واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
بحران کمآبی بیداد میکند/ آبیاری فضای سبز با آب شرب ممنوع!
ضرورت تفکیک آب شرب از آبیاری فضای سبز سالهاست مطرح شده، اما هنوز در برخی پارکها از آب شرب استفاده میشود که با توجه به شرایط بحرانی آب باید این جداسازی جدی گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، در سالهای اخیر استان همدان با کمبود بارش و وضعیت آب، وضعیتی بحرانی دارد که علاوه بر مردم، دستگاهها و نهادهای مختلف نیز باید در مدیریت و استفاده بهینه از آب موجود تلاش مضاعفی داشته باشند. طراوت و شادابی هر شهر و دیاری به سرسبزی و وجود فضای سبز آن برمیگردد به طوری که میتوان از فضای سبز به عنوان عنصر تنفسی هر شهر یاد کرد. بدون شک؛ فضای سبز شهری عرصههای طبیعی چون درختان، درختچهها، گلها، چمنها و سایر گیاهانی را در برمیگیرد که با رسیدگی و آبیاری، مناظر طبیعی زیبایی را برای شهروندان که در دنیای ماشینی زندگی میکنند، ایجاد میکند. وقتی از آبیاری فضای سبز سخن میگوییم، ناخودآگاه به یاد تانکرهای آبی که روزانه در سطح شهر و خیابانها فضای سبز را آبیاری میکنند، میافتیم که جای سئوال دارد این تانکرهای آب از کجا تغذیه میشوند؟. روشهای مناسب آبیاری برای تأمین آب فضای سبز یکی از مسائلی است که با توجه به کمآبی موجود، باید مورد توجه شهرداران قرار گیرد، زیرا آب شرب برای تصفیه، نیازمند هزینه زیادی است که استفاده از آن برای آب غیرشرب موجب بروز مشکلاتی میشود. با وجود اینکه همه شهرداران از ضرورت تفکیک آب شرب از آب غیر شرب برای آبیاری فضای سبز سخن میگویند اما همچنان شاهدیم که برخی شهرها از آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده میکنند.
این روزها با قرار گرفتن همدان در زمره استانهای دارای تنش آبی کشور، این مهم بیشتر احساس میشود که باید آب شرب از فضای سبز تفکیک شده و برای این ماده حیاتی که با حیات مردم سروکار دارد، ارزش قائل شوند. بر این اساس رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان، در گفتوگو با خبرنگار فارس، با بیان اینکه آبیاری 90 درصد فضای سبز همدان با آب شرب نیست، اظهار کرد: آب مورد نیاز فضای سبز همدان از چاه، آبهای سطحی و قناتها آبیاری میشود. کامران گردان بیان داشت: تانکرهای شهرداری با پر کردن آب از چاه، فضای سبز را آبیاری میکنند زیرا همه به نبود آب واقف بوده و در جریان کمآبی هستیم. در ادامه مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری همدان با بیان اینکه از آب شرب در فضای سبز شهر استفاده نمیشود، افزود: سازمان فضای سبز از چاهها، قناتها و منابع آبی که در اختیار دارد، در آبیاری فضای سبز استفاده میکند. ایرج عاشورلو با بیان اینکه تنها در برخی از پارکها که دسترسی به آب نیست مجبور به استفاده از آب شرب هستیم، افزود: تانکرهای آبیاری فضای سبز نیز با آبگیری از آب چاهها اقدام به آبیاری فضای سبز میکنند. *اساس کار شهرداری و شورای شهر بر تفکیک آب فضای سبز از آب شرب است در ادامه نظر رئیس شورای اسلامی شهر همدان در رابطه با تفکیک آب شرب از فضای سبز را جویا شدیم که وی نیز بر اهمیت این مسئله تأکید کرد.
علیاکبر نظری با بیان اینکه مدتهاست، اساس کار شهرداری و شورای شهر بر تفکیک آب فضای سبز از آب شرب است، افزود: این مسئله تا حدودی حل شده و اما در نقاطی به ناچار و به علت عدم دسترسی به آب غیر شرب، از آب شرب استفاده میشود. وی با بیان اینکه شهرداری برای جمعآوری آب قنوات و آبهای سطحی نیز برای جلوگیری از فاضلاب منابعی پیشبینی کرده است، افزود: برای این منابع آبی مکانهایی در نظر گرفته شده تا بتوان از آبهای هدایت شده داخل این مجموعهها بهرهبرداری کرد. رئیس شورای شهر همدان با بیان اینکه استفاده از آب شرب در فضای سبز نسبت به سالهای گذشته کمتر شده است، افزود: این درصد کم استفاده از آب شرب در فضای سبز بیشتر در محلات و نقاط دور از دسترس آب شرب مشاهده شده است. وی بیان داشت: 26 میلیارد تومان برای جمعآوری آبهای سطحی، حفر چاه و منابع فضای سبز در نظر گرفته شده که به مدیریت مصرف آب نیز کمک میکند. *بکارگیری آبیاری مکانیزه در فضای سبز همدان شهردار همدان نیز با اشاره به اینکه آب شرب و فضای سبز یکی از مباحث بااهمیتی است که مدیریت شهری نیز باید به آن بپردازد، افزود: در دور نخست فعالیت شورا؛ شهردار وقت، تصمیم بر جداسازی آب شرب از فضای سبز کرد و از آن زمان تانکرهای آب وارد عرصه شدند. سیدمصطفی رسولی بیان داشت: در حال حاضر آبیاری فضای سبز در بسیاری از پارکها و فضای سبز شهر، مکانیزه شده و آبیاری به صورت قطرهای و بارانی انجام میشود. وی با بیان اینکه تاکنون هیچ اختلافی با آبفا نداشتهایم و همیاری و همدل هستیم، افزود: تمام آبخوریهای پارکها دارای کنتور هستند و در صورت مصرف بیش از حد مجاز بلافاصله قطع میشوند. شهردار همدان با بیان اینکه تا حدودی آب شرب از آب فضای سبز تفکیک شده است، افزود: برای این امر چاههایی از سوی شهرداری حفر شده است. *شهرداران موظف به تفکیک آب شرب از فضای سبز هستند معاون عمرانی استاندار همدان نیز گفت: با توجه به وضعیت بحرانی آب، شهرداران موظف به استفاده از آب غیر شرب در آبیاری فضای سبز هستند. محمودرضا عراقی بیان داشت: در برخی از شهرداریها از آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده میشود که امسال باید این مسئله تعیین تکلیف شود. وی تصریح کرد: آب شرب با هزینه بسیاری تولید میشود که باید این امر مورد توجه قرار گیرد و هرچه سریعتر نسبت به جداسازی آبیاری فضای سبز از آب شرب برنامهریزی و اقدام شود. کمبود و بحران آب در سالهای اخیر، کل کشور را درگیر کرده و همدان نیز جزء استانهای با تنش آبی مطرح شده که همین امر، اهمیت تفکیک آب شرب از فضای سبز را دوچندان میکند. این تفکیک و جداسازی؛ نیازمند همکاری همهجانبه شهرداران و مدیران شهری است تا بتوان مدیریت صحیح و بهینهای در مصرف آب داشت.
انتهای پیام/89003/غ30
94/02/13 - 12:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]