تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826525986




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«دشت ناور» افغانستان؛ زیست‌گاه انسان‌های ماقبل تاریخ+تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
«دشت ناور» افغانستان؛ زیست‌گاه انسان‌های ماقبل تاریخ+تصاویر
«دشت ناور» غزنی، یکی از نخستین زیستگاه‌های انسان‌های ماقبل تاریخ محسوب می‌شود که نماد فرهنگ مردم آن زمان در سرزمین کهن افغانستان است.

خبرگزاری فارس: «دشت ناور» افغانستان؛ زیست‌گاه انسان‌های ماقبل تاریخ+تصاویر



به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، استان غزنی در مرکز افغانستان قرار دارد و از طرف شمال با استان‌های «بامیان» و «میدان وردک»، از جنوب و جنوب غرب با استان «زابل»، از مشرق با استان «لوگر و پکتیا»، از جنوب شرق به استان «پکتیکا» و از مغرب با استان «ارزگان» و «دایکندی» همسایه است. شهر غزنی مرکز استان غزنی و از کابل 135 کیلومتر فاصله دارد. یکی از مناطق تاریخی و دیدنی غزنی منطقه «دشت ناور» است که قدمت تاریخی آن به دوره انسان‌های ماقبل تاریخ می‌رسد. دشت ناور که در شهرستانی با همین نام، در 55 کیلومتری شمال غربی استان غزنی قرار دارد و مساحت آن 7500 هکتار  می‌باشد. در مجموع این منطقه که 3200 متر از سطح دریا ارتفاع دارد، حدود 70 هزار هکتار مساحت دارد.

طبق نوشته «محمد عظیم عظیمی»، پژوهشگر و کارشناس میراث فرهنگی غزنی، دشت ناور غزنی به لحاظ تمدن ما قبل تاریخ دارای اهمیت فوق العاده است. در این دشت زیبا، تپه‌های چهارگانه‌ای در بخش شمالی واقع شده که ارتفاع آن حدود 40 تا 60 متر بوده و زیستگاه انسان‌های ما قبل تاریخ محسوب می‌شوند. آنگونه که در کتاب «جغرافیای ولایت غزنی» اثر «محمد عظیم عظیمی» آمده است، بقایا و آثار به دست آمده از دشت ناور پس از تحقیقات و کاوش‌هایی که برای نخستین بار در سال 1967 توسط هیئت‌های افغانستانی و هندی صورت گرفت شامل تبرهای ابتدایی، شمشیرهای دو لبه و چاقوهای کوچک می‌باشد که از نوع سنگ‌های «آبسیدین» هستند. شاید علت تجمع انسان‌های ما قبل از تاریخ در پناهگاه‌های صخره‌ای این منطقه، وجود چراگاه‌های وسیع و خرم، وجود مواد خام از قبیل سنگ‌ها و موقعیت استراتژیکی تپه‌های این دشت بوده است که زمینه کنترل و نظارت بر شکار را برای مردم آن دوره فراهم آورده، وجود آب کافی از قبیل چشمه‌های زلال نیز به سکونت مردم در این منطقه کمک کرده است.

ابزار کشف شده و پناهگاه‌های مستحکم بر بلندای تپه‌ها، نمایش دهنده فرهنگ و رشد مردم ما قبل تاریخ در سرزمین کهن افغانستان است. بر اساس نوشته عظیمی در واقع این آثار، نماینده هنر انسان‌های عصر «کهن سنگی» است که اولین بخش از تاریخ تفکر، تخیل و خلاقیت بشری به شمار می‌رود. از آنجا که منطقه دشت ناور در اثر فعالیت آتشفشان‌ها و زلزله‌ها به وجود آمده، می‌توان قدمت این منطقه را اواخر «پلیوسن» یعنی عصر یخبندان و «پلستویسن» (عصر کهن سنگی) دانست. یکی از نکات قابل توجه در رابطه دشت ناور، شکافی است که در دوارن عصر کهن سنگی در قسمت وسیعی (از اروپا تا چین) وجود داشته و توسط دشت ناور غزنی و «هزار سم»، پر شده‌است. هم اکنون نیز در جوار یکی از تپه‌ها، چشمه‌ای زلال و صاف با 2 دریاچه طبیعی و جالب به عمق 2 متر نظر هر بیننده‌ای را جلب می‌کند. چشمه‌های آب گرم دشت ناور در شرق دشت ناور کوه‌های مختلفی وجود دارد، در این ناحیه جریان باد، عمل فرسایش را سرعت بخشیده، و در شکل صخره‌ها تغیرات زیادی ایجاد کرده است. در دشت ناور بقایای 8 مرکز آتشفشانی و 2 چشمه مهم آب گرم وجود دارد. آب گرمی در منطقه «قلعه چه» به نام «گرم آب» شهرت دارد که حرارت آن به 35 درجه سانتی‌گراد می‌رسد، این چشمه در مرکز ناور، 45 کیلومتر به طرف غرب واقع شده است.

علاوه بر غاز، پرندگان و مرغان آبی، تعدادی از حیوانات پستاندار و خزندگان نیز در این منطقه زندگی می‌کنند که می‌توان از شغال، گرگ، روباه، موش خرمایی و سمور نام برد.



انتهای پیام

94/02/14 - 09:30





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 378]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن