تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826321405




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مفاد «فکت شیت» ایرانی درباره توافق لوزان


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
مفاد «فکت شیت» ایرانی درباره توافق لوزان




حمید بعیدی نژاد رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده ایران پس از سخنان دکتر حسن روحانی مبنی بر انتشار فکت شیت ایرانی پیش از انتشار روایت امریکایی آن مفاد گزاره برگ ایران درباره توافقات لوزان را بازگو کرد.





خبرگزاری ایرنا: حمید بعیدی نژاد رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده ایران پس از سخنان دکتر حسن روحانی مبنی بر انتشار فکت شیت ایرانی پیش از انتشار روایت امریکایی آن مفاد گزاره برگ ایران درباره توافقات لوزان را بازگو کرد.

رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده ایران در صفحه اینستاگرام خود نوشت: آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهوری تاکید نمودند که فکت شیت ایرانی (یا همان گزاره برگ) حتی قبل از گزاره برگ آمریکاییها در همان لوزان منتشر و در اختیار خبرگزاریها قرار گرفت.

وی افزود: برای کمک به تازه شدن اذهان آن متن را بار دیگر در اینجا می آورم:

خلاصه ای از مجموع راه حل های تفاهم شده برای رسیدن به برنامه جامع اقدام مشترک

جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از چین، روسیه، فرانسه، آمریکا، انگلیس وآلمان در چارچوب عناصر مندرج در برنامه اقدام مشترک مورخ 24 نوامبر 2013 و متعاقب فرایند طولانی مذاکراتی پیچیده و طولانی در ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی، به مجموعه ای از راه حل های لازم جهت نیل به برنامه جامع اقدام مشترک در شهر لوزان سویس دست یافتند.

مجموعه متضمن این راه حل ها جنبه حقوقی نداشته و صرفا راهنمای مفهومی تنظیم و نگارش برنامه جامع اقدام مشترک را فراهم خواهد ساخت. بر این اساس تدوین برنامه جامع اقدام مشترک با مبنا قرادادن این راه حل ها در آینده نزدیک آغاز خواهد گردید.

تداوم برنامه هسته ای از جمله غنی سازی

در چارچوب راه حل های موجود، هیچ یک از تاسیسات و فعالیت های مرتبط هسته ای متوقف، تعطیل و یا تعلیق نمی شود و فعالیت های هسته ای ایران در تمامی تاسیسات هسته ای از جمله نظنز، فردو، اصفهان و اراک ادامه خواهد یافت.

این راه حل های جامع ، ادامه برنامه غنی سازی در داخل کشور را تضمین می کند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران قادر خواهد بود مطابق مفاد برنامه جامع اقدام مشترک تولید صنعنی سوخت هسته ای خود را برای تامین سوخت نیروگاه های هسته ای ادامه دهد.

بر اساس راه حل به دست آمده ، دوره زمانی برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص برنامه غنی سازی ایران 10 ساله خواهد بود. در طول این مدت، تعداد بیش از 5000 ماشین سانتریفیوژ در نظنز به تولید مواد غنی شده در سطح 67/3 درصد ادامه خواهند داد. ماشین های اضافه بر این تعداد و زیرساخت های مرتبط با آنها جهت جایگزینی با ماشین هایی که در طول این زمان آسیب می بینند جمع آوری و تحت نظارت آژانس نگهداری خواهد شد. همچنین ایران قادر خواهد بود ذخایر موجود مواد غنی شده خود را برای تولید مجتمع سوخت هسته ای و یا صادرات آنها به بازارهای بین المللی در قبال خرید اورانیوم اختصاص دهد.

براساس راه حل های به دست آمده ایران برنامه تحقیق و توسعه خود را بر روی ماشین های پیشرفته ادامه خواهد داد و مراحل آغاز و تکمیل فرایند تحقیق و توسعه سانتریفیوژهایIR-4، IR-5 ،6IR- و IR-8 را در طول دوره زمانی 10 ساله برنامه جامع اقدام مشترک ادامه خواهد داد.

