واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: از فردا آغاز می شود، ساخت اولین راکتور اتمی نسل سوم در چین پکن - ایرنا - چین در دور تازه فعالیت های هسته ای خود، قصد دارد از روز پنجشنبه - فردا - ساخت اولین راکتور هسته ای «نسل سوم» خود را آغاز کند.
به گزارش ایرنا، نسل سوم فناروی برق هسته ای چین موسوم به «ای سی پی 1000» در دسامبر (آذر - دی) سال 2014 در وین از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی رسیدگی و تصویب شد.
این نخستین بار بود که فناوری برق هسته چین مورد رسیدگی همکاران جهانی این کشور قرار می گرفت.
چین در حالی از آغاز ساخت اولین راکتور هسته ای «نسل سوم» خود خبر داده است که گسترش نیروگاه های هسته ای را به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار داده و قصد سه برابر کردن توان هسته ای خود تا سال 2020 را دارد.
شرکت ملی هسته ای چین روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد: ساخت اولین راکتور اتمی نسل سوم از فردا (پنجشنبه) و با ملحق شدن واحد پنج نیروگاه هسته ای «فوکینگ» در استان «فوجیان» به راکتور «ای سی پی 1000» آغاز می شود. «ای.سی.پی.1000» یکی از راکتورهای نسل سوم است که با استفاده از فناوری مدرن و توسط گروه صنعت هسته ای چین و فناوری «ای.سی.پی 1000» گروه هسته ای «گوان دونگ» چین تولید شده است.
استخراج انرژی بیشتر از مقادیر معین سوخت اورانیوم با شیوه ای امن تر در مقایسه با فناوری های قبلی، از ویژگی های راکتور نسل سوم عنوان شده است.
شرکت ملی هسته ای چین همچنین اعلام کرد که در راه اندازی نسل سوم راکتورهای هسته ای، از فناوری بومی خود موسوم به«هوالونگ 1» استفاده کرده است.
تصمیم به استفاده از این فناوری توسط شورای اجرایی دولت این کشور به ریاست «لی کچیانگ» نخست وزیر اتخاذ شده است.
دولت چین به دلیل معضل آلودگی هوا و نیاز فزاینده کشور به انرژی، قصد دارد وابستگی انرژی کشور به سوخت زغال سنگ را تا حد ممکن کاهش داده و منابع دیگری مانند انرژی هسته ای را جایگزین آن کند.
این کشور در حال حاضر 26 راکتور هسته ای فعال و 23 راکتور در دست ساخت دارد که یک سوم نیروگاه های در حال ساخت جهان را تشکیل می دهند.
ظرفیت کنونی نیروگاه های هسته ای چین در صورت از سرگیری کامل فعالیت آنها، به 58 هزار مگاوات در سال 2020 خواهد رسید و نیروگاه های در حال ساخت نیز 30 هزار مگاوات بر این ظرفیت خواهند افزود.
چین هم اکنون یکی از نیروگاههای معروف خود به نام «رونگ نگ» را در استان شرقی «شاندونگ» در دست ساخت دارد که گفته می شود، موفق ترین طرح در جهان و مجهز به «چهارمین نسل» از فناوریهای اتمی است.
ساخت این نیروگاه از سال 2011 آغاز شد، اما ادامه ساخت آن به دلیل زلزله و سونامی ژاپن و آسیب دیدن نیروگاه اتمی فوکوشیما، متوقف شد. این نیروگاه قرار است از سال 2017 به شبکه برق رسانی چین وصل شود و ظرفیت آن تا شش هزار و 600 مگاوات افزایش یابد.
گفته می شود، سطح سرمایه گذاری در این طرح عظیم اتمی هم اکنون سه میلیارد یوآن (برابر با 368 میلیون یورو) است.
آساق*231*1597
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]