس از دیدار از قطر و در ادامه سفر دوره ای اش به منطقه، در حالی که توسط شخص ملک سلمان بن عبدالعزیز در فرودگاه ریاض مورد استقبال قرار گرفت، وارد این کشور شد تا در دو روز اقامت با میزبانان عرب خود درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف گفتگو کند. ***
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای حمرونی، برنامه درباره اهداف و نتایج سفر اولاند به منطقه خلیج فارس با آقای «عمادالدین حمرونی»، کارشناس مسائل سیاسی در پاریس گفتگو کرده است:
مجری: سفر رسمی رئیس جمهور فرانسه به دو کشور قطر و عربستان که رقبای شناخته شده در مسائل منطقه ای و حوزه شورای همکاری خلیج فارس به شمار می روند، با چه اهدافی صورت گرفت؟ عمادالدین حمرونی: از حدود 3 سال پیش، سیاست های اولاند بر سیاست های آمریکا و حمایت از حضور آنان در خلیج فارس مبتنی شد و در این باره آنها، در امارات هم یک پایگاه نظامی ایجاد کردند، بنابراین به نظر می رسد فرانسه به دنبال یک پایگاه و جایگاه مهم منطقه ای و برقراری روابط اقتصادی برای حفظ منافع خود در حوزه خلیج فارس است. همچنین این کشور، به دنبال ارتقای روابط دوجانبه با کشورهای این حوزه و پیاده کردن سیاست های آمریکا در منطقه و به ویژه در قبال جمهوری اسلامی ایران است.
مجری: کارشناسان بر این باورند که دولت فرانسه در سایه تحولات و پیامدهای منطقه ای و به ویژه پس از تحولاتی که در کشورهای عربی منطقه رخ داد، به دنبال گسترش روابط بین المللی خود در خاورمیانه بوده و منافع استراتژیک و اقتصادی خود در منطقه است.شما چقدر با این تحلیل موافق هستید؟ عمادالدین حمرونی: از زمان ژاک شیراک به بعد و به خصوص از زمان سارکوزی، فرانسه سیاست حمایت از آمریکا را در پیش گرفته و این روند به دوره اولاند کشیده شده است؛ سیاست های آمریکایی فرانسه تاکنون ادامه یافته، طوری که امروز از اولاند به سارکوزی دوم یاد می شود.
بررسی ها نشان می دهد، فرانسه تاکنون یک سیاست مشخص و واحدی در دیپلماسی خود نداشته و با حضور اولاند این رویه وخیم تر شده است. روزی فرانسه خود را حامی حقوق بشر معرفی می کرد، اما حالا از یک حکومت دیکتاتور و کشوری مانند قطر حمایت می کند.
اولاند تا امروز نتوانسته به تعهدات سیاسی و اجتماعی خود در قبال جامعه فرانسه عمل کند و فرانسه مطمئنا به دنبال پول نفت در منطقه است.
مجری: سفر فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه به منطقه در هفته جاری و حضور او بهعنوان مهمان افتخاری در نشست سران کشورهای حوزه خلیج فارس در ریاض، درست چند روز قبل از نشست مقامات آمریکایی با شیوخ منطقه در کمپ دیوید، حامل چه پیامی است؟ عمادالدین حمرونی: این اتفاق دو پیام دارد؛ یکی پیام عربستان سعودی به آمریکاست که به آنها اعلام می کند،"اگر سیاست خود را در قبال عربستان تغییر دهید وبه دنبال یک توافق جامع هسته ای با ایران باشید، عربستان هم گزینه دیگری در قبال اروپا و به ویژه فرانسه دارد"، که سفر اولاند هم در این راستا هم بوده است. در مقابل، فرانسه هم می خواهد پیامی به آمریکایی ها بدهد که "فرانسه این قابلیت را دارد که به آمریکایی ها فشاربیاورد و اعلام کند، به دنبال مذاکرات هسته ای و منافع خود است".
مجری: حدود دو ماه از آغاز تجاوز آل سعود به یمن می گذرد این سوال مطرح است چرا رسانه های غربی به ویژه رسانه های فرانسوی در قبال جنایات سعودی ها در یمن سکوت اختیار کرده اند؟ متاسفانه در فرانسه آن طوری ادعا می شود که آزادی بیان وجود ندارد و این کشور به نوعی تحت سیطره رسانه ای صهیونیست هاست و دیگر چیزی از حقوق مظلومان در نقاط مختلف جهان نمی گوید و حتی دیگر به مقوله تروریسم واقعی در رسانه های خود نمی پردازد.
آن چنان که در مسئله «نشریه شارلی ابدو» هم شاهد بودیم، واقعیات مسئله گفته نشد. فرانسه که در ادامه یک انقلاب مردمی به وجود آمده، امروز این گونه رفتار می کند، طوری که اولاند از تجاوز عربستان به یمن حمایت کرد و در مقام دفاع از خانواده پادشاهی آل سعود برآمد.
فرانسه دیگر نمی خواهد سیاست مبتنی بر حقوق بشر داشته باشد و قادر نیست منافع و خواست جامعه خود را تامین کند.
اولاند راه صحیحی را انتخاب نکرده و این چیزی نیست که سوسیالیست ها و شخص فابیوس قول داده بودند.
مجری: اولاند در سفر خود به ریاض با منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن دیدار و گفتگو کرد و از وی برای بازگشت دوباره به قدرت جانبداری کرد. چرا مقامات الیزه از منصور هادی برغم نداشتن مشروعیت مردمی و قانونی حمایت می کنند؟ عمادالدین حمرونی: با وجودی اینکه منصور هادی دیگر رئیس جمهور منتخب مردم یمن نیست و به این کشور خیانت کرده، اما اولاند از او حمایت کرده است. سیاستمداران فرانسه متاسفانه طوری صحبت می کنند که گویی نماینده آل سعود هستند، در حالیکه او مشروعیتی ندارد و دولت عربستان هم به خوبی به این مسئله واقف است.
اما از آنجایی که اولاند می خواهد خود را فردی خوشایند در نظر عربستان نشان دهد، این حمایت ها را صورت می دهد و این کار وی به قیمت تخریب چهره فرانسه تمام می شود.
چهار شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]