واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آخرین وضعیت کوهنوردان خارجی در هیمالیا دهلی نو-ایرنا- آمار خارجی های کشته شده در زمین لرزه مرگبار هفته گذشته نپال به 57 نفر رسید که تعداد زیادی ازاین افراد بر اثر ریزش بهمن در قله اورست جان باختند.
به گزارش ایرنا، به گفته مقامات نپالی در زمان وقوع زمین لرزه حدود یک هزار کوهنورد خارجی در 400 پایگاه اورست درحال صعود به بلند ترین قله جهان بودند که از سرنوشت 217 از آنان تاکنون اطلاعی در دست نیست .
براساس این گزارش ،پس از وقوع بهمن عظیم به دلیل زمین لرزه شدید نپال، تعداد زیادی از کوهنوردان خارجی و بومی همچنان در ارتفاعات اورست سرگردان هستند.
زمین لرزه 7.9 ریشتری در کاتماندو موجب شد کمپ اصلی اورست، بلندترین قله جهان بر اثر ریزش یک بهمن عظیم فرو ریزد و براثر آن تعدادی کشته ، مجروح و ناپدید شوند.
اورست با نام نپالی «ساگارماتا» به معنی سر آسمان و نام تبتی «کومولانگما» بلندترین کوه کره زمین است. ارتفاع قله آن از سطح دریا معادل هشت هزار و 848 متر است.
این کوه در رشته کوه های هیمالیا در مرز منطقه «ساگارماتا» نپال و تبت در کشور چین قرار گرفته است.
قله اورست توجه بسیاری از کوهنوردان از مبتدی تا حرفه ای و مجرب را برای صعود به خود جلب کرده است .
کوهنوردان منبع کسب درآمد توریستی قابل توجهی برای کشور نپال هستند. دولت این کشور کوهنوردان را ملزم به پرداخت 25 هزار دلار برای صدور مجوز صعود می کند.
معاون وزارت جهانگردی نپال با بیان اینکه جسد 22 کوهنورد خارجی در اورست پیدا شده است گفت کار جستجو برای یافتن بقیه کوهنوردان خارجی ادامه دارد.
سورش اچاریا روز دوشنبه درگفت وگویی در کاتماندو اظهار داشت :به هنگام وقوع بهمن که در اثر زمین لرزه 7.9 ریشتری هفته گذشته ،حدود یک هزار کوهنورد خارجی در 400 یایگاه در ارتفاعات اورست حضور داشتند.
وی تصریح کرد در اثر وقوع بهمن دهها نفر ازکوهنوردان جان خود را از دست دادند و 217 نفر نیز ناپدید هستند.
معاون وزارت جهانگردی نپال با ابراز تاسف از کشته شدن کوهنوردان در ارتفاعات اورست، اعلام کرد، کار جستجوی مفقودان همچنان ادامه دارد.
وی افزود:تاکنون افراد پیدا شده با استفاده از پنج بالگرد امدادی از منطقه تخلیه شده که 22 نفر ازاین افراد به علت جراحت شدید در نزدیکترین بیمارستان های منطقه بستری شده اند.
اچاریا در ادامه گفت:هم اکنون بیش از یکصدنفر در پایگاه های یک و دو در ارتفاعات اورست حضور دارند و با توجه به بدی هوا انتقال آنها از این مناطق زمان بر خواهد بود.
روزنامه تایمز آوایندیا هند نیز روز دوشنبه درگزارشی نوشت: هشت روز پس از زمین لرزه نپال 12 کوهنورد خارجی در کوه ماکالو در 19 کیلومتری جنوب شرق کوه اورست بین مرز نپال و چین نجات یافتند.
این کوهنوردان از کشورهای اسپانیا، بلژیک، اتریش و هند هستند که در این هشت روز در ارتفاعات گیر افتاده بودند و امدادگران ، آنها را با یک بالگرد به کاتماندو اعزام کردند.
"جلو شرپا" یکی از کوهنوردان مجروح می گوید:سردرگمی زیادی در کوهستان است و شمار کشته شدگان احتمالا افزایش خواهد یافت.
وی در حالی که سرش باندپیچی شده بود گفت: باد خیمه های کوهنوردان را با خود برده است و آنان دیگر پناهگاهی برای در امان ماندن از سرما ندارند.
"عظیم قیچی ساز" کوهنورد ایرانی نیز می گوید: بهمن مهیب و گسترده ای از کوه «پوموری» فرو ریخت در شرایطی این اتفاق رخ داد که منطقه را مه فرا گرفته بود و دید کافی وجود نداشت .
وی افزود: در چادرم دراز کشیده بودم که با لرزش شدید زمین به سرعت از چادر بیرون آمدم همه جا را مه فرا گرفته بود کوهنوردان دیگر هم از چادرهایشان بیرون آمدند و همگی به سفیدی اطراف خیره شده بودیم .
وی در مورد آخرین وضعیت کمپ اورست می افزاید:مجروحان را در دو چادر بزرگ جای داده ایم،پزشکان به نوبت تمام شب را کشیک می دهند.
"پروانه کاظمی" دیگر کوهنورد ایرانی در ارتفاعات ماکالو می گوید: زمین لرزه شدیدی ساعت 12 به وقت محلی کمپ را لرزاند ، همگی سالم هستیم اما از کمپ های بالاتر خبری گزارش نشده است.
"علیرضا بهپور" دیگر کوهنورد ایرانی که در زمان وقوع این حادثه در کمپ اصلی اورست بوده است گفت:شرایط هوا مساعدتر شده و از ساعت 5 بامداد، بالگردها مجروحان را به پایین منتقل کردند.
به گفته شرسا نارش سرکنسول افتخاری ایران در نپال تمامی کوهنوردان ایرانی سالم هستند و درانتظار بازگشت به کشور به سر می برند.
تعدادی از کوهنوردان ایرانی بعد از وقوع زلزله در کمپ پایین اورست به یاری زلزله زدگان شتافتند.
*آساق*268 *1600 ** 1095
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]