محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826163636
- زشت و زیبایِ طرح استانی شدن انتخابات مجلس!
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زشت و زیبایِ طرح استانی شدن انتخابات مجلس! هفته نامه سیمره چاپ لرستان در مطلبی با عنوان زشت و زیبایِ طرح استانی شدن انتخابات مجلس نوشت :مهم ترین رویداد این روزهای عرصه ی سیاست داخلی در ایران را باید تصویب طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی دانست.
در این مطلب آمده است:این طرح که کلیات آن در نشست علنی دوم اردی بهشتِ مجلس و در حضور 233 نماینده بهارستان به بحث گذاشته شده بود، به رغم مخالفت دولت و برخی نمایندگان و با 149رای موافق، 69 رای مخالف و 9 رای ممتنع توانست نظر مساعد پارلمان را جلب نماید و بدین ترتیب یک گام اساسی برای تغییر بنیادین نظام انتخاباتیِ 108ساله رکن اصلی قوه ی مقننه از سوی نمایندگان مجلس نهم برداشته شد.
جان کلامِ این طرح، تغییر حوزه های انتخابیه از شهرستان ها به استان ها و لزوم کسب بیشینه آرای ساکنان استان و نه شهرستان توسط کاندیداها می باشد.
با این حال به دلیل واردآمدن برخی ابهامات و اشکالات از طرف معاونت قوانین مجلس این طرح به پیش نهاد علی لاریجانی و با تصویب نمایندگان به کمیسیون شوراهای مجلس فرستاده شد تا ظرف مدت دو هفته و با رفع نواقص برای رای گیری نهایی به صحن علنی پارلمان بازگردد. در صورت تصویب نهایی طرح، برگزاری انتخابات دهمین دوره ی مجلس شورای اسلامی، هفتم اسفندماه سال جاری در چارچوب نظام انتخاباتی نوین صورت خواهد پذیرفت. بر اساس یکی از بندهای این طرح، نامزدهایی که با اختصاص حداقل 15 درصد آرای ماخوذه ی حوزه ی انتخابیه، حائز اکثریت آرای استان شوند به عنوان نمایندگان استان وارد بهارستان خواهند شد.
برخلاف تصور بسیاری، سابقه ی اولین زمزمه ها برای استانی کردن انتخابات مجلس نه به پارلمان کنونی که به مجلس پنجم باز می گردد.
در مجالس پنجم و ششم رایزنی های گسترده ای برای تصویب این طرح صورت پذیرفت اما نمایندگان مخالف و شورای نگهبان با طرح ایراداتی از جمله: کاهش مشارکت شهروندان و تحمیل هزینه های سنگین اقتصادی، عملاً راه را بر استانی شدن انتخابات مجلس بستند. بعدها و در مجالس هفتم و هشتم نیز لابی های به نسبت کم رنگ تری برای تصویب طرح صورت پذیرفت که البته همگی با شکست مواجه شدند.
بیشینه مخالفت ها با این طرح در حالی ست که به اعتراف همگان، معایب و نواقص فراوانی در متن سیستم انتخاباتی کنونی پارلمان نهفته است و تقریباً تمامی ارکان مهم مدیریتی نظام با کلیت طرح استانی شدن انتخابات مجلس موافق اند و مخالفت ها نیز بیش تر از باب بازبینیِ دقیق تر جزییات و اصلاح آن ها است و نه در جهت مردوددانستن اصل طرح.
بدون شک، بزرگ ترین مزیت استانی شدن انتخابات چیزی نیست جز خداحافظی با نگاه جزیی نگر و حرکت به سوی کلان نگری. کمتر کسی اهمیت راه بردی این استراتژی و نیاز جدی به حکم فرماشدن آن به ویژه در مناطق کمترتوسعه یافته ی غرب کشور را کتمان می کند. با اجرایی شدن طرح استانی شدن انتخابات و انتخاب یک نماینده با رای مردم استان و نه شهرستان، گام بلندی در جهت تمرکز نمایندگان بر وظیفه ی اصلی یک نماینده یعنی قانون گذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون و البته پرهیز از اتلاف وقت و انرژی بسیاری از نمایندگان در امور پیش پا افتاده ای از قبیل: پاسخ گویی به مشکلات شخصی موکلان و شرکت در مراسم ترحیم برداشته خواهد شد. با اجرایی شدن طرح، نگاه طایفه ای و قبیله ای از داستان انتخابات رخت برخواهد بست و به جای آن و با نگاه کلان نگر، اولویت انتخاب بر پایه ی کارآیی و تخصص خواهد بود.