براساس راه حل های بدست آمده تاسیسات هسته ای فردو به مرکز تحقیقات هسته ای و فیزیک پیشرفته تبدیل خواهد شد. بیش از 1000 ماشین سانتریفیوژ و تمامی زیرساخت آنها در فردو حفظ و نگهداری خواهند شد که از این میان دو آبشار سانتریفیوژ در چرخش خواهند بود. همچنین نیمی از تاسیسات فردو با همکاری برخی از کشورهای(1+5) به انجام تحقیقات پیشرفته هسته ای و تولید ایزوتوپ های پایدار که مصارف مهمی در صنعت، کشاورزی و پزشکی دارد، اختصاص پیدا می کند.

مطابق راه حل های موجود؛ راکتور تحقیقاتی اراک آب سنگین باقی خواهد ماند و با انجام بازطراحی ارتقاء یافته و روزآمد خواهد شد. در باز طراحی راکتور ضمن کاهش میزان تولیدی پلوتونیوم، کارآیی راکتور اراک به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. بازطراحی راکتور اراک در چارچوب یک برنامه زمان بندی مشخص و در قالب یک پروژه بین المللی مشترک تحت مدیریت ایران آغاز و پس از آن بلافاصله ساخت آن شروع و در چارچوب یک برنامه زمان بندی تکمیل خواهد شد. تولید سوخت رآکتور اراک و اعطای گواهی بین المللی سوخت راکتور از جمله موارد این همکاریهای بین المللی خواهد بود. از طرف دیگر، کارخانه تولید آب سنگین نیز مانند قبل به کار خود ادامه خواهد داد.

ایران در جهت شفافیت و اعتماد سازی به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را به صورت موقت اجرا نموده و در ادامه فرآیند تصویب این پروتکل طبق یک جدول زمانی در چارچوب اختیارات رییس جمهور و مجلس شورای اسلامی به تصویب خواهد رسید.

لغو تحریم ها

براساس راه حل های بدست آمده، پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک ، تمامی قطعنامه های شورای امنیت لغو خواهد شد و همه تحریم های اقتصادی و مالی چندجانبه اروپا و یکجانبه امریکا از جمله تحریم های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی وخودور سازی فورا لغو خواهند شد. همچنین تحریم ها علیه اشخاص حقیقی و حقوقی، سازمان ها، نهادهای دولتی و خصوصی تحت تحریم های مرتبط هسته ای ایران از جمله؛ بانک مرکزی، سایر موسسات مالی و بانکی، سوئیفت، کشتیرانی و هواپیمایی جمهوری اسلامی، کشتیرانی نفت به طور همه جانبه فورا برداشته خواهند شد. همچنین کشورهای عضو گروه (1+5) متعهد هستند از وضع تحریم های جدید در موضوع هسته ای خودداری نمایند.

همکاری های بین المللی:

همکاری های بین المللی هسته ای با جمهوری اسلامی ایران از جمله با اعضای 1+5 در حوزه ساخت نیروگاه های هسته ای، راکتور تحقیقاتی، گداخت هسته ای، ایزوتوپ های پایدار، ایمنی هسته ای، پزشکی و کشاورزی هسته ای و ... امکان پذیر و ارتقاء پیدا خواهند کرد. بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک، دسترسی ایران به بازار جهانی، عرصه های تجاری، مالی، دانش فنی و انرژی نیز فراهم خواهد شد.

زمان بندی اجرا برنامه جامع اقدام مشترک:

با پایان یافتن این مرحله از مذاکرات، تدوین پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک تا بازه زمانی 10 تیر در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. با نهایی شدن متن، برنامه جامع اقدام مشترک در قالب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد تایید قرار خواهد گرفت. جهت لازم الاجرا شدن برنامه جامع اقدام مشترک برای تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، این قطعنامه همچون قطعنامه هایی که علیه ایران تصویب شده بودند تحت ماده 41 فصل هفتم منشور ملل متحد تصویب خواهد شد تا بتواند قطعنامه های قبلی را لغو کند.

طرف های برنامه جامع اقدام مشترک پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت، به یک دوره زمانی آماده سازی برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک نیاز خواهند داشت. پس از طی مرحله آماده سازی و همزمان با شروع به اجرای اقدامات هسته ای از سوی ایران در یک روز تعیین شده لغو تمامی تحریم ها به طور خودکار به اجراء در خواهد آمد.

در چارچوب راه حل های به دست آمده ؛ برای بازگشت پذیری متقابل تعهدات مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک در صورت نقض تعهدات از سوی هر یک از طرف ها سازو کار لازم پیش بینی شده است.

* تحولات مثبتی در جریان است

مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت خارجه همچنین تحولات جهانی در زمینه خلع سلاح را مثبت ارزیابی کرد و گفت: تحولات مثبتی در جریان است. روزی که تمام دولت ها و جوامع مدنی دارندگان سلاح هسته ای را به تغییر سیاست ها وادار کنند، دور نیست.

بعیدی نژاد گزارشی از سومین روز کنفرانس ان . پی . تی در سازمان ملل داد و نوشت: در سومین روز کنفرانس ان پی تی و در ادامه سخنرانیهای دو روز گذشته کشورهای شرکت کننده خواستار اقدامات مؤثر برای خلع سلاح هسته ای شدند.

مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت خارجه افزود: از میان سلاحهای کشتار جمعی و به غیر از سلاحهای شیمیایی و میکربی (بیولوژیک) تنها سلاحهای هسته ای هستند که بطور کامل و برای تمامی کشورها ( شامل پنج کشور دارنده سلاح هسته ای) ممنوع نشده اند ،اما امسال نسبت به سالهای قبل خواسته کشورها قوی تر و همه جانبه تر شده است.

وی خاطرنشان کرد: اعضای کنفرانس ان پی تی بویژه بر نتایج کنفرانس بررسی ابعاد انسانی کاربرد سلاحهای هسته ای که با حضور ١٥٨ کشور و تعداد زیادی از سازمان های مردم نهاد در چند ماه پیش در شهر وین برگزار شد تأکید کردند.

بعیدی نژاد اضافه کرد: جمع بندی کنفرانس وین آن بود که کشورها باید به جای توجه به ابعاد امنیتی سلاحهای هسته ای که تنها به ارایه دکترین های توجیه کننده تولید و توسعه سلاحهای هسته ای می انجامد، باید بر تبعات غیر انسانی استفاده احتمالی از سلاحهای هسته ای و کشتار وسیع و ناگهانی انسانهای بیگناه توجه کنند که تنها یک نتیجه در برخواهد داشت و آنهم ضرورت تحقق هر چه سریع تر خلع سلاح هسته ای خواهد بود.

وی افزود: کنفرانس وین بر ضرورت پرکردن خلا قانونی ممنوعیت استفاده از سلاحهای هسته ای تاکید کرد و استفاده از سلاح هسته ای را به معنای فقدان بنیان اخلاق در جامعه بشری دانست که باید عمیقا همه دل نگران آن باشیم.

مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت خارجه گفت: در مجموع تحولات مثبتی در جریان است. روزی که تمامی دولتها و همچنین جوامع مدنی در تمامی کشورها با موضعی واحد و قوی کشورهای دارنده سلاح هسته ای را به تغییر اساسی در سیاستهای خود مجبور کنند دور نیست. خلع سلاح هسته ای دیگر مثل سالهای پیش آرمانی دست نیافتنی محسوب نمیشود.

بعیدی نژاد همچنین به مخالفت سنای امریکا با پیشنهاد تبدیل ماهیت تفاهم هسته ای با ایران اشاره کرد و افزود: مجلس سنای آمریکا با مخالفت ٥٧ در برابر ٣٩ نفر از سناتورها با پیشنهاد تبدیل ماهیت تفاهم هسته ای که میان ایران و کشورهای ١+٥ مذاکره می شود به یک معاهده و توافقنامه حقوقی مخالفت کرد. رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده ایران گفت: در صورتی که سنای آمریکا چنین قانونی را تصویب میکرد، دولت موظف میشد متن تفاهم نهائی هسته ای را برای تصویب به مجلس سنا ببرد که در این صورت مخالفین میتوانستند ابزار بسیار مهمی برای مخالفت با تفاهم در دست داشته باشند. اما با این شرائط جدید، تصویب تفاهم هسته ای کاملا بر عهده دولت آمریکا خواهد بود و از این نظر دولت نگرانی ندارد.

وی در عین حال افزود: در روزهای آینده سنای آمریکا پیشنهادات دیگر سناتورها در خصوص تفاهم هسته ای را به تصمیم خواهد گذاشت.







تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن