واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نائب رئیس مرکز مطالعات الاهرام مصر در گفتوگو با فارس
پارلمان آتی مصر کارآمد نخواهد بود/السیسی اهمیتی به وجود نهادهای قانونی نمیدهد
نائب رئیس مرکز مطالعات الاهرام مصر با اشاره به اینکه بی پارلمانی کشورش به نفع دولت السیسی است، تاکید کرد: پارلمان آتی مصر هرگز تاثیرگذار نخواهد بود و صرفا نمایش آخرین مرحله از نقشه راه گذار به سوی دموکراسی در مصر است.
«وحید عبدالمجید»، نائب رئیس مرکز مطالعات الاهرام در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره تاکید کرد: برایند انتخابات پارلمانی پیش رو در مصر تشکیل پارلمانی فعال و پویایی نخواهد بود که بتواند با مسائل کنونی یا آنچه که در آینده پیش میآید، تعامل کند. وی تاکید کرد: برگزاری انتخابات پارلمانی صرفا ورود به آخرین مرحله از نقشه راه گذار به سوی دموکراسی در مصر و امضای ساختار کابینهای است که رئیس جمهور انتخاب خواهد کرد.
عبدالمجید در حاشیه یکی از کنفرانسهای قاهره به خبرنگار فارس گفت:مصر با نوعی سردرگمی سیاسی روبرو است و بیپارلمانی یکی از نمودهای این سردرگمی است، کما اینکه حاکمیت کنونی در مصر اهمیتی به وجود نهادهای قانونی نمیدهد و معتقد است که این نهادها در کارش سنگاندازی میکنند. وی افزود: دلیل ثابت کننده این قضیه، دخالت دستگاههای دولتی در انتخابات پارلمانی است که با تاریخ معاصر بشریت در تناقض است چرا که هیچ کشوری بدون داشتن نهادهایی قدرتمند که در چارچوب دیدگاه سیاسی روشنی فعالیت میکنند، موفق نخواهد بود.
این مسئول مرکز مطالعات الاهرام مصر درباره ائتلافهای انتخاباتی و مشارکت احزاب گفت: ما ائتلاف انتخاباتی نداریم چرا که ائتلاف بین احزاب با گرایشهای سیاسی و فکری مختلف و در عین حال با برنامههای مشترک صورت میگیرد در حالی که چیزی که در روند انتخابات مصر جریان دارد تشکیل فهرستهای انتخاباتی است که نامزدها برای رسیدن به پارلمان در آن عضو شدهاند و پس از تصاحب کرسیهای پارلمان هر کدام راه خود را میروند و این مشکل، به خاطر ضعف احزاب است که ریشه تاریخی دارد و نظام انتخاباتی کنونی هم ضعف آنها را شدت بخشیده است. عبدالمجید گفت: بنابراین خوب است احزاب با ایجاد اصلاحات درون سازمانی خود را برای انتخابات شوراهای شهر که پس از انتخابات پارلمانی برگزار میشود و به مراتب مهمتر است ، آماده کنند. به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در صنعا، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در دهم اسفند ماه 1393 و به دنبال اعلام حکم دادگاه عالی قانون اساسی مصر در رد یک بند از قوانین تعیین حوزههای انتخابات پارلمانی این کشور، دستور تهیه پیش نویس جدید قانون یاد شده را ظرف مدت یک ماه صادر کرد. وی همچنین دستور داد که اقدامات لازم برای جلوگیری از تعویق تاریخ انتخابات مذکور اتخاذ شود.
مصر از سال 2012میلادی تاکنون که پارلمان منتخب این کشور منحل اعلام شد، فاقد نهاد قانونگذاری است.
تعویق انتخابات پارلمانی مصر در پی صدور حکم دادگاه عالی قانون اساسی مصر صورت گرفت که ماده سه قانون حکم ریاست جمهوری شماره 202 در زمینه تقسیم حوزههای انتخابات پارلمانی سال 2014 را خلاف قانون اساسی این کشور دانست.
برگزاری انتخابات پارلمانی آخرین مرحله از نقشه راه گذار به سوی دمکراسی در مصر معرفی شده است.
پارلمان مصر دارای 567 کرسی است که 420 نفرشان به صورت فردی و 120 نفر به صورت گروهی انتخاب می شوند، انتصاب سایر اعضای پارلمان نیز توسط رییس جمهوری انجام می شود.
تاریخ برگزاری مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر، 21 مارس (یکم فروردین 1394) و تاریخ برگزاری مرحله دوم آن، 26 و 27 آوریل (6 و 7 اردیبهشت 1394) تعیین شده بود. انتهای پیام
94/02/16 - 15:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]