واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۳۱ب.ظ)
مديرکل منابعطبيعي و آبخيزداري استان مرکزي: خطر انقراض در يک قدمي لاله هاي واژگون خمين موج -خمين- مديرکل منابعطبيعي و آبخيزداري استان مرکزي گفت: لاله واژگون به دليل داشتن ويژگيهاي خاص ثبت ملي شده است اما، متاسفانه به دليل بهرهبرداريهاي غلط و کندن اين گل توسط طبيعتگردان شاهد کاهش ميزان رويش اين گل در اکثر مناطق استان هستيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مديرکل منابعطبيعي و آبخيزداري استان مرکزي در جريان حضور خبرنگاران در دشت لالههاي واژگون واقع در يکي از روستاهاي اين شهرستان در جمع خبرنگاران با اشاره به اينکه رويش اين گل در دشتهاي استان مرکزي نشان از استعداد منطقه و پايداري اکوسيستم دارد، افزود: لاله واژگون با توجه به شرايط اقليمي، خاک و توپوگرافي عموما در اواخر فرودينماه رويش خود را آغاز کرده و تا ارديبهشتماه گلهاي خود را حفظ ميکند.
وي با اشاره به شاخصهها و معيارهاي خاص اين گل گفت: لاله واژگون به دليل داشتن ويژگيهاي خاص ثبت ملي شده است اما، متاسفانه به دليل بهرهبرداريهاي غلط و کندن اين گل توسط طبيعتگردان شاهد کاهش ميزان رويش اين گل در اکثر مناطق استان هستيم.
يوسفي با تاکيد بر اينکه لاله واژگون يا اشک مريم گياهي در معرض انقراض نيست بلکه در آستانه خطر قرار دارد، اظهار کرد: عموما گردشگران و طبيعتگردان به منظور تکثير اين گياه در منازل خود آنها را ميچينند در صورتي که رشد اين گياه شرايط خاصي ميطلبد و چنين نيست که بتواند در مناطق ديگر و منازل به مانند دامنه کوهها و دشتها رشد و تکثير داشته باشد.
وي تصريح کرد: اينکه آيا لاله واژگون در مناطق ديگر قابليت رشد و تکثير دارد نيازمند کار مطالعاتي و کارشناسي دقيق است به همين دليل چيدن آنها و دخالت انسان در عرصههاي طبيعي رويش اين گياه را دچار اختلال کرده است.
مديرکل منابعطبيعي استان با بيان اينکه اهلي کردن اين گياه در مناطق ديگر براي توليد و کشت آن عموما بينتيجه است و افراد صرفا با انگيزههاي اقتصادي دست به اين اقدام ميزنند، عنوان کرد: قرق، فرهنگسازي و انجام گشتهاي حفاظتي از جمله اقداماتي است که به منظور جلوگيري از سوءاستفاده و تخريب عرصههاي منابعطبيعي و دشتهاي گلهاي خاص مانند دشت گلهاي لاله واژگون در حال انجام است.
وي تاکيد کرد: دولت با جديت کامل براي اهلي کردن و کشت گياهان خاص وارد نشده درصورتي که با ورود به اين عرصه ميتواند بازار جهاني مناسبي را براي صادرات در اختيار داشته باشد و با جلوگيري از چيده شدن آنها با انگيزههاي مادي، اقتصاد سبز را ايجاد کند.
يوسفي درخصوص توسعه گردشگري پايدار در چنين مناطقي گفت: توسعه گردشگري عموما به روشهاي مختلفي صورت ميگيرد و متولي اصلي آن اداره کل ميراثفرهنگي و گردشگري است و منابعطبيعي صرفا با جنگلکاري و احداث پارکهاي جنگلي توسعه گردشگري را مورد توجه قرار ميدهد اما، با توجه به اهميت حفاظتي اين گياهان تصميمي براي توسعه گردشگري در دشتها و رويشگاه لاله واژگون اتخاد نشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]