تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816922240




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- افزایش دستمزد کارگران نشاکار در مازندران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش دستمزد کارگران نشاکار در مازندران ساری-ایرنا - دستمزد درخواستی امسال هر کارگر مرد برای نشا در استان مازندران 70 تا 85هزار تومان و هر زن 60 تا 65هزار تومان است که نسبت به سال پیش 15تا 20 هزار تومان بیشتر شد.


به نظر می رسد دستمزد نشاکاران برنج استان در روزهای آینده روند صعودی داشته باشد چراکه از 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری ، تاکنون کمتر از 15درصد آن نشا شده است.
افزایش حدود 15تا 18درصدی دستمزدها در حالی است که هنوز اوج فعالیت نشاکاری فرا نرسیده و تعداد کارگران آماده برای کار بیشتر از میزان تقاضا است.
بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که هم اکنون هر کارگری بخواهد در خزانه برنج بوته شالی را برای نشا در شالیزار آماده کند ، دستمزد 120 تا 130هزار تومانی درخواست می کند.
کار کردن در خزانه برنج به خاطر سختی شرایط کار ،گران ترین نرخ دستمزد را دارد و نشا نیز پس از آن قرار می گیرد.
کشاورزانی که مجبورند برای کار در شالیزارهای خود از کارگران روزمزد استفاده کنند باید علاوه بر دستمزد ، صبحانه ، ناهار و عصرانه آنها را هم تامین کنند.
برای نشای هر هکتار شالیزار به 15 نفر نشاکار مرد نیاز است که باید به همراه تامین صبحانه ، ناهار و عصرانه حدود 15میلیون ریال دستمزد به آنان پرداخت شود که این مبلغ دستمزد برابر با حدود 250کیلو گرم برنج طارم با قیمت شش هزار تومان است.
دولت سال پیش با قیمت توافقی هر کیلو برنج طارم محلی را شش هزار تومان خریداری کرد.
درحال حاضر تقاضا برای به کارگیری کارگران زن نشاکار که عمدتا از شهرهای شرقی مازندران تامین می شوند ، به دلیل مناسب بودن دستمزد ،زیاد است.
کارگران زن با در اختیار گرفتن مکانی برای استراحت در شهرهای بابل ، آمل ، بابلسر ، و فریدونکنار ، هر صبح با سرکارگران محلی برای کار به مزارع اعزام می شوند.
در چهار سال اخیر کشت مکانیزه شالی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی مازندران قرار گرفته است ، به طوری که هر سال نخستین نشا با دستگاه نشاکار انجام می شود.
با توجه به این که بخش عمده ای از زراعت در استان مازندران به کشت محصول برنج اختصاص دارد از این رو بحث مکانیزاسیون از سال 71 در کشور و در مازندران هم به صورت پایلوت آغاز شده است که طی 5 سال اخیر با حمایت های دولت و ارایه تسهیلات یارانه ای و حمایتی به این بخش در زمینه کاشت این محصول حدود 25 درصد اراضی شالیزاری مازندران زیر کشت مکانیزه قرار گرفت.
عواملی نظیر سختی کار، عدم رغبت جوانان به این شغل، بالا بودن سن بهره برداران، هزینه بالا و عدم توجیه اقتصادی در کشت سنتی برنج موجب شده تا شالیکاران از ورود ماشین آلات تجهیزات مکانیزه کشت برنج استقبال کنند.
کارشناسان امر صرفه جویی در وقت، انجام به موقع عملیات کاشت، کاهش هزینه تولید، افزایش بهره وری نیروی کارگری و افزایش تولید محصول را از جمله اهداف مکانیزاسیون برشمردند.
انجام کشت مکانیزه در شرایطی قابل اجراست که شرایط زمین از جمله مدیریت آبیاری و تسطیح و یکپارچه سازی انجام شده باشد.
طبق بررسی های انجام شده مصرف بذر در نشاکاری به صورت مکانیزه نسبت به سنتی از 60 کیلوگرم در هکتار به 30 تا 35 کیلوگرم در هکتار می رسد که خود منجر به کاهش مصرف بذر و کاهش هزینه تولید می شود.
همچنین در روش مکانیزه بیشترین استفاده از نیروی کارگری 21 نفر روز است در حالی که در روش سنتی 95 نفر روز نیروی کارگری مورد نیاز است.
به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی، کشت مکانیزه برنج به کاهش 50 درصدی هزینه ها و افزایش 15 درصدی تولید می انجامد.
مازندران با داشتن حدود 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید یک میلیون و 50 هزار تن برنج سفید 42 درصد نیاز کشور را تامین می کند.ک/4
6990/1899
سید رضا هاشمی کرویی



14/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن