واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
گزارش مفصل فرانس پرس؛
عملیات عربستان در یمن درجا زدن است
کارشناسان بر ضرورت اینکه ائتلاف نباید به القاعده اجازه دهد که از این بحران برای افزایش حضور خود به ویژه در جنوب شرقی یمن استفاده کند، تاکید می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، خبرگزاری فرانسه (AFP) در گزار شی از دبی به قلم محمد حسنی نوشت عملیات نظامی تحت رهبری عربستان سعودی درجا می زند و حوثی ها همچنان صنعا پایتخت را در کنترل خود دارند و در جنوب مقاومت می کنند، این درحالی است که انتقادها درباره وخامت اوضاع انسانی در یمن افزایش یافته است.
کارشناسان عقیده دارند بیش از پنج هفته از حملات هوایی، قطعا حوثیها را که مورد حمایت ایران قرار دارند، از تاسیسات نظامی ،ذخایر مهم سلاح و راه های دسترسی برای ادامه پیشروی های خود در جنوب محروم کرده است اما حملات هوایی ، داده های میدانی را عمیقا تغییر نداده است.
جنگ در یمن محور اصلی گفتگوهای بین رهبران شش شیخ نشین خلیج [فارس] در حضور فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه است. این موضوع همچنین قرار است در دیدار جان کری وزیر وزیر امور خارجه آمریکا در عربستان سعودی در روزهای ششم و هفتم مه است.
شماری از تحلیلگران این پرسش را مطرح می کنند که آیا ائتلاف تحت رهبری ریاض، بدون مداخله زمینی، قادر خواهد بود حاکمیت مشروع عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری یمن را که به ریاض گریخته است، برقرار کند.
نیل پاتریک کارشناس سیاسی تاکید می کند یکی از موارد تناقض راهبرد سعودی آغاز عملیات هوایی "بدون مولفه زمینی" است.
به گفته شماری از کارشناسان، ورود مخفیانه دهها تن از نظامیان ائتلاف عربی به عدن در روز یکشنبه ظاهرا پاسخی به نیاز سازماندهی بهتر صفوف جنگجویان طرفدار هادی است که تاکنون قادر نبودند شورشیان را به خارج از این شهر بزرگ جنوبی بیرون برانند.
یک کارشناس نظامی در عدن تاکید می کند: «کمیته های مقاومت مردمی که شامل شبه نظامیان وفادار به عبد ربه هادی منصور رئیس جمهوری و دیگر گروه های مخالف حوثی است،در واقع به طور خاص فاقد تجربه و رهبری هستند.»
این کارشناس که خواست نامش فاش نشود می گوید: «حمایت هوایی ائتلاف هنگامی که سازماندهی میدانی وجود ندارد،کافی نیست.»
در مقابل، حوثی ها از زمانی که از پایگاه خود در صعده در شمال خارج شدند و سپتامبر 2014 وارد صنعا شدند و سپس هادی را در ژانویه از مقام خود برکنار کردند و در مارس به سمت جنوب به راه افتادند، جنگ آور شده اند.
ماجد المسحادی کارشناس یمنی برای توضیح مقاومت حوثی ها گفت :«این سازمانی ایدئولوژیکی است که در یک محیط جنگی به صورت ارتش تبدیل شده است.»
یمنی ها همچنین از ائتلاف خود با عناصری از ارتش که وفادار به علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن وفادار باقی مانده اند، استفاده می کنند.
یک موضوع دیگر فوریت دار ائتلاف پاسخگویی به تشدید بحران انسانی است. زیرا درخواست ها برای آتش بس و یا توقف حملات برای کمک رسانی به مردم که از برق و مراقبت های پزشکی محروم و با کمبودهای شدید غذایی مواجه هستند، افزایش یافته است.
در میان آخرین درخواست های مصرانه درخواستی است که سازمان اقدام علیه گرسنگی دوشنبه مطرح کرد. این سازمان غیر دولتی از فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه خواست تا دردیدار روز سه شنبه خود از ریاض برای توقف خصومت ها در یمن و لغو تحریمی که توزیع کمک ها بین غیر نظامیان را ناممکن کرده است، از هیچ تلاشی فرو گذار نکند.
سازمان اقدام علیه گرسنگی اعلام کرد:«در برابر این فاجعه، اکنون الزام انسانی وجود دارد که باید بر هرگونه هدف سیاسی و نظامی برتری یابد.»
این مناقشه براساس آمار بیمارستان های یمن تاکنون به کشته شدن بیش از 1200 تن و زخمی شدن 5000 تن منجر شده است. مقامات سازمان ملل در عین حال این آمار را بسیار پایین تر از واقعیت محسوب می کنند.
سازمان ملل همچنین شمار افراد آواره را 300 هزار تن و شمار افرادی که از این جنگ آسیب دیده اند هفت میلیون و 500 هزار تن یعنی یک سوم جمعیت یمن برآورد کرده است.
کارشناسان همچنین بر ضرورت اینکه ائتلاف نباید به القاعده اجازه دهد که از این بحران برای افزایش حضور خود به ویژه در جنوب شرقی یمن استفاده کند، تاکید می کنند.
شبکه جهادی سنی پیش از این در آوریل شهر مکلا ،مرکز استان حضرموت ،را به تصرف خود در آورده است.
به گفته شاهدان، اما صدها تن از ساکنان یکشنبه شب در واکنش به تهدید به مرگ یکی از روحانیون منتقد جهادی ها، تظاهرات کردند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات شعار می دادند: « جنوبی، برای گفتن نه به القاعده و حوثی ها بپاخیز.»
تظاهرکنندگان به این ترتیب هم مخالفت خود را با این شبکه افراطی که حضور گسترده ای در یمن دارد و هم مخالفت خود را با حوثی های شیعه اعلام کردند.
آنها همچنین شعارهایی را علیه خالد باطرفی که امیر القاعده در مکلا شناخته می شود و به همراه 300 تن دیگر از زندانیان در هنگام تصرف مکلا از زندان آزاد شد، سردادند.
جالب اینکه مکلا برخلاف دیگر شهرهای جنوب یمن به ویژه عدن و تعز که براثر درگیری ها به شدت آسیب دیده اند، با هیچ کمبود شدید سوخت و یا مواد غذایی مواجه نیستند. 511
۱۴/۰۲/۱۳۹۴ - ۲۰:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]