محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829734210
- نسل فردای ایران را فقیر تربیت نکنیم!
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نسل فردای ایران را فقیر تربیت نکنیم! تهران - ایرنا - سایت خبری عصر ایران نوشت: در ادبیات جدید توسعه، فقیر به کسی گفته می شود که از قدرت انتخاب کمتر و محدودتری در زندگی برخوردار است... باید کاری کنیم تا وقت بچه ها به جای آنکه در راه تجلیل دیروز تلف شود، صرفِ تحلیل امروز و ترسیم فردا گردد و از رؤیاپردازی و ابراز وجود در کلاس خجالت نکشند.
این نوشتار که به قلم مرتضی نظری روز دوشنبه انتشار یافته است در ادامه می افزاید:
* تغییر مفهوم فقر؛ فقر قابلیتی
در ادبیات جدید توسعه، فقیر به کسی گفته می شود که از قدرت انتخاب کمتر و محدودتری در زندگی برخوردار است.
تعریف رایجی که تاکنون از فقر ارائه شده، فقر اقتصادی بوده یعنی به کسی فقیر گفته می شد که از درآمد کمتری برخوردار باشد و البته این تعریفی محدود از فقر است. اما به همان نسبت که طی پنجاه سال گذشته در مفهوم توسعه تغییراتی ایجاد شده، معنای فقر نیز با دگرگونی و سیر تطوری همراه بوده است. توسعه از نگاه صرفاً اقتصادی و مبتنی بر تولید ناخالص داخلی (GDP)، به توسعه سیاسی و فرهنگی و تازه تر به توسعه انسانی متمایل شد تا جایی که برنامه های توسعه کشورها را زمانی موفق می دانند که به کاهش فقر بیانجامد. به همین نسبت ما امروز با تحول در مفهوم فقر مواجهیم.
امروز مفهوم فقر دیگر با فقر درآمدی و فقر معیشتی برابر نیست و از فقر فرهنگی، فقر انسانی و در دهه اخیر از "فقر قابلیتی" سخن در میان است. تعبیر اخیر از فقر را "آمارتیاسن" برنده جایزه نوبل اقتصاد مطرح کرده و نظر او و همکارانش به شاخص کاملتری برای سنجش توسعه انسانی کشورها تبدیل شده است.
فقیر به شکل ساده و در معنای جدید کسی است که؛
- دچار بی سوادی و تبعیض های جنسیتی است و به بهداشت و تغذیه سالم دسترسی ندارد.
- نمی تواند از لذت مطالعه بهره مند باشد و علاوه بر نگرانی از نداری، نگرانی های به مراتب بزرگتری همچون ترس از آینده با او همراه است.
- این فرد شاید پول و درآمد کافی هم داشته باشد اما از حضور در فعالیت های اجتماعی شرم دارد و یا عرصه مشارکت اجتماعی بر او تنگ است.
اگرچه درآمد پایین، یکی از اضلاع فقر قابلیتی محسوب می شود اما هرگز گویای همه ابعاد آن نیست. داشتن درآمد، رافع همه نیازها نیست. چیره شدن بر نارسایی های زندگی پیچیده امروز صرفاً با درآمد بیشتر ممکن نیست چه بسا با داشتن پول نتواند این نیازها را برطرف کند.
دولتها و ساختارهای اقتصادی و سیاسی که برای نجات شهروندان خود از چنگال فقر، توجه و تمرکز خود را بر افزایش سطح درآمدی مردم معطوف کرده اند، کار اساسی به پیش نبرده اند چرا که زمینه تولید فقر را نشانه نرفته اند. چه بسا کشورهای نفتی که توانسته اند بر فقر درآمدی عموم اقشار غلبه کنند اما فقر قابلیتی همچنان سایه سیاه خود را بر سپهر جامعه و زندگی مردم گسترانده است.
جان کلام اینکه:
- شهروندی که حق اظهار نظر ندارد، فقیر است.
- کسی که قادر به دفاع از حق خود نیست، فقیر است.
- شهروندی که از دسترسی آزاد به اطلاعات محروم باشد، فقیر است.
- شهروندی که به دلیل جنسیت خود از حقوق برابر اجتماعی محروم می ماند، فقیر است.
و اما عریان ترین جلوه "فقر قابلیتی" این است که فرزندانی که در طبقه محروم جامعه متولد می شوند، از فرصت های اجتماعی همسالان خود در طبقات متوسط و مرفه محروم باشند.
* فرصت های برابر و دسترس پذیری عادلانه امکانات آموزشی
یکی از راه حل ها برای فائق آمدن بر فقر قابلیتی، فراهم آوردن فرصت های برابر و دسترس پذیری عادلانه امکانات آموزشی برای همه دانش آموزان است. توجه به فرصت های عادلانه و برابر آموزشی نه یک شعار که یک راهبرد کارآمد است. گالبرایت(Galbraith) می گوید: "هیچ جامعه تحصیلکرده ای فقیر نیست و هیچ جامعه بی سوادی ثروتمند نیست، شاید فقر و بی سوادی بالاترین روابط علی را داشته باشند."
پژوهش های انجام شده بر روی داده های بیش از 50 کشور که توسط سیلوستر (Sylwester) در سال 2002 پیرامون تأثیر مخارج آموزشی بر نابرابری انجام شد، به این نتیجه رسید که آموزش عمومی به ازای هر محصل، به کاهش نابرابری و نرخ فقر کمک کرده است.
در پژوهش میدانی دیگری که در گستره چندین کشور انجام شده است، مشخص شده که هرچه فرصت ها و امکانات آموزشی نابرابر توزیع شوند و دسترسی کم درآمدها و پردرآمدها به آموزش، دچار شکاف بزرگتری شود، نابرابری درآمدها نیز افزایش خواهد یافت. به تعبیر ساده، آموزش و دسترسی برابر همگان به فرصت های آموزشی توان افراد را برای مقابله با شرایط دشوار زندگی بالا می برد.
اجرای عدالت آموزشی به ویژه در مناطق محروم، افراد را از وجود فرصت های شغلی و امکان کار و فعالیت در سایر نقاط آگاه می کند و شاید مهمتر این باشد که کودکان طبقه محروم و نیمه برخوردار در صورت توسعه عادلانه امکانات و فرصتهای آموزشی، قابلیت های بالاتری کسب می کنند تا به شکل پایدارتری از شوره زار فقر خارج شوند.
بهترین کمک به توسعه عدالت آموزشی و کاهش فقر، در کنار اعطای فرصت های برابر آموزشی به همه فرزندان ایران شاید این باشد که آموزش و پرورش باید کمک بیشتری به دانش آموزان برای کشف قابلیت های خودشان نماید.
* مدارسِ توانمندساز
تفاوت ظریف توسعه انسانی با الگوهای پیشین توسعه (اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ...) را دکتر وحید محمودی ( که یک توسعه پژوه است) در مقاله ای در دو واژه تعریف کرده است: "رسیدنِ" فرد به جای "رساندنِ" او.
در "رسیدن"، قابلیت فرد، نقش اصلی را دارد و در "رساندن"، دخالت اراده های غیر. بدیهی است که تمام لذت کوهنورد مسیریست که خود و با قابلیتهای خود پیموده است.
تا سال های مدید عادت این بود که تا سخن از فقر به میان می آمد، بی پولی و خانواده های آلونک نشین به ذهن متبادر می-شد اما امروز اگرچه آلونک نشینی از مظاهر آشکار فقر است اما منبع و منشأ فقر را در کنار سایر علل و عوامل اجتماعی و سیاسی باید در نظام آموزشی جست و جو کرد که شهروندان فردا را متوجه ثروت بکر انسانی، توانمندی های شگفت انگیز و قابلیت های درونی خود نمی کند. فرد فقیر به فرض آنکه در خانواده ای بی پول و کم درآمد هم متولد شده باشد اما محکوم به فقیر ماندن نیست! او به مدد امکانات و فرصتهای برابر در "مدارس قابل و توانمند ساز" می تواند بر فقر خویش غلبه کند و سرنوشتی متفاوت برای خود رقم بزند.
در خانواده بزرگ فرهنگیان کشور ظرفیتهای بسیار شگفتی وجود دارد اما به همان اندازه که آموزش و پرورش یک دستگاه پهن پیکر دولتی است، با موانع و مسائل عدیده و بعضاً تاریخی هم مواجه است و هیچ گاه بضاعت و منابع موجود در آن به پای انتظارات جامعه نمی رسد.
گذشته از اینها، دلسوزان تعلیم و تربیت کشور هرگز ضربه های خسارت بار سالیان گذشته را که از نتیجه طرح های شتابزده ای مانند تغییر نظام آموزشی به 3-3-6 و گسیل داشتن نیروهای خدماتی، آبدارچی و راننده به کلاس درس به عنوان معلم مقطع ابتدایی! به نظام آموزشی کشور وارد شد، فراموش نخواهند کرد. آموزش و پرورش نیاز به کمک دارد تا بر فقر منابع خود فائق آید و معلمان را که در زمره محبوب ترین مشاغل و صنوف اجتماعی کشور هستند، از دغدغه های بدیهی معاش فارغ سازد.
* نقطه آغاز این تغییر سرنوشت، اعطای یک رمز عبور به فرد است!
آموزش و پرورش باید بتواند زمینه رویش فقر را در سرزمین استعدادهای بچه ها از بین ببرد. فقر در کنار ریشه های ساختاری و خرد و کلان خود، ریشه های ذهنی هم دارد که با پرورش قابلیتهای درونی و نیروی مغزی دانش آموزان می توانیم کمک کنیم تا شخصیت هایی توانمندتر و شهروندانی موفق تر برای فردای ایران باشند. پرسش اینجاست که از این یکصدوپانزده هزار مدرسه ایران، چند نفر شخصیت و چهره در مقیاس امیرکبیر، پروفسور سمیعی، ستارخان، بهمن بیگی یا شهید بابایی در آینده خواهیم داشت؟ آیا أصلا چنین انتظاری از دستگاه تعلیم و تربیت منطقی است؟
شاید سهم آموزش و پرورش در کاهش فقر همین باشد که فرمان تعلیم و تربیت کمی هم به سمت خوداتکایی بچرخد.
اگر می خواهیم شهروندان فردای ایران دچار فقر قابلیتی نباشند، باید از همین حالا سکانداران نظام آموزش و پرورش رسمی ایران به جای تربیت نسلی بله قربان گو و پیروِ محض، به دنبال نسلی خلاق، آزاد اندیش و مسول باشند. یادگیری که ارتباطی با واقعیت زندگی نداشته باشد و یادگیرنده را با محتوای آموزشی درگیر نسازد، راه به جایی نمی برد.
همه ما باید ظرفیتهای درون بچه ها را غنی سازی کنیم. اگر این هسته مرکزی بارور شود محصولی می دهد که آن را توسعه، پیشرفت، ترقی یا وصفی از این قبیل می نامند. این غنی سازی را باید فراتر از غنی سازی هسته ای دانست. در این غنی سازی خبری از آب سنگین و کیک زرد و سانتریفیوژ نیست. در این غنی سازی، استعدادهای نوجوانان و شکوفا شدن آنها در میان است. اگر این استعدادها مجال بروز نیابند، سایر منابع کشور هم آنچنان که باید، به بهره برداری نمی رسد.
امروز سرمایه انسانی همان قدر اهمیت دارد که در دهه های پیش سرمایه فیزیکی و تولید ناخالص. فراموش نکنیم بهترین سال های رشد و بالندگی فرزندان این کشور در اختیار مدارس است و اگر نگرش غالب این باشد که تربیت بچه ها در جهت شکل گیری شخصیت آزاد و متکی به خود و کوشنده و خردورز در آنان باشد، در آینده نزدیک وضعیت ایران بسیار متفاوت از جایگاه امروزش در مقایسه با همسایگان خود خواهد بود.
* تقدیس گذشته یا ترسیم آینده؟
باید کاری کنیم تا وقت بچه ها به جای آنکه در راه تجلیل دیروز تلف شود، صرفِ تحلیل امروز و ترسیم فردا گردد.
همه باید کمک کنیم تا بچه های مدرسه به جای تقدیس گذشته به ترسیم آینده بنشینند و از رؤیاپردازی و ابراز وجود در کلاس خجالت نکشند.
بچه های امروز سیاهی لشکر نیستند بلکه لشکریان توسعه و رهبران فردای ایران اند. ریشه فقر قابلیتی در تفکری است که جمعیت میلیونی دانش آموزان ایران را پیاده نظام سلایق خود فرض کند.
گاهی ما در مدارس، ناخواسته بذر فقر را در ذهن دانش آموزان می نشانیم و نتیجه اش کسانی می شوند که در زندگی علیرغم مدرسه دیدن، اما درمانده و ناتوان هستند.
ما آموزش و پرورشی می خواهیم که ذهن یادگیرندگان خود را ثروتمند سازد نه اینکه ناخواسته فرزندان ایران به ویژه کسانی را که به لحاظ اقتصادی فرودست هستند، در برابر محرومیت ها و تبعیض ها مطیع و قانع بارآورد! راه حلی که من عجالتاً آن را تحت عنوان "آموزش و پرورشِ قابلیت محور" می نامم.
قضیه خیلی ساده است: فارغ التحصیلان مدارس و نیز دانشگاهها احساس بی کارکردی می کنند، توان کاریابی و کارآفرینی ندارند، چون روی قابلیت های آنها کار نشده و کمتر از مهارت برخوردار هستند.
* تأمل!
با تقدیم بهترین شادباش ها در هفته معلم به فرهنگیان عزیز و صبور کشورمان و با آرزوی ترمیم و بهسازی عاجل اقتصاد آموزش و پرورش، بیان "ویژگی های آموزش و پرورش قابلیت محور" را به مجال دیگری می سپاریم و تا آن هنگام، سخن را با خبر چندی قبل رسانه ها به پایان رسانده و خوانندگان محترم را به تأمل در این عبارت پایانی دعوت می نمایم: "به گزارش مرکز ملی آمار ایران 97.5 درصد بیکاران کشور، باسوادند."
* منبع: سایت عصر ایران
** اول /1337
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی: نهادینه کردن هویت ایرانی اسلامی در نسل جوان مستلزم تربیت آنها با این اعتقادا
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی نهادینه کردن هویت ایرانی اسلامی در نسل جوان مستلزم تربیت آنها با این اعتقادات استمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت اگر میخواهیم هویت ایرانی و اسلامی را در جوانان خود نهادینه کنیم باید ضمن معرفی سرچشمههای این معارف فرزنمعاون تربیت و آموزش عقیدتی سیاسی سپاه: ایران عرضهکننده تمدن نوین اسلامی به دنیا است
معاون تربیت و آموزش عقیدتی سیاسی سپاه ایران عرضهکننده تمدن نوین اسلامی به دنیا استمعاون تربیت و آموزش عقیدتی سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفت جمهوری اسلامی ایران هم اکنون در راستای برپا کردن تمدن نوین اسلامی در جهان در حال حرکت است به گزارش خبرگزاری فارس از اراک حج- تربیت نسل امروز و فردا مدیون هنر معلمان است
