واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
روزنامه لندنی القدس العربی؛
العبادی باید بین ایران و آمریکا یکی را انتخاب کند
«طرح حمایت مالی، در میان بندهای راهبرد دفاع آمریکا برای سال دوهزار و شانزده قرار دارد که کنگره مشغول بررسی آن است. با این حال بخش ویژه طرح قانون حمایت مالی از دولت عراق و تدوین راهبرد کامل از وظائف کمیسیون نیروهای مسلح کنگره خواهد بود.»
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، روزنامه فرامنطقه ای "القدس العربی" در مقاله ای تحت عنوان "حیدر العبادی میان گاز انبر ایران و آمریکا" به قلم "علی بشار بکر اغوان" نوشت: در حاشیه بررسی و تصویب پیش نویس بودجه دفاع آمریکا برای سال دوهزار و شانزده که در حدود پانصد و سی و چهار میلیارد دلار است کمیسیون نیروهای مسلح آمریکا، راهبرد تعامل با آینده جدید عراق را بررسی می کند. این راهبرد درباره حمایت مالی و کمک به عراق در مقابل شروط مستقیم و غیر مستقیم آمریکاست که دولت عراق با تضمین وزیر دفاع و وزیر امورخارجه آمریکا باید اجرا کند.
به عقیده نویسنده راهبرد جدید و شروط مستقیم و غیر مستقیم آن بیانگر حجم اختلاف میان بازها و کبوترهای کنگره آمریکا به ویژه اختلاف هایی است که بعد از امضای توافق اولیه با ایران بر سر پرونده هسته ای این کشور ایجاد شده است. نویسنده با اشاره به مخالفت شدید اعضای حزب جمهوریخواه با توافق هسته ای می افزاید طبق شروط راهبرد حمایت آمریکا از دولت عراق، اگر دولت حیدر العبادی نخست وزیر عراق، به تعهدات خود مبنی بر کاهش تعامل با ایران و کم کردن نقش نیروهای بسیج مردمی در عراق عمل نکند دولت آمریکا به گروههای مذهبی و قومی این کشور کمک خواهد کرد تا بتوانند برای برقراری امنیت و دفاع از عراق نقش داشته باشند. طبق قانون اساسی آمریکا، دادن پول و حمایت تسلیحاتی مستقیم آمریکا به اقشار و گروههای غیر رسمی امکان پذیر نیست و به همین خاطر کنگره پیشنهاد کرده است با اقشار سنی و کرد به عنوان اقلیت هایی که برای استقلال تلاش می کنند و می خواهند سرنوشت خودشان را تعیین کنند و از اراضی خودشان حمایت کنند تعامل شود. روزنامه لندنی می افزاید: طرح حمایت مالی، در میان بندهای راهبرد دفاع آمریکا برای سال دوهزار و شانزده قرار دارد که کنگره مشغول بررسی آن است. با این حال بخش ویژه طرح قانون حمایت مالی از دولت عراق و تدوین راهبرد کامل از وظائف کمیسیون نیروهای مسلح کنگره خواهد بود. این پیش نویس سپس به مجلس نمایندگان و بعد از آن به سنا عرضه خواهد شد و بعد از این مراحل به دولت آمریکا ارجاع خواهد شد که اگر با افق های مد نظر اوباما رئیس جمهوری در خصوص توافق اولیه هسته ای ایران مغایرت یابد احتمالا وتو خواهد شد. از علل دیگر این که احتمالا این طرح رد خواهد شد این است که گردآورندگان این طرح، بازهای جمهوریخواه هستند که با توافق هسته ای ایران مخالفند و به همین خاطر می توان گفت حجم اختلافهای میان این دو جناح،در تصمیمی که در خصوص این طرح (حمایت مالی از عراق)، اعم از موافقت و یا عدم موافقت اتخاذ خواهد شد نمود خواهد یافت. گزارش راهبرد دفاع ملی آمریکا برای سال دوهزار وشانزده شامل بیش از پانصد صفحه است که پنج صفحه از آن به احتمال حمایت مالی از کردها و اهل سنت به عنوان طرفهای مستقل غیر دولتی عراق پرداخته شده است و این احتمالات( احتمال حمایت از این اقشار ) زمانی تقویت خواهند شد که دولت عراق به خواستهای آمریکا توجه نکند.
نویسنده می افزاید تا طی مراحل این طرح و موافقت همگان با آن (از کمیته دفاع ملی ، مجلس نمایندگان ، مجلس سنا تا رئیس جمهوری)، وزیر دفاع و وزیر امورخارجه آمریکا سه ماه به دولت عراق مهلت می دهند که از مداخله های ایران بکاهد و نیروهای بسیج مردمی را کنترل کند. اگر دولت عراق دراین مهم، ناموفق شود در این صورت آمریکا، مرحله دوم یعنی اختصاص دادن بیش از هفتاد و پنج درصد از حمایتهای دولت عراق را به اقشار و اقلیت های دیگر را اجرا خواهد کرد. نویسنده خاطر نشان می کند عبادی نمی تواند مدت طولانی میان ایران و آمریکا موازنه ایجاد کند چون هر دو طرف بر دولتش به شدت فشار وارد می کنند و هر یک اهرم فشار خود را دارند. نویسنده می افزاید عبادی بر سر دو راهی خطرناکی قرار گرفته است که مربوط به آینده خود و آینده عراق است. در این راستا یا باید همه (مالکی، خزعلی و عامری منظور نیروهای مردمی است) را کنار بگذارد و به سمت ائتلاف با آمریکا برود تا طرح حمایت از کردها و اهل سنت بی نتیجه بماند و یا به طرف ایران برود که دراین صورت هفتاد و پنج درصد از حمایتهای آمریکا از دولت عراق به اقلیتها واقشار کرد و سنی تخصیص خواهد یافت. 511
۱۲/۰۲/۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]