واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روز جهاني سركوب كارگران در سرمايهداري غرب
روز جهاني كارگر در كشورهاي غربي بار ديگر به صحنه اعتراضات گسترده كارگري و سركوب خشونتبار آنها توسط نيروهاي امنيتي تبديل شد تا بار ديگر جايگاه نيروي كار در نظر سرمايه داري غربي مشخص شود.
روز جهاني كارگر در كشورهاي غربي بار ديگر به صحنه اعتراضات گسترده كارگري و سركوب خشونتبار آنها توسط نيروهاي امنيتي تبديل شد تا بار ديگر جايگاه نيروي كار در نظر سرمايه داري غربي مشخص شود.
به گزارش «جوان»، امريكا، ايتاليا، يونان، اسپانيا، تركيه و روسيه كشورهايي بودند كه روز جمعه كارگران و كارمندانشان در اعتراض به عدم رعايت حقوق خود توسط كارفرما و دولتهاي سرمايه سالار غربي در خيابانها عرضاندام كردند. راهپيمايي روز كارگر در شهر سياتل و پورتلند امريكا با حمله نيروهاي پليس و جواب متقابل معترضان از طريق سنگ پراكني به آنها به درگيري ميان دو طرف منجر شد. نيروهاي پليس براي متفرق ساختن مردم از بمبهاي دودزا و گاز فلفل استفاده كردند. كريس فاولر، رئيس پليس سياتل دراين باره گفت: اين ديگر يك تظاهرات نيست بلكه به يك شورش تبديل شده است. بر خلاف تظاهرات سواحل غربي امريكا، شرق اين كشور شاهد برگزاري تظاهرات آرام كارگران بود. در جريان درگيريهاي سياتل 15 نفر از معترضان بازداشت و سه افسر پليس مجروح شدند. معترضان كه اين روزها از جريان قوي نژادپرست حاكم بر مديريت پليس امريكا خشمگين هستند به دهها خودرو آسيب زدند و سطلهاي زباله را به آتش كشيدند. اما در پورتلند پس از آنكه نيروهاي نظامي از گاز فلفل و بمبهاي دودزا براي متفرق كردن آنها استفاده كردند، معترضان نيز اقدام به پرتاب اشيايي به سوي پليس كردند. در اوكلند كاليفرنيا نيز گزارشهايي مبني بر شكسته شدن شيشههاي اتوبوس، بانكها و مغازههاي مختلفي منتشر شد. بنابر اين گزارشها نيروهاي پليس تعداد زيادي از تجمعكنندگان را بازداشت كردند. در اين سوي اقيانوس اطلس هزاران كارگر يوناني در روز پنجشنبه گذشته در اروپا همزمان با روز جهاني كارگر تظاهرات كردند. در تظاهراتي كه در يونان و با حضور وزير دارايي اين كشور برگزار شد مردم اين كشور با حضور در پايتخت، هماهنگي خود را با دولت در برابر وامدهندگان جهاني نشان دادند. علاوه بر يونان، ديگر مهد تمدن اروپايي يعني ايتاليا هم نتوانست از نيروي سركوب و خشونت عليه كارگر شهر ميلان ايتاليا استفاده نكند. موج تظاهركنندگان خشمگين از وضعيت اقتصادي در واكنش به حمله پلي، به ساختمان يك بانك و همچنين رستوران غذاهاي آماده حملهور شدند و دستكم يك دستگاه خودرو را به آتش كشيدند. مادريد ديگر شهر اروپايي بود كه با تظاهرات حضور حدود 10 هزار كارگر صحنه انتقاد از سياستهاي اقتصادي مقامات اروپايي بود. كارگران بنرهايي را حمل ميكردند كه روي آنها نوشته شده بود: « اين راه خروج از بحران نيست.» اقتصاد بحراني اسپانيا با نرخ بيكاري 24 درصد زير فشار بانكداران اروپايي مجبور به اجراي سياستهاي رياضتي بوده است و دورنماي خروج از بحران هنوز روشن نيست. اما در تركيه هم پليس از اولين ساعات بامداد روز جمعه با گذاشتن موانع آهنين دور ميدان مانع تقسيم از تردد در اين ميدان شد تا از تجمع كارگران جلوگيري كند؛ اقداماتي كه در نهايت جواب نداد و با به صحنه آمدن كارگران و دانشجويان پليس تركيه دست به عمليات سركوب خود زد و ضمن استفاده از گلولههاي پلاستيكي و گاز اشكآور، بيش از 130 تن را بازداشت كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]