تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

«مهاجرت به آلمان»

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835915562




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بررسی جای پای عربستان در ویتنام/ راهبردهای تبلیغاتی افراط گرایان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی جای پای عربستان در ویتنام/ راهبردهای تبلیغاتی افراط گرایان کوالالامپور – ایرنا – عربستان که طی چند روز گذشته شاهد تحولات بسیار بوده و زنگ هشدار جدی برای آغاز اختلافات علنی داخلی در آن به صدا درآمده است، طی سال های گذشته تلاش کرد با هزینه میلیاردها دلار تفکرات افراطی وهابیت را در کشورهای جهان گسترش دهد.


به گزارش ایرنا، ویتنام و مسلمانان این کشور جنوب شرق آسیا نیز از سیاست های آل سعود در امان نماندند و عربستان بدنبال اعمال سیاست های افراطی خود و رواج تفکرات وهابی در بین مسلمانان ویتنام برآمد.
اما علی اکبر ضیایی، کارشناس مسائل اسلامی بین المللی و منطقه شرق آسیا بدنبال چرایی گسترش این تفکرات افراطی در ویتنام برآمد و روز پنجشنبه در مقاله ای که در اختیار ایرنا قرار داد به بررسی این موضوع پرداخت.
براساس این تحقیق، فرانسه که در سال های 1858 تا 1883 میلادی ویتنام را به استعمار خود درآورده بود هرگز به داد مسلمانان چام نرسید و این استعمار غربی با کمک بوداییان شمال علیه اقلیت مسلمان چام اعمال خشونت باری را سازماندهی کرد.
به همین علت دوران استعمار فرانسه در ویتنام دوران سختی برای مسلمانان چام بشمار می آید. با سیطره کمونیسم در سال 1975 میلادی بر تمامی ویتنام از شمال تا جنوب، مسلمانان چام دوران سخت تر از گذشته را تجربه کردند.
نظام کمونیستی از هیچ ظلم و فشاری بر مسلمانان ویتنام کوتاهی نکرد و قبائل چام که مهمترین مناطق سرسبز را برای کشاورزی در دست داشتند تحت سیطره کمونیسم به مردمی فقیر و ضعیف تبدیل شدند، زیرا این رژیم زمین های آنان را به زور تصرف کرد و آنان مجبور به مهاجرت به مناطق دور دست شدند.
براساس تحقیق ضیایی، رژیم کمونیستی ویتنام در تمام دوران سیطره خود بر این کشور سعی کرد مسلمانان هرگز به مناصب مهم کشوری دست نیابند. بیشترین مهاجرت مسلمانان ویتنام از سال 1970 میلادی آغاز و بیش از 20 هزار مسلمان به مالزی و اندونزی و 10 هزار نفر به فرانسه و آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی و بیش از پنجهزار نفر به استرالیا مهاجرت کردند.
یکی از فجیع ترین کشتارهای بی رحمانه رژیم کمونیستی در شهر هوئه اتفاق افتاد که در نتیجه آن هزاران مسلمان زنده زنده به گورهای دسته جمعی سپرده شدند و همه منازل آنان به آتش کشیده شد و بسیاری از مسلمانان مجبور به مهاجرت به دیگر کشورها شدند.
قبل از رژیم کمونیستی در ویتنام 400 مسجد وجود داشت که اکنون تنها 300 مسجد باقی مانده و بقیه تخریب شده اند.
تفکرات مادی گرایانه حزب کمونیستی ویتنام ضربات سهمگینی را بر پیکر دین وارد کرد، به گونه ای که بسیاری از مسلمانان از اسلام تنها به اسمی از آن اکتفا کرده بودند و با آیین دینی و تعالیم حیات بخش اسلامی آشنائی چندانی نداشتند.