امام جمعه تربت حیدریه تربیت نسل امروز و فردا مدیون هنر معلمان است تربت حیدریه - ایرنا - امام جمعه تربت حیدریه گفت تربیت صحیح با شیوه اسلامی نسل امروز و فردای جامعه مدیون هنر معلمان است به گزارش ایرنا حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار روز یکشنبه در دیدار مسوولان تربت حیدریه با معلمایرانسل 21 میلیون مشترک حرفهای دیتا دارد
ایرانسل 21 میلیون مشترک حرفهای دیتا دارد مدیرعامل ایرانسل از امکان دانلود دیتا با سرعت تا 150 مگابیت بر ثانیه روی شبکه نسل چهارم ایرانسل خبر داد و گفت ظرف مدت کوتاهی که از ارایه خدمات نسل سوم و چهارم ایرانسل میگذرد درحال حاضر بیش از 21 میلیون کاربر دیتایِ حرفهای در شبکه ایرا- الگوسازی فرهنگ شهدا برای نسل جوان جامعه اسلامی ایران یک ضرورت اجتناب ناپذیراست
الگوسازی فرهنگ شهدا برای نسل جوان جامعه اسلامی ایران یک ضرورت اجتناب ناپذیراست ساری- ایرنا- دادستان مرکز مازندران الگوسازی فرهنگ وسیره شهدای انقلاب وجنگ تحمیلی را برای نسل جوان جامعه اسلامی ایران یک ضرورت اجتناب ناپذیرو مهم دانست به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام اسداله جعفری۱.۱ میلیارد دلار برای راهاندازی نسل سوم و چهارم ایرانسل هزینه شد
در پاسخ به مهر مطرح شد ۱ ۱ میلیارد دلار برای راهاندازی نسل سوم و چهارم ایرانسل هزینه شد شناسهٔ خبر 2539283 سهشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۴ استانها > بوشهر بوشهر - مدیرکل پروژه ایرانسل گفت ۱ ۱ میلیارد دلار برای راهاندازی نسل سوم و چهارم ایرانسل هزینه شد به گزارش خبرنگار مشهرهای تحت پوشش 4G ایرانسل به عدد 60 رسید
شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۷ شبکه نسل چهارم تلفن همراه 4G LTE نهم اردیبهشت ماه امسال راهاندازی شد تا این شهر علاوه بر نسل سوم تلفن همراه تحت پوشش فناوری LTE نیز قرار گیرد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا تا پیش از این در استان قم شهر قم و اماکنی چون جمکران جادۀ تهران-قم و ج- دریافت پیامک اخبار از طریق تلفن همراه اول و ایرانسل
دریافت پیامک اخبار ایرنا از طریق تلفن همراه اول و ایرانسل تهران- ایرنا- مدیرکل محصولات خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا با اشاره به بهره گیری از شیوه های نوین ارتباطی برای انتشار گسترده اخبار گفت ایرنا با بهره گیری از بستر شبکه های ارتباطی همانند همراه اول و ایرانسل تازه ترینآلمان نسل کشي ارامنه را به رسمیت شناخت |اخبار ایران و جهان
آلمان نسل کشي ارامنه را به رسمیت شناخت یوآخیم گاوک رییس جمهور آلمان روز پنجشنبه ضمن اذعان به نسل کشی ارامنه بر مسؤولیت جزئی کشورش در قبال آنچه روی داده است تاکید کرد کد خبر ۴۹۴۲۰۵ تاریخ انتشار ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۱ - 24 April 2015 یوآخیم گاوک رییس جمهور آلمان روز پنجشنبقیمت بلیت نسل جدید قطار بیش از هزینه تور هوایی |اخبار ایران و جهان
