واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طنین دوباره صدای کارگران-محمد رضا چمنی* امسال پس از 8 سال، برگزاری راهپیمایی هزاران نفری کارگران در روز جهانی کارگر را باید به فال نیک گرفت. صدور مجوز برگزاری برای چنین مراسمی نوید دهنده آن است که برخلاف دوره های گذشته، مسئولان دولت تدبیر و امید بویژه متولیان این حوزه حاضرند صدای جامعه کارگری را بشنوند و برای حضور و مشارکت این طیف در پیشرفت و شکوفایی اقتصاد کشور جایگاهی خاص قائل باشند؛ از این روی، راهپیمایی روز یازدهم اردیبهشت (روز جهانی کارگر)در سراسر کشور از چند منظر اهمیت دارد:
1- در این روز کارگران در فضایی آرام و به دور از هرگونه حاشیه سازی، با طرح خواسته ها و مطالبات قانونی خود نشان دادند، در طول 8 سال گذشته که به بهانه های مختلف به کارگران اجازه برگزاری راهپیمایی روز کارگر را نمی دادند بیشتر به خاطر نگرش و نگاه غلط مسئولان وقت به جایگاه اجتماعی کارگران بوده و این اشتباه محاسباتی را افرادی مرتکب می شدند که قدرت و دامنه نفوذ جامعه کارگری در بین آحاد جامعه را یک تهدید تلقی می کردند. این درحالی است که امسال با به رسمیت شناختن حق مسلم کارگران یعنی برگزاری راهپیمایی 11 اردیبهشت نه تنها حوادث نگران کننده ای رخ نداد بلکه کارگران با صدای بلند اعلام کردند که به پیمان و میثاقی که در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی، با امام(ره) و ولایت فقیه بسته اند، پایبند هستند و امید دارند، همانطور که رهبر فرزانه انقلاب صدای کارگران را شنیدند و آن را به همه ابلاغ کردند، سایر کارگزاران نظام نیز از این امر تبعیت کرده و قدر کارگران را بدانند.
2-راهپیمایی روز کارگر نشان داد نباید از نیروی محرکه اقتصادی کشور نگران بود چرا که حفظ نظام جمهوری اسلامی جزو خط قرمزهای جامعه کارگری بوده و آنان اجازه نخواهند داد تا دشمنان و بدخواهان نظام بخصوص رسانه های معاند از برپایی و تجمع کارگران در راستای اهداف سیاسی خود بهره برداری مغرضانه داشته باشند. به همین دلیل، همان گونه که کارگران با بستن شیر های نفت در پیروزی انقلاب نقش آفرینی کردند و در دوران 8 سال دفاع مقدس 14 هزار شهید تقدیم انقلاب کردند همچنان در دفاع از ارزش های انقلاب و منافع ملی کشور پیشگام هستند. بنابراین انتظار داریم به جامعه کارگری اعتماد شود و اجازه دهند تا مطالبات و خواسته های معوقه این قشر مولد از طریق تریبون های مختلف همچون برگزاری راهپیمایی روز کارگر بیان گردد.
3- ما انتظار داریم با اجرای ماده 7 قانون کار، حقوق قانونی کارگران از سوی کارفرمایان رعایت شود و در این زمینه ضروری است مسئولان وزارت تعاون،کار ورفاه اجتماعی موانع و چالش های این حوزه را از پیش رو بردارند تا از دغدغه ها و نگرانی جامعه کارگری کاسته شود. لذا از وزیر مربوطه می خواهیم در حالی که هم اینک بیش از 97 درصد کارگران قرارداد موقت دارند به این خواسته دیرین کارگران که همانا ایجاد امنیت شغلی، لغو قراردادهای موقت و ساماندهی مشاغل پیمانی است جامه عمل بپوشاند و لبخند بر لبان کارگران بنشاند.
*رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران کشور
*منبع:روزنامه ایران/یکشنبه سیزدهم اردیبهشت 1394
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]