واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پنج قطعه پرنده شکاری در مهاباد به دامان طبیعت بازگشتند مهاباد - ایرنا - پنج قطعه پرنده شکاری مجروح که توسط دوستداران حیات وحش به اداره حفاظت محیط زیست مهاباد تحویل داده شده بودند، پس از مداوا و بهبودی روز سه شنبه به دامان طبیعت بازگردانده شدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تایید این مطلب افزود: این پرندگان شکاری شامل دو قطعه سارگپه، دو قطعه عقاب طلایی و یک کرکس مصری مجروح و ناتوان از پرواز بودند که توسط دوستداران محیط زیست به این اداره تحویل داده شده بودند.
کامران حسینی گفت: این پنج قطعه پرنده شکاری به مدت 10 روز در این اداره مداوا و نگهداری شده و پس از مداوا و اطمینان از سلامتی آنها در مناطق کوهستانی این شهرستان که از زیستگاههای اصلی این گونه پرندگان است، رها سازی شدند.
وی گفت: یک قطعه از این پرندگان از نوع کرکس مصری است که جزو گونه های کمیاب و بسیار نادر است که در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN) به عنوان یک گونه در معرض خطر طبقه بندی شده است.
وی با قدردانی از مشارکت دوستداران محیط زیست در جمع آوری پرندگان مجروح از طبیعت و تحویل آن به اداره محیط زیست اظهار کرد: بازگشت دوباره این پرندگان به طبیعت می تواند در حفظ بقای این گونه های نادر در منطقه مفید باشد.
وی ادامه داد: هفته گذشته نیز دو قطعه پرنده شکاری شامل یک قطعه سارگپه و یک قطعه عقاب طلایی که توسط دوستداران محیط زیست تحویل این اداره داده شده بودند، در دامن طبیعت مهاباد رهاسازی شدند.
حسینی گفت: با نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در این شهرستان موجی از رهاسازی پرندگان و پشیمانی از شکار در این منطقه ایجاد شده به طوری که در سال گذشته بیش از 100 قطعه پرنده شکاری و زینتی در مهاباد رهاسازی شد و 60 شکارچی این شهرستان نیز با دست کشیدن از شکار به دوستداران محیط زیست پیوستند.
سارگپه با نام انگلیسی (Long-legged Buzzard)، نام علمی (butte ruinous) از راسته شاهین سانان و تیره عقابیان بوده که طول 60 تا 65 سانتیمتر و رنگ پر و بال بسیار متنوع از قهوه ای مایل به خرمائی پررنگ با سطح شکمی کرم رنگ و رگه رگه تا تقریبا سیاه با سطح شکمی قهوه ای خیلی پررنگ، سر پرنده بالغ معمولا کمرنگ، دم اغلب دارچینی و بدن راه راه عرضی دارد.
سارگپه پرنده بومی ایران است و در زمره پرندگان حمایت شده قرار دارد.
عقاب طلایی (golden eagle) با نام علمی (Aquila chrysaetos)، از خانواده Accipitrida بوده و یکی از باشکوه ترین پرندگان شکاری در دنیا به شمار می رود و اندازه طول بدن این پرنده 75 تا 83 سانتیمتر و پهنای دو بال آن بین 190 تا 230 سانتیمتر است.
زیستگاه این نوع پرنده کوهسارهای کم گیاه و خشک و گاهی جنگل های کوهستانی، صخره های ساحلی و دشتها است که روی لبه پرتگاه ها و گاهی روی درخت آشیانه می سازد و از جمله پرندگان بومی ایران است.
کرکس مصری یا کرکس کوچک (Neophron percnopterus) یکی از چهار گونه و کوچک ترین کرکس ایران است و از محدوده شبه قاره هند، خاورمیانه تا شمال آفریقا و جنوب اروپا پراکندگی دارد.
این گونه که به «کرکس سفید» نیز معروف است تنها گونه از جنس Neophron در جهان است که در فهرست IUCN، از سال 2007 در خطر انقراض (EN) قرار دارد.
شهرستان مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و 115 کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
3020/6185/2093 / 1539
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]