قیمت بلیت نسل جدید قطار بیش از هزینه تور هوایی تورهای مسافرتی این مسیر با پروازهایی که به اقامت در هتل ختم میشوند هزینهای بسیار پایینتر از آنچه که در قطار مطرح است دریافت میکنند کد خبر ۴۹۶۵۳۹ تاریخ انتشار ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷ ۱۷ - 02 May 2015 پس از چند ماه مذاکره مداومتصمیم گرفتیم فکت شیت را منتشر نکنیم/سانتریفیوژهای نسل اول را از پاکستان وارد و در ایران مونتاژ کردیم
تصمیم گرفتیم فکت شیت را منتشر نکنیم سانتریفیوژهای نسل اول را از پاکستان وارد و در ایران مونتاژ کردیم رئیس سازمان انرژی اتمی گفت اگر آمریکا از تعهدات خود سرباز زند فعالیتهای هسته ای را به سرعت و ۱۰۰ درصد از سر می گیریم به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر علی اکبر صالحی در برنا«ماماها برای فردایی بهتر»؛ از جهان تا ایران
یکشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۴۵ سیده فاطمه واثق رحیمپرور - مدرس مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران امسال روز جهانی ماما در کشور ما از اهمیت ویژهای برخوردار است چون پس از تغییر بخشی از سیاستهای قبلی کشور در حوزه کنترل جمعیت نقش حرفه مامایی نیز به بازخوانی نیاز دارد پنجم می مصاافتتاح فورجی ایرانسل در بوشهر و عسلویه
افتتاح فورجی ایرانسل در بوشهر و عسلویه شبکه نسل چهارم تلفن همراه 4G LTE صبح روز سهشنبه اول اردیبهشت ماه سال 94 طی مراسمی با حضور مدیران ارشد ایرانسل و جمعی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات 9دی بوشهر در شهرهای بوشهر و عسلویه به صورت رسمی راهاندازی شد تا این شهرها علاوه بر نسلشبکه نسل چهارم اینترنت ایرانسل در قم راه اندازی شد
همزمان با سالروز میلاد امام جواد ع شبکه نسل چهارم اینترنت ایرانسل در قم راه اندازی شد خبرگزاری پانا همزمان با سالروز میلاد با سعادت امام جواد الائمه ع و با حضور مدیر عامل شرکت ایرانسل نسل چهارم ایرانسل - جدید ترین نسل اینترنت همراه – صبح امروز چهارشنبه نهم اردیبهشت در استان قعسگراولادی: 70 میلیارد دلار از ایران خارج شده است/ کواکبیان:بعید میدانم کسی در این کشور با توافق مخالف باشد/
اجمالی در برنامه متن حاشیه مطرح شد عسگراولادی 70 میلیارد دلار از ایران خارج شده است کواکبیان بعید میدانم کسی در این کشور با توافق مخالف باشد بذرپاش ما در نسل سوم تحریمها به سر میبریم برنامه متن حاشیه 13 اردیبهشت با حضور مصطفی کواکبیان فعال سیاسی اصلاح طلب و مهرداد ببرکشیدن پسر جوان و مشت آهنین سعودیها، تغییر نسل در حکومتی پیر؟! |اخبار ایران و جهان
برکشیدن پسر جوان و مشت آهنین سعودیها تغییر نسل در حکومتی پیر ملک سلمان پادشاه سعودی در حالی که این کشور همچنان درگیر تجاوز به یمن است جمع دیگری از مقامات سعودی را تغییر داد شاید رسیدن مشت آهنین سعودیها به ولیعهدی و منصوب شدن پسر جوان پادشاه به جانشینی ولیعهد همان قدر اهمکل اینترنت چند میلیارد صفحه A4 است؟/ یک خبر خوب برای کاربران اینترنت موبایلی ایرانسل و رایتل
کل اینترنت چند میلیارد صفحه A4 است یک خبر خوب برای کاربران اینترنت موبایلی ایرانسل و رایتل فناوری اطلاعات > فناوری اطلاعات و ارتباطات - مروری بر اخبار فناوری اطلاعات در شامگاه شنبه 5 اردیبهشت 1394 اعتراض کاربران اینترنت موبایلی به ثمر نشست معاون سازمان تنظیم مقررا-
گوناگون
پربازدیدترینها