نامزدهای انتخاباتی به جای طرح شعارهای پوپولیستیِ محدود به یک شهرستان، باید با معرفی برنامه های کلان و منطقه ای منتظر محک خوردن از جانب رای دهندگان باشند. هم چنین در نظام انتخاباتی جدید، احتمال خرید و فروش آرا به حداقل رسیده و البته با پیش نهاد این که ملاک انتخاب اکثریت، نسبی خواهد بود و نه مطلق، عملاً انتخابات هیچ گاه به دور دوم کشیده نشده و بدین ترتیب در هزینه ها صرفه جویی اساسی خواهد شد. علاوه بر این ها، با تصویب طرح استانی شدن انتخابات مجلس، شاهد پارلمانی منسجم تر و یک پارچه تر خواهیم بود که در آن تراز پارلمان نسبت به حال حاضر در سطح بالاتری قرار خواهد داشت.
در استان لرستان نیز شنیده می شود از 9نماینده، 6نفر موافق طرح استانی شدن بوده و در رایزنی ها برای تصویب این طرح نقش مهمی ایفا نموده اند.
از جمله ی این نمایندگان، اللهیار ملکشاهی نماینده ی کوهدشت و رومشکان و رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس است که تصویب این طرح را در جهت تامین منافع مردم دانسته و بر این باور است که با تصویب این طرح احتمال سواستفاده های انتخاباتی تا حدودی زیادی کم شده و کاندیداهای با سوابق علمی درخشان، بخت حضور در عالی ترین نهاد قانون گذاری کشور را به دست خواهند آورد. هم چنین محمدتقی توکلی نماینده ی الیگودرز و رییس سابق مجمع نمایندگان استان، اجرایی شدن این طرح را مقدمه ساز رشد متوازن در کشور خوانده و معتقد است با تصویب این طرح بسترهای لازم برای حل مشکلات مناطق کمترتوسعه یافته نظیر لرستان به سرعت مهیا خواهد شد.
با تمام این ها، اما طرح استانی شدن انتخابات مجلس عاری از اشکال نیست و از همین رو همان طور که موافقان سرشناسی این طرح را حمایت می کنند اما مخالفان پرنفوذی نیز سعی در عدم تصویب طرح حداقل در مقطع فعلی دارند. به جرئت می توان مهم ترین مخالف طرح استانی شدن انتخابات را دولت دانست.
مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور به هنگام بررسی طرح در مجلس با حضور در صحن علنی، ضمن تاکید بر لزوم اصلاح نظام انتخاباتی کنونی اما این طرح ارائه شده را نه استانی که تلفیقی از استانی و شهرستانی خواند که در آن معایب شهرستانی بودن حفظ و مزایای استانی بودن وانهاده شده است.
وی هم چنین با پرهیزدادن نمایندگان از بررسی شتاب زده ی طرح، آنان را به مداقه ی بیش تر در این مسئله دعوت کرد.
علاوه بر دیدگاه دولت در مخالفت با طرح استانی شدن در مقطع کنونی، باید پذیرفت در نبود احزاب اصیل و ریشه دار که در انتخاباتِ با ابعاد وسیع جغرافیایی، وظیفه ی معرفی کاندیداها و برنامه هایشان و هم چنین آموزش سیاسی- اجتماعی مردم برای انتخابی آگاهانه را بر عهده دارند، دست یابی به اهداف طرح با موانع جدی روبه رو خواهد بود. به عبارت دیگر، در طرح استانی شدن انتخابات و در غیاب سیستم حزبی که به عنوان پل ارتباطی بین شهروندان و حاکمیت ایفای نقش می کند، احتمال بروز معضلاتی جدید و پیچیده تر، دور از ذهن نیست. علاوه بر این ها، بسیاری بر این عقیده اند در شهرهای کم جمعیت که روابط مستحکم طایفه ای بر مسائل دیگر رجحان دارد، با استانی شدن انتخابات مجلس، سطح مشارکت سیاسی کاهش پیدا کرده و بدین ترتیب ضربه ای جبران ناپذیر بر پیکره ی قوه تقنینی کشور وارد خواهد آمد.
