واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۵۱ب.ظ)
توليد 13 هزار تني توت فرنگي در مازندران موج - رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران گفت: برخي ها مصرف سموم شيميايي را در استان به حدي بزرگ جلوه مي دهند که سبب مي شود چوب حراج به محصولات بخش کشاورزي زده شود.
به گزارش خبرگزاري موج، محصول توت فرنگي به لحاظ کشت سنتي جزو محصولاتي محسوب مي شود که نقش بسزايي در ايجاد اشتغال دارد و به لحاظ صعوبت کاري و هزينه اوليه بالا و فقدان ماشين آلات مخصوص، توت فرنگي در سطوح کوچک کاشت مي شود.
توليد 13 هزار تني توت فرنگي در مازندران
دلاور حيدرپور، رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران، پيش از ظهر پنجشنبه، دهم ارديبهشت، در مراسم برداشت توت فرنگي در روستاي ازنوا شهرستان بابلسر اظهار کرد: سطح زير کشت توت فرنگي در مازندران يک هزار و 300 هکتار است که بعد از استان کردستان رتبه دوم را در کشور داراست و بيش از 13 هزار تن محصول از اين سطوح برداشت مي شود.
وي ادامه داد: شهرستان بابلسر با دارا بودن 500 هکتار سطح زير کشت و توليد بيش از 5 هزار تن محصول توت فرنگي در سطح استان داراي رتبه اول است که بيش از 95 درصد اين سطح در بخش بهنمير قرار دارد و روستاي ازنوا از مراکز عمده توليد توت فرنگي در منطقه به شمار مي رود.
20 درصد شاغلين اقتصادي در بخش کشاورزي فعال هستند
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران با بيان اينکه 10 درصد توليد کشاورزي کشور در مازندران تامين مي شود، گفت: 27 درصد توليد ناخالص داخلي مازندران مربوط به بخش کشاورزي است.
حيدرپور ادامه داد: بيشترين شاغلين در بخش اقتصادي در حوزه کشاورزي است و 20 درصد اشتغال مربوط به بخش کشاورزي مازندران است.
وي از مسوولين و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خواستار شد پيگيري هاي لازم را در افزايش سهم بري بخش کشاورزي متناسب با ظرفيت توليد داشته باشند و در اختيار بخش کشاورزي و توليدکنندگان قرار دهند.
افزايش راندمان آبياري با اجراي آبياري قطره اي
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران با اشاره به قرارگيري شهرستان بابلسر در حوزه آبريز سد البرز (آيت الله صالحي مازندراني) گفت: با توجه به احداث کانال و هزينه هاي بالا در اين منطقه اما شبکه هاي آب رساني آماده نيست و عدم بهره برداري آن سبب شده کشاورزان کنار کانال از بي آبي رنج ببرند.
حيدرپور ادامه داد: متوسط ذخيره آبي در کشور 40 درصد است در حالي که مهار آب هاي سطحي در مازندران 8 درصد است.
اجتناب ناپذيري مصرف سموم در توليد محصولات کشاورزي
وي، آبياري قطره اي را از جمله عوامل افزايش راندمان آبياري دانست و افزود: خوشبختانه دولت در اين بخش با در اختيار قرار دادن 85 درصدي کمک هاي بلاعوض به کشاورزان توانسته راندمان آبياري قطره اي را بالا ببرد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران در بخش ديگري از سخنان خود به استفاده از کود و سموم شيميايي در توليد محصولات کشاورزي اشاره کرد و افزود: استفاده از سم و کود شيميايي در توليد محصولات کشاورزي اجتناب ناپذير است و هيچ جاي دنيا مصرف کود و سم را حذف نکرده و مشاهده مي شود که استفاده از آن به اندازه کم هم در بخش کشاورزي وجود دارد.
سرانه مصرف سموم در ايران کمتر از کشورهاي اروپايي است
حيدرپور اظهار کرد: برخي ها مصرف سموم شيميايي را در استان به حدي بزرگ جلوه مي دهند که سبب مي شود چوب حراج به محصولات بخش کشاورزي زده شود.
به گفته رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران، طبق آمارهاي موجود، سرانه مصرف سم در هر هکتار در ايران حتي نسبت به آمريکا و اتحاديه اروپا کمتر است.
وي با پذيرش اين نکته که برخي از کشاورزان سم را به درستي و به موقع مصرف نمي کنند، گفت: کشاورزان بايد سموم را به درستي انتخاب و با استفاده از سم پاش هاي مناسب به موقع مصرف کنند.
مصرف ساليانه 4 هزار تن سم در مازندران
حيدرپور از کشاورزان خواستار شد براي کاهش آفت و کنترل بيماري مصرف سم را بعنوان آخرين راه مبارزه در مزارع خود انتخاب کنند و براي بهينه مصرف کردن سموم به کارشناسان مراکز جهاد کشاورزي مراجعه کنند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران با اعلام اينکه 99 درصد محصولات بخش کشاورزي مازندران سالم و بدون نگراني است، گفت: از 24 تا 26 هزار تن مصرف کل سموم در ايران، 4 هزار تن در سال در مازندران مصرف مي شود که از اين مقدار، يک هزار و 500 تا 2 هزار تن سم گرانول ديازينون است که ماده موثره آن فقط 5 تا 10 درصد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]