واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پس از زلزله، حالا قاچاقچیان به جان این کشور بحران زده افتاده اند میراث فرهنگی نپال در خطر غارت دهلی نو- ایرنا-با تخریب تعداد زیادی از آثار تاریخی و بناهای چند هزارساله نپال در زمین لرزه ویرانگر هفته گذشته اکنون بسیاری از اشیای تاریخی و مجسمه های موجود دراین بناها در خطر سرقت از سوی سودجویان و قاچاقچیان آثار تاریخی قرار گرفته است .
به گزارش ایرنا، برج های تاریخی «داراهارا» و «بیمسن»، «پاگوداهای» (معابد بودایی) و «استویاهای» (مقبره های بودایی ) ازجمله آثار تاریخی ثبت شده در یونسکو است که براثر زمین لرزه به تلی از خاک تبدیل شده است .
هم اکنون بسیاری معابد قدیمی نپال درمناطق مختلف این کشور که براثر زمین لرزه تخریب شده در خطر غارت اشیای تاریخی قرار دارد.
در زیر خرابه های معبد سایابونات یکی از قدیمی ترین معابد نپال که براثر زمین لرزه هفته گذشته این کشور با خاک یکسان شد، مجسمه ها و ظروف تاریخی وجود دارد که سودجویان در صدد غارت آنها هستند.
زلزله ساختار چوبی این معابد را کاملا با خاک یکسان کرده و بسیاری از ظروف ،مجسمه های کوچک و بزرگ از سوی مردم غارت شده است .
نگهبانان داوطلب این معابد نه تنها نگران تهدید پس لرزه ها و تخریب سایر ساختمان های باقی مانده هستند بلکه بیشتر از همه آنها حمله شبانه و غارت مجسمه های ارزشمند این معابد، آنها را نگران کرده است.
این درحالی است که یونسکو گروهی از کارشناسان را برای ارزیابی میزان خسارت وارده به این معابد و مراقبت از آنها در مقابل سارقان و قاچاقچیان به نپال فرستاده است.
دیوید اندولفاتو،باستان شناس و مورخ که عضوی از این گروه است نگران غارت معابد در زمان مراسم جشن به مناسبت تولد بودا است.
او گفت:بسیاری از مجسمه هایی که تاکنون تخریب نشده اند ممکن است در زمان برگزاری مراسم جشن از سوی مردم غارت شوند.
به گفته این باستان شناس، حدود 70 درصد از معبد ساپابونات بر اثر زمین لرزه هفته گذشته تخریب شده است .
اندلفاتو به همراه یک گروه داوطلب در حال تهیه لیست و عکس برداری از آثار باستانی باقی مانده برای جلوگیری از سرقت آنها است .
همچنین براثر زمین لرزه تعدادی از مجسمه های قدیمی که مخفی بوده، بدون آسیب کشف شده است .
همچنین گفته می شود تعدادی سکه های غیر معمول با نوشته های فارسی نیز درمحل معابد تخریب شده پیدا شده است .
این امر سبب علاقه باستان شناسان برای بررسی این آثار باستانی جدید شده است.
نپال یکی از کم توسعه یافته ترین کشورهای جهان است و بیشتر نیروی کار آن از راه کشاورزی امرار معاش می کنند.
گردشگری یکی از منابع عمده درآمدی نپال است که مشاغل زیادی ایجاد کرده است ولی با از بین رفتن بخش زیادی ازمیراث فرهنگی در اثر زمین لرزه معلوم نیست گردشگری این کشور چه وضعیتی پیدا کند.
نپال یک کشور پادشاهی کوچک در منطقه هیمالایا است که بین هند و چین واقع شده و نمونه ای از گوناگونی فرهنگی، و جامعه ای چندقومی و طبقاتی در طول تاریخ بوده است.
هنوز معلوم نیست آثار باقیمانده از میراث فرهنگی دره کاتماندو پس از زمین لرزه، در چه مدت زمانی قابل بازسازی خواهد بود و تا چه حد می توان این آثار را به شکل قبل خود بازگرداند.
این زمین لرزه 9/7 ریشتری که روز شنبه پنجم اردیبهشت رخ داد، در مجموع 7400 نفر را گرفت و بیش از 200 هزار بنا را ویران کرد.
*آساق*2*267*1600 ** 1551
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]