10 ماه مانده به انتخابات مجلس و در حالی که با توجه به جو عمومی بهارستان تصویب این طرح امری بسیار محتمل به نظر می رسد، با فرض تایید این طرح در شورای نگهبان باید دید آیا با استانی شدن انتخابات مجلس فاصله ی فاحش بین کلان شهرها و مناطق کمترتوسعه یافته، نظیر زاگرس کاهش خواهد یافت؟ آیا در مناطق کم جمعیت، بالأخره شاهد عدم تاثیرگذاری وابستگی های طایفه ای و تعصبات قومی بر نتایج انتخابات که نتیجه ای جز ورود افراد اغلب فاقد هرگونه کارآمدی و تخصص به پارلمان نداشته است، خواهیم بود؟ و در نهایت با در نظر گرفتن تمام جوانبِ این طرح، آیا با استانی شدن انتخابات مجلس، مناطق کم ترتوسعه یافته نیز سامان خواهند یافت یا در کماکان بر همان پاشنه خواهد چرخید؟ فارغ از این سؤالات و حتا در صورت تصویب طرح، برای قضاوت در مورد عواقب مثبت و منفی آن باید زمانی به بلندای حداقل یک دوره ی مجلس به انتظار نشست.
منبع هفته نامه سیمره
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]
صفحات پیشنهادی
خجسته در گفتوگو با فارس: نخستین جلسه رسیدگی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس برگزار شد
خجسته در گفتوگو با فارس نخستین جلسه رسیدگی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس برگزار شدرئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس از برگزاری اولین جلسه رسیدگی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس در کمیسیون متبوعش خبر داد امیر خجسته نماینده مردم همدان و رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس شورای اسلامی- امام جمعه شاهرود از کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس انتقاد کرد
امام جمعه شاهرود از کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس انتقاد کرد شاهرود - ایرنا - امام جمعه شاهرود از موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس انتقاد کرد حجت الاسلام محمود ترابی شاهرودی در خطبه های نماز جمعه این هفته در حسینه اعظم مدرسه قلعه گفتاحتمال رد طرح استاني شدن انتخابات |اخبار ایران و جهان
احتمال رد طرح استاني شدن انتخابات يکي از ايرادات طرح مشابه قبلي اين بود که موجب کاهش اتکا به آراي عمومي و مشارکت مردم خواهد شد کد خبر ۴۹۴۴۰۰ تاریخ انتشار ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰ ۱۴ - 25 April 2015 يکي از ايرادات طرح مشابه قبلي اين بود که موجب کاهش اتکا به آراي عمومي و مشارکت مردم- طرح استانی شدن انتخابات مجلس ابهامات جدی دارد
یک نماینده مجلس شورای اسلامی طرح استانی شدن انتخابات مجلس ابهامات جدی دارد تهران - ایرنا - اسماعیل جلیلی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت طرح استانی شدن انتخابات مجلس ابهامات و ایرادات جدی دارد به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا جلیلی عصر جمعه در برنامه زنده مناظره که از شبکه یک پخش شطرح استانی شدن انتخابات یک قدم رو به جلو است/مجلس دهم احتمالا بی خاصیت تراز مجلس نهم خواهد بود
زیبا کلام در مناظره استانی شدن انتخابات طرح استانی شدن انتخابات یک قدم رو به جلو است مجلس دهم احتمالا بی خاصیت تراز مجلس نهم خواهد بود عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت با بررسی جایگاه مجلس از دوره اول تاکنون شاهد تنزل جایگاه مجلس هستیم به گزارش خبرنگار حوزه احزاب باشگاه خبرنمخالفت شورا با طرح قبلی استانی شدن انتخابات |اخبار ایران و جهان
مخالفت شورا با طرح قبلی استانی شدن انتخابات سخنگوی شورای نگهبان گفت این شورا در چارچوب ساختار فعلی بررسی صلاحیت ها در حد توان و تا جایی که قانون اجازه می دهد این مسایل را رصد خواهد کرد کد خبر ۴۹۷۲۵۵ تاریخ انتشار ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۷ - 04 May 2015 سخنگوی شورای نگهبان گفتانصاری: دولت با طرح استانی شدن انتخابات مخالف است/انتخاب برای مردم مشکل میشود
چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۴ معاون پارلمانی رییسجمهور با بیان اینکه دولت با طرح استانی شدن انتخابات مخالف است گفت که این طرح ممکن است ما را از حیث انسجام ملی دچار مشکل کند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلام مجید انصاری در جلسه علنی امروجهانگیرزاده: طرح فعلی استانیشدن انتخابات، هزینههای تبلیغات را 10 برابر میکند /قانون نباید مانع ورود نیروهای
جهانگیرزاده طرح فعلی استانیشدن انتخابات هزینههای تبلیغات را 10 برابر میکند قانون نباید مانع ورود نیروهای اجتماعی جدید شود قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس می گوید طرح فعلی استانی شدن انتخابات که در مجلس در جریان است دارای ایراداتی است که به نفع نظام و انسجام ملی کشور نیست جومخالفت شورا با طرح قبلی استانی شدن انتخابات
مخالفت شورا با طرح قبلی استانی شدن انتخاباتتاریخ انتشار دوشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۰۹ سخنگوی شورای نگهبان گفت این شورا در چارچوب ساختار فعلی بررسی صلاحیت ها در حد توان و تا جایی که قانون اجازه می دهد این مسایل را رصد خواهد کرد به گزارش ایرنا نجات الله ابراهیمیان روز دوشنموافقت مجلس با کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس
موافقت مجلس با کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس نمایندگان مجلس ۱۴۹ رأی موافق کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس را تصویب کردند وکلای ملت با ۱۴۹ رأی موافق ۶۹ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در صحن علنی کلیات طرح مذکور را مصوب کردند به گزارش پایگاه اطلاع رسانتصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی
در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسید به گزارش خبرنگار ایلنا براساس این گزارش نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 149 رای موافق 69 رای مخالف و 9 رای ممتنع کلیات طرح مذکور را به تصویب رساندند همچنین پس از تکلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس تصویب شد
کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس تصویب شدبخش داخلی الف 2 اردیبهشت 94یک فوریت طرح استانی شدن انتخابات پیش از تعطیلات عید نوروز در مجلس به تصویب رسید و روز گذشته نیز تقاضای تغییر دستور کار صحن علنی و بررسی با اولویت طرح مذکور مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت تاریخ انتشار چهارشنتصویب کلیات استانی شدن انتخابات در مجلس/بررسی طرح به صورت دو شوری
تصویب کلیات استانی شدن انتخابات در مجلس بررسی طرح به صورت دو شوری نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعد از تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس مقرر کردند که این طرح برای بررسی و رفع اشکالات به کمیسیون شوراها ارجاع شود و در نهایت به صورت دو شوری در مجلس مورد بررسی قرار گیرد به گزامزاياي طرح استاني شدن انتخابات مجلس |اخبار ایران و جهان
مزاياي طرح استاني شدن انتخابات مجلس آنچه که از اين طرح نصيب ميشود اين است که نامزدهاي انتخاباتي در عين حالي که از حوزههاي شهرستانها بخشها و روستاها برميخيزند اما در يک گستره وسيعتر يعني استان در معرض راي مردم قرار ميگيرند کد خبر ۴۹۴۴۵۶ تاریخ انتشار ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰مناظره بر سر طرح استانی شدن انتخابات
مناظره بر سر طرح استانی شدن انتخابات نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق طرح استانی شدن انتخابات با بیان اینکه وظیفه اصلی نمایندگان مجلس قانونگذاری و نظارت است گفت 60 درصد از قوانین مجلس اصلاح قانون است و 70 درصد نمایندگان در تصویب قوانین نقشی ندارند خبرگزابررسی طرح استانی شدن انتخابات مجلس با اولویت؛ در دستور کار نمایندگان
با تصویب مجلس صورت گرفت بررسی طرح استانی شدن انتخابات مجلس با اولویت در دستور کار نمایندگان خبرگزاری پانا نمایندگان به بررسی طرح استانی شدن حوزههای انتخابیه مجلس با اولویت رای مثبت دادند ۱۳۹۴ سه شنبه ۱ ارديبهشت ساعت 10 21 به گزارش سرویس سیاسی پانا نمایندگان مجلس در جلسه علنکاتب در گفتوگو با فارس: تصویب طرح استانی شدن انتخابات نشانه بلوغ مجلس نهم است
کاتب در گفتوگو با فارس تصویب طرح استانی شدن انتخابات نشانه بلوغ مجلس نهم استنماینده گرمسار در مجلس با بیان اینکه رقابت استانی در انتخابات مجلس موجب نزدیکی و غرابت بیشتر با حوزه ملی میشود گفت تصویب طرح استانی شدن انتخابات نشانه بلوغ مجلس نهم است غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمس-
سیاسی
پربازدیدترینها