واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بهشتي: مستند سازان بدانند كه نقش زيادي در توسعه دارند
فرهنگي
رئيس اسبق سازمان ميراث فرهنگي گفت : مستند سازان و فيلسمازان بايد بدانند كه نقش زيادي در توسعه كشور ايفا ميكنند.
سيد محمد بهشتي كه در مراسمي به مناسبت هفته ميراث فرهنگي تحت عنوان ياد يادگار در مركز سينماي مستند وتجربي سخن ميگفت، افزود: برپايي جشنواره فيلمهاي مستند ميراث فرهنگي يادگار هر چند با جوانمرگي اين رويداد همراه شد اما نقش مهمي در ارتقاي فرهنگي جامعه داشت .
جشنواره فيلمهاي مستند ميراث فرهنگي يادگار پس از سه دوره برپايي و با وجود اقبال گسترده سينماگران در سال ۸۴متوقف گشت.
به گزارش خبرنگار ايرنا،برنامه ياد يادگار شب گذشته به مناسبت هفته ميراث فرهنگي و يادكردي از جشنواره فيلمهاي مستند ميراث فرهنگي يادگار،با حضور معاون امور سينمايي، مسئولين ميراث فرهنگي ، جمعي از مستند سازان، سينماگران و اصحاب رسانه در مركز گسترش سينماي مستند و تجربي برگزار شد .
بهشتي تصريح كرد: برپايي جشنواره يادگار به دست اندركاران سينماي مستند كمك كرد كه با رويكرد عميق تر به موضوعهاي ميراث فرهنگي در توليدات اين بخش از سينما بپردازند.
وي يادآورشد: ما وقتي به زمين ميافتيم و چشممان به شكل اغراق آميزي فقط جلوي پايمان را ميبيند ، هيچ تصويري از دو قدم قبل و بعد خود نداريم .
در اين صورت نميدانيم قدم برداشتن، ما را به سمت پرتگاه يا مقصود مطلوب رهنمون ميسازد چرا كه افق ديد ما محدود شده است.
اين كارشناس فرهنگي تصريح كرد: اگر طالب سعادتمندي هستيم بايد چشمان را در جاي خود قرار دهيم تا بتوانيم افق دورتري كه مبتني بر گذشته و نگاه به آينده است، ببينيم.
بهشتي با اشاره به اهميت توجه به مقوله هويت فرهنگي و ميراث فرهنگي ، افزود: با نگاه دقيق به گذشته دورتر ، متوجه ميشويم كه چه سرمايهها و منابعي داريم و چه ورطههاي خطرناكي سر راه ما بوده است تا بتوانيم مسير مناسبي را انتخاب و ارزانتر توسعه را حاصل كنيم.
وي افزود: جامعه براي توسعه و ارتقاي فرهنگي نيازمند معرفي آثار ارزشمند تاريخي است . خيل عظيم فيلمسازان از همان ابتداي دهه ۸۰به موضوعهاي ميراث فرهنگي پرداختند و اكنون كه جشنواره يادگار نيست نيز به كار خود در اين زمينه ادامه ميدهند.
به گزارش ايرنا، احمد محيط طباطبايي از صاحب نظران حوزه ميراث فرهنگي نيز در اين مراسم گفت: توليد و عرضه بيش از يكهزار فيلم كوتاه و مستند با موضوع ميراث فرهنگي نشانگر اقبال سينماگران به جشنواره يادگار و تاثيرات اين رويداد براي معرفي اين بخش است .
وي ادامه داد: استفاده از زبان تصوير و سينما در جهت معرفي ميراث فرهنگي داراي تاثيرات بسزايي در جامعه و به نوعي فرهنگسازي در مواجهه به اين مقوله است.
محيط طباطبايي با ابراز تاسف از تعطيلي جشنواره فيلمهاي مستند ميراث فرهنگي يادگار ، افزود: با راه اندازي اين رويداد موج باارزشي در عرصه سينما ايجاد شد كه تداوم نداشت، هر چند كه جشنوارههاي خوب ديگري همچون سينما حقيقت فعاليت دارند.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 327]