واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: 57 درصد كاربران اينترنت روزانه يكبار از موتور جستوجو استفاده ميكنند
اينترنت- همشهري آنلاين:
آخرين آمار سال 2007 در خصوص كاربران اينترنت و ميزان استفاده از موتورهاي جستوجو نشان ميدهد
كه 57 درصد از كاربران اينترنت هر روز حداقل يك بار وارد اين موتورها شده و 85 درصد از ترافيك هدفمند در اينترنت توسط موتورهاي جستوجو ايجاد ميشوند.
به گزارش خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر داوود زارعيان در نشستي با عنوان نقش موتورهاي جستوجوي اينترنتي در مديريت افكار عمومي جهان[سابقه خبر] كه در پژوهشگاه فرهنگ،هنر و ارتباطات برگزار شد، با بيان اين كه در دنيا از نظر كيفيت اينترنت رتبهي خوبي نداريم زيرا اينترنت هنوز وارد زندگي مردم نشده است، به تعداد 18 ميليون كاربر اينترنت در حال حاضر در ايران اشاره كرد و گفت:با وجود امكان دسترسي به اينترنت در بيش از 900 شهر سرعت گسترش و توسعه اينترنت در مقايسه با ديگر رسانهها فوقالعاده است و نگراني موجود در مورد اين مديا اين است كه مورد استفادهي تجاري قرار بگيرد.
او افزود: طبق آمار سال گذشته 93 درصد از خريداران كالا و خدمات براي يافتن سايت مورد نظر خود از موتورهاي جستجو استفاده كرده، به طور متوسط 75 تا 80 درصد بازديدهايي كه از يك وبسايت صورت ميگيرد از درگاه موتورهاي جستوجو است.
به گفتهي او پرطرفدارترين بخش اينترنت پس از نامههاي الكترونيكي، سايتهاي موتور جستوجو ميباشد و نكته جالب اين كه اكثريت مردم فقط دو صفحه اول از نتيجه بازگشت توسط موتورهاي جستوجو را بررسي ميكنند.
زارعيان وظيفهي موتور جستوجو را يافتن كلمات كليدي در فايلها و سندهاي وب جهاني عنوان كرد و انواع جستوجوگرها را جستوجوگر پيمايشي، فهرستهاي دست نويسي شده، تركيبي با نتايج مختلف و ابر جستوجوگر معرفي كرد.
وي از گوگل به عنوان جستجوگر پيمايشي نام برد كه فهرست را به صورت خود كار تشكيل ميدهد، اطلاعات را ذخيره ميكند و به ترتيب اهميت در اختيار كاربر قرار ميدهد و در تعريف فهرستهاي دست نويسي شده، گفت:در اين موتور اگر كاربري با هزينه يا به صورت اسپانسري فهرست را تكميل كرده باشد در معرض جستوجو قرار ميگيرد.
زارعيان همچنين اظهار كرد:جستوجوي تركيبي با نتايج مختلف تركيبي از دو حالت قبلي است و ابر جستجوگر موتورهاي جديدي هستند كه به طور همزمان از چند موتور استفاده ميكنند كه معروفترين آنها dogpile است.
او از عنكبوت (spider)، خزنده (crawler)، بايگاني كننده (Indexer)، پايگاه داده (Data base) و سيستم رتبهبندي (ranking) به عنوان بخشهاي مجزاي يك موتور جستوجوي اينترنتي نام برد.
اين استاد دانشگاه در بخش ديگري از نشست به نقل از آلفرد سووي، افكار عمومي را ضمير باطني يك ملت خواند كه قدرت گمنام يك نيروي سياسي است كه در هيچ قانوني پيشبيني نشده است و ادامه داد: رسانهها، ارتباطات ميان فردي، رهبران افكار و عواملي ديگر چون مذهب، خانواده، مدرسه، كلمات، روابط بينالملل و اينترنت از مجاري تشكيل دهندهي افكار عمومي هستند.
او با اشاره به نسل جديد رسانهها كه شامل وبلاگها، پايگاههاي وب و تلفنهاي همراه ميشود در اهميت موتورهاي جستوجو در استفاده از اينترنت به عنوان مهمترين رسانه گفت: زندگي در اين دنياي مجازي بدون موتورهاي جستوجو بسيار سخت و يا غيرممكن است.
زارعيان افزود: تبليغات، تكرار، دستهبندي مطالب و كلمات مورد نظر در ده نتيجه اول، بمباران خبري در اينترنت، ارائه امار، ارايه جذاب و ديدني و استفادهي تبليغاتي از پستهاي الكترونيكي از عوامل چگونگي تاثير موتورهاي جستوجو بر افكار عمومي هستند.
اين كارشناس در خصوص عوامل موثر در افزايش جستوجو به طراحي اصولي سايت، دقت در نوشتن برچسبهاي متا، بهينهسازي سايت براي موتورها، حساسيت موتورهاي جستوجو به نام صفحهي توضيحات آن و نيز ارايهي خدمات رايانه كه در صدر قرار گرفتن اهميت قرار دارد، اشاره كرد.
تاريخ درج: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 18:49 تاريخ تاييد: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 23:17 تاريخ به روز رساني: 5 خرداد 1387 ساعت 23:25
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]