واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انتخابات انگلیس؛ موجی از تغییرات در انتظار اسکاتلند تهران-ایرنا-تحلیلگران معتقدند انتخابات سراسری هفتم ماه مه (17 اردیبهشت) در انگلیس تغییری عمده را برای شهروندان اسکاتلند با افزایش شمار نامزدهایشان در پارلمان در پی خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ادینبورو، در حالی که همه پرسی استقلال اسکاتلند از انگلیس سپتامبر گذشته (شهریور 1393) با رای منفی 55 درصدی شهروندان اسکاتلندی ضربه شدیدی برای حزب ملی گرای اسکاتلندی بود، این حزب توانست پس از شکست در همه پرسی استقلال، بر پایه توانی که در پیکارهای تبلیغاتی همه پرسی به دست آمد، خود را بازسازی کند و از عصبانیت مردم اسکاتلند ناشی از شکست و تدابیر ریاضتی انگلیس برای خود محبوبیت بیشتری کسب کند.
حزب ملی گرای اسکاتلند(اس ان پی) در سال 1934 و با هدف تلاش برای استقلال اسکاتلند از انگلیس تاسیس شد.
از زمان برگزاری همه پرسی استقلال، عضویت این حزب چهار برابر افزایش یافته و به بیش از یکصد هزار نفر رسیده است.
این حزب در نظرسنجی های پس از همه پرسی توانسته از محبوبیت بیشتری میان مردم برخوردار شود و بر اساس آخرین نظرسنجی موسسه "ایپسوس موری/Ipsos Mori" برای تلویزیون اسکاتلند این حزب می تواند همه 59 کرسی متعلق به اسکاتلند را در انتخابات مجلس به دست آورد. "گری حسن" کارشناس مسائل سیاسی اسکاتلند و نویسنده "مرگ عجیب حزب کارگر انگلیس" می گوید: این نخستین بار است که در انتخابات سراسری مجلس انگلیس با این وضعیت روبرو می شویم.
وی افزود: با در نظر گرفتن اینکه حزب ملی گرای اسکاتلند کنترل پارلمان محلی اسکاتلند را در اختیار دارد و همچنین از دست رفتن اقتدار حزب کارگر در انتخابات شوراهای محلی، باید منتظر دریایی از تغییرات در مرزهای شمالی انگلیس باشیم.
"کیت جنکینز" از مدرسه اقتصاد لندن گفت: حزب ملی گرای اسکاتلند در انتخابات همه پرسی سپتامبر شکست خورد اما نبردهای بعدی را می برد.
شکست در انتخابات سراسری برای حزب کارگر مرگبار خواهد بود زیرا ده ها کرسی را در منطقه ای از دست می دهد که به طور سنتی همواره طرفدارش بوده اند.
"رابین مک آلپاین" رییس اندیشکده "کامن ویل" سه عامل را برای افول حزب کارگر برمی شمارد: اول وعده های محقق نشده در زمان نخست وزیری "تونی بلر" در سال 1997 تا 2007، از دست دادن کنترل بر پارلمان اسکاتلند و نقش این حزب در پیکارهای تبلیغاتی انتخابات همه پرسی شهریور گذشته.
وی افزود: حزب کارگر به دلیل توهین به شماری از رای دهنده های طبقه متوسط که طرفدار استقلال اسکاتلند بودند، تا حدی حامیان خود را از دست داد. شکست حزب کارگر پیامدهای زیادی در پارلمان انگلیس دارد.
در این صورت "اد میلیبند" رهبر حزب کارگر راه دیگری غیر از همکاری با حزب ملی گرای اسکاتلند نخواهد داشت.
"دانکن او لیری" رییس بخش تحقیقات در اندیشکده "دموس" می گوید: نتیجه هر چه باشد به نظر می رسد حزب ملی گرای اسکاتلند از فرصت خوبی برای اعمال نفوذ در مجلس انگلیس برخوردار است.
حضور 50 نماینده از حزب ملی گرای اسکاتلند در مجلس عوام یقینا بحث های داغی را در مورد موضوعات مرتبط با زیردریایی های هسته ای مستقر در اسکاتلند پدید می آورد که مردم این منطقه خواهان خلاصی از شر آنها هستند.
اروپام**9157 **1561**1517
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]