تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شيعيان ما كسانى‏اند كه در راه ولايت ما بذل و بخشش مى‏كنند، در راه دوستى ما به يكديگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815564726




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امریکا پیگیر ساز و کار بازگشت فوری تحریم‌ها/رای گیری سنا برای توافق با ایران


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: امریکا پیگیر ساز و کار بازگشت فوری تحریم‌ها/رای گیری سنا برای توافق با ایران


دیپلمات‌ غربی در پایان تازه‌ترین دور مذاکرات هسته‌ ای ایران و ۶ کشور گفت: مسئله تحریم‌ های شورای امنیت سازمان ملل متحد و نحوه بازگشت تحریم‌ ها در صورت نقض توافق، اصلی‌ ترین موانع در مسیر توافق است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از فارس، همزمان با پایان دور تازه مذاکرات هسته‌ای که در شهر نیویورک آمریکا برگزار شد، دیپلمات‌های غربی می‌گویند طرفین همچنان بر سر مسئله تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و ساز و کار بازگشت تحریم‌ ها اختلاف نظر دارند.

یک دیپلمات غربی که به شرط ناشناس ماندن با خبرگزاری رویترز گفتگو می‌ کرد، گفت: «مسئله تحریم‌ های شورای امنیت سازمان ملل متحد، مسئله دشواری است. حل آن مقداری زمان می‌ برد و باید آن را حل کنیم.»

مسئله دیگری که به نظر می‌ رسد همچنان  مورد اختلاف باشد، تلاش واشنگتن برای برقراری ساز و کار «بازگشت آنی» تحریم‌ های ایران در صورت نقض توافق است. آمریکا می‌ گوید در صورت لغو تحریم‌ ها احتمال دارد بازگرداندن آنها از مسیر شورای امنیت با مانع روسیه و چین رو به رو شود، به همین جهت پیگیر دور زدن این مسیر است؛ به نحوی که بتواند بدون نیاز به رأی مسکو و پکن بار دیگر تحریم‌ ها را علیه ایران اعمال کند.

یک دیپلمات غربی دیگر به رویترز گفته است: «اگر بازگشت آنی نباشد، توافقی هم در کار نخواهد بود. هنوز مکانیزمی نیافته‌ایم که برای همه طرف‌ها مناسب باشد.»

به نوشته خبرگزاری رویترز، مسئله ایجاد یک «کانال تدارکات» نیز که قرار است تهران اقلام مورد نیاز برنامه هسته‌ای خود را از آن مسیر تهیه کند، از دیگر موارد دشوار در مذاکرات است.

ایران و 6 کشور فروردین ماه امسال پس از 9 روز مذاکرات فشرده در سوئیس، بر سر مولفه‌های کلیدی توافق جامع به تفاهم رسیدند. طرفین قرار است تا 30 ژوئن (9 تیر ماه) متن توافق جامع را نهایی کنند. دور بعدی مذاکرات، روز سه‌شنبه در شهر وین اتریش برگزار می‌شود. نگارش متن توافق نهایی اصلی‌ترین دستور کار این نشست خواهد بود.

سنا پنجشنبه به «ختم بررسی» طرح نظارت بر توافق هسته‌ ای رأی می‌دهد
رهبر اکثریت سنای آمریکا همان طور که انتظار می‌ رفت اواخر وقت روز سه‌ شنبه درخواست «ختم بررسی» طرح نظارت بر توافق هسته‌ای را صادر کرد تا در عمل راه بر افزودن متمم‌ های پیشنهادی دو سناتور تندرو به این طرح بسته شود.

 با طولانی شدن روند بررسی طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5، «میچ مک‌کانل» رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنا رسما درخواست «ختم بررسی طرح» را مطرح کرد. این اختیار زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که بررسی یک طرح یا لایحه بیش از حد طولانی می‌شود. بر اساس قوانین آمریکا زمانی که رئیس اکثریت سنا درخواست ختم بررسی را مطرح می‌کند، این درخواست در صحن اصلی به رأی گذاشته می‌شود.

به گفته دستیاران آقای مک‌کانل، درخواست ختم بررسی روز پنج‌شنبه در صحن اصلی سنا به رأی گذاشته می‌شود. در صورتی که سه پنجم، یعنی 60 سناتور (در صورت پر بودن تمام کرسی‌های سنای آن دوره) به درخواست ختم بررسی رأی مثبت دهند، بررسی طرح مختومه اعلام می‌شود. در این حالت کنگره نهایتا می‌تواند 30 ساعت دیگر برای بررسی طرح وقت بگذارد و ضمنا امکان افزودن متمم‌های تازه به طرح وجود نخواهد داشت.

با این حساب، در صورتی که نمایندگان با ختم بررسی طرح موافقت کنند، که با توجه به اینکه کنگره  این ماه چند طرح مهم دیگر نیز در دستور کار دارد، احتمال آن زیاد است، متمم‌های پیشنهادی «مارکو روبیو» و «تام کاتن» ناکام خواهند ماند. به رسمیت شناختن رژیم‌صهیونیستی از سوی ایران، از جمله متمم‌های پیشنهادی این سناتورهاست. متمم پیشنهادی «تام کاتن» خواستار آن است که دولت آمریکا با انجام بازرسی‌های «در هر زمان و هر مکان» به کنگره اطمینان خاطر بدهد که ایران به دنبال دست‌یابی به سلاح‌های اتمی نیست. «روبیو»، علاوه بر این، متممی را پیشنهاد کرده که توافق هسته‌ای با ایران را به، به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی مشروط می‌کند.

به نوشته پایگاه خبری «هیل»، پیش از این سناتور «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفته بود که طرح نظارت بر توافق احتمالا روز پنج‌شنبه با اکثریت قریب به اتفاق آرا، به تصویب می‌رسد.

کمیته روابط خارجی مجلس سنا روز 25 فروردین با رأی مثبت تمام 19 عضو، از جمله 9 سناتور دموکرات خود طرح موسوم به «نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای» را با اصلاحاتی نسبت به نسخه اولیه به تصویب رساند.

طرح بازبینی کنگره در توافق هسته‌ای اجرای توافق جامع با ایران را به تصویب کنگره منوط می‌کند. بر اساس این طرح، دولت باراک اوباما باید در صورت حصول هرگونه توافقی با ایران، آن را ظرف 5 روز به کنگره ارائه دهد.

مطابق این طرح، دولت آمریکا تا 30 روز بعد از توافق مجاز به لغو یا تعلیق تحریم‌های ایران نخواهد بود. «جاش ارنست»، سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری روز سه‌شنبه (25 فروردین) گفت باراک اوباما، که پیشتر این طرح را به وتو تهدید کرده بود آن را در صورت عدم اعمال تغییرات جدیدتر، امضا خواهد کرد.

«متمم‌های زهرآگین» باعث خواهد شد اوباما بار دیگر آن را وتو کند و به همین دلیل «مک‌کانل» اطمینان از باقی ماندن این طرح را به اضافه شدن متمم‌های بیشتر به آن ترجیح می‌دهد.
 


چهار شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن