واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۳۰ق.ظ)
صدور خدمات فني مهندسي در اين شرايط يک شعار است موج- چندي پيش مشاور عالي وزير نيرو با بيان اين که 88 درصد کل صادرات فني مهندسي در بخش نيرو بوده است، گفت: با وجود تلاشهاي سازمان نظام مهندسي، صحبتي از صدور خدمات فني مهندسي در حوزه ساخت و ساز در ميان نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، شهريار مشيري، رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان هرمزگان، با اشاره به اينکه سابقه خدمات مهندسي انرژي به سالهاي دور برميگردد و حتي قبل از انقلاب هم تمام صنعت نفت کشورهاي همجوار را مهندسان ايراني و کنسرسيومهاي خارجي راهاندازي کردند، گفت: بر اساس مستندات موجود، متخصصان ايراني در حوزه صدور خدمات فني مهندسي ساختمان در کشورهاي همسايه نقش مهمي داشته اند.
شهريار مشيري ضمن بيان اينکه اکثر مهندسان ايراني در کشورهاي امارات متحده عربي نظارت و فعاليت داشتهاند، اذعان داشت: مهندسان ساختماني فعال در حوزه ساخت و ساز با عنوان افراد حقيقي در کشورهاي همسايه استخدام و مشغول کار هستند و به دليل اينکه در قالب شرکتهاي ساختماني فعاليت ندارند در نتيجه آمار فعاليت اين قشر از مهندسان در اختيار عموم قرار ندارد.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظام مهندسي ساختمان کشور در ادامه اضافه کرد: با اين تفاسير صدور خدمات فني مهندسي ساختمان به کشورهاي ديگر صورت گرفته است، اما؛ به دليل اينکه اين خدمات در قالب شرکتهاي ساختماني، هماهنگ با دولت ايران و وزارت کار نبوده و به صورت فردي اقدام به ارائه خدمات فني کردهاند در نتيجه نميتوان لفظ صدور خدمات را به کار برد.
مشيري با انتقاد از اين نوع ارائه خدمات مهندسان در حوزه ساختمان که مشکل اصلي اين حوزه هم بشمار ميرود، تصريح کرد: به جرات ميتوان اين ادعا را داشت که دوسوم خدمات مهندسي انجام گرفته در امارات متحده عربي توسط مهندسان ايراني بوده است. البته ناگفته نماند که مهندسان خارجي هم در اين کشورها حضور داشتهاند.
اين مسوول سازماني بر اين اعتقاد است که در سالهاي اخير بخش خصوصي شديدا تضعيف و امکان رقابت از اين بخش گرفته شده است، در نتيجه شرکتهاي ايراني در مناقصههاي بينالمللي کمتر شرکت داشتهاند.
مشيري پيمانکاران دولتي و شرکتهاي اقماري و وابسته به دولت را صاحبان اصلي پروژههاي پيمانکاري دانست و گفت: براي ورود به عرصه بينالمللي راهي به جز تقويت بخش خصوصي وجود ندارد و در ده سال اخير بدترين شرايط براي صنعت ساختمان و بخش خصوصي رقم خورده است.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظام مهندسي ساختمان کشور، سپردن کارهاي اجرايي به بدنه دولت را حرکتي کاملا غيرمنطقي برشمرد و تصريح کرد: اعمال چنين سياستهايي تنها باعث تضعيف بخش خصوصي و در پي آن ضعف اقتصادي در عرصه بينالمللي ميشود. توجه داشته باشيد که فعالان بخش دولتي نميتوانستند در عرصه بينالمللي فعاليت داشته باشند، در نتيجه تمام پتانسيل و قابليتهاي متخصصان در داخل کشور باقي ماند؛ اين در حالي است که بخش خصوصي ميتوانست در اين زمينه فعاليت چشمگيري داشته باشد.
وي اتلاف موقعيتهاي استثنايي را يکي ديگر از دلايل عقبافتادگي صنعت ساختمان در عرصه بينالمللي دانست و اظهار داشت: متاسفانه ما هميشه دير وارد صحنه ميشويم، يکي از دلايل موفقيت کشورهاي پيشرفته در پروژههاي مختلف اين است که به موقع وارد عرصه فعاليت ميشوند. به عنوان مثال زماني که حاشيه جنوبي کشورهاي خليج فارس، بيابان بود يا زماني که اتحاد جماهير شوري سابق منحل و به چندين کشور تقسيم شد، بهترين زمان براي صدور خدمات فني مهندسي بود، نه اينکه آن قدر صبر کنيم که وسعت فعاليت ترکيه و ديگر کشورها زياد شود به صورتي که ديگر جايي براي فعاليت مهندسان ايراني باقي نگذارد.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان هرمزگان، افزود: ما در حال حاضر بايد به دنبال راهکارهاي جديد باشيم و راههاي رفته ديگر کشورها را امتحان نکنيم.
اين مسوول سازماني با اشاره به وضعيت نابسامان اقتصاد ايران و پيامدهاي ناشي از آن، گفت: اکثر فعالان مهندسي ديگر کشورها درآمد حاصل از فعاليتشان را وارد اقتصاد و بازار کشور خودشان ميکنند، در صورتي که مهندسان ايراني به دليل عدم امنيت اقتصادي چنين کاري نميکنند و درآمد حاصل از فعاليتشان را در اقتصاد يا بانکهاي محل خدمتشان نگه ميدارند، در نتيجه صنعت و اقتصاد کشور ما هيچ رشدي نخواهد داشت.
مشيري در پايان خاطر نشان ساخت: در چنين شرايطي صدور خدمات فني مهندسي هم شعاري بيش نخواهد بود، چرا که در اقتصاد و توسعه کشور هيچ نقشي نخواهد داشت و تنها نتيجه اين است که با اعزام مهندسان جوان به خارج از کشور معضل بيکاري برطرف خواهد شد و اهدافي که ديگر کشورها از اين کار دارند، در ايران محقق نخواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]