این کارشناس مسائل اسلامی بین المللی و منطقه شرق آسیا در ادامه نوشت: پس از باز شدن درهای ویتنام و تغییر سیاست های حکومت، مسلمانان توانستند دوباره طعم آزادی را بچشند و به فرزندان خود آیین دینی را در مدارس و مساجد آموزش دهند و مسلمانان هویت دینی خود را باز یافتند.
اما موضوع تجدید حیات فکری در میان مسلمانان همواره با چالش هایی روبرو شده است که کم و بیش در بیشتر مناطق جهان مشترک است و آن هجوم افکار سلفی و وهابی با حمایت کشورهائی چون عربستان است و مسلمانان فقیر این مناطق به ناچار مجبور به پذیرش کمک های عربستان برای ساخت مساجد و مدارس و اعزام فرزندان خود برای تحصیل در دانشگاه های عربستان شدند.
ضیائی معتقد است: نتیجه چنین نرمشی در مقابل وهابیت تغییر اعتقادات سنتی مسلمانان ویتنام به سمت و سوی وهابیت و جهل اهل ظاهر و اهل حدیث و تعطیلی عقل و منطق است و اگر منطق و عقل سلیم بر مسلمانان حرام شود زمینه برای بروز هرگونه تفسیر انحرافی از دین و نشأت گرفتن جریان های افراط گرایانه و حرکت های تروریستی به نام اسلام آماده می شود.
وی نوشت: مسلمانان جوان چام که از آغاز سال های 1970 برای تحصیل به عربستان رفته و در دانشگاه هایی چون ام القراء و جامعة المدینة تحصیل کرده اند به سادگی تحت نفوذ افکار تکفیری قرار گرفته و به محض ورود به ویتنام زمینه را برای تفکرات وهابی آماده می کنند، زیرا آنان برای گذراندن زندگی خود چاره ای جز اعتماد به منابع مالی عربستان و ترویج افکار آنان برای گذراندن زندگی خود و خانواده ندارند.
محمدعمر علی، مفتی ویتنام مدت زیادی را در عربستان زندگی کرده و سال ها نزد محدثان و فقهای مکه به تحصیل قرآن و اصول دین و زبان عربی پرداخت و با ازدواج خود با یکی از دختران عرب توانست نقش زیادی در ترویج تفکرات دینی براساس آموزه های سلفی در ویتنام ایفا کند.
این کارشناس نوشت: با بازگشت مفتی ویتنام و همسرش به ویتنام از عربستان تعداد زیادی از بانوان ویتنامی از آموزش های دینی همسر شیخ استفاده کردند و به گرایش های فکری وی متمایل شدند. شیخمحمدحسین، مشاور دینی جمعیت مسلمانان ویتنام در پاریس نیز در سال 1970 به همراه شیخ مختار داود (ساکن آمریکا) به دانشگاه الجامعة الاسلامیة در مدینه می روند و تحت آموزش های دینی عربستان قرار می گیرند و هم اکنون به ترویج تفکرات دینی سلفی در پاریس می پردازند و به طور طبیعی نباید از این نوع تعلیمات انتظار داشت روح دوستی و زندگی مسالمت آمیز با دیگر مسلمانان و مسیحیان در کلاس های درس آنان ترویج شود.
شیخ هادلی عثمان، رئیس جمعیت اسلامی چام در شهر سایگون (هو شی مینه کنونی) نیز در سال 1968 به عربستان سفر می کند تا زمینه را برای تحصیل جوانان ویتنامی در آن کشور فراهم کند و توانست دو بورسیه برای تحصیل شیخ محمدحسین و شیخ مختار داود از دانشگاه الجامعة الاسلامیة مدینه اخذ کند.
به نوشته ضیائی، جنگ ویتنام در سال 1975 با پیروزی شمال بر جنوب سبب شد شیخ محمدحسین پس از فارغ التحصیلی از عربستان نتواند به ویتنام باز گردد و به همین علت تصمیم به مهاجرت به فرانسه گرفت و به آموزش کودکان و نوجوانان ویتنامی پرداخت. یکسال پس از ورود شیخ محمد حسین به مدینه فردی به نام محمدعیسی از ویتنام وارد الجامعة الاسلامیة مدینه شد و پس از فارغ التحصیلی به رابطة العالم الاسلامی شعبه مالزی پیوست و هم اکنون یکی از پژوهشگران و مبلغان دینی ویتنامی ساکن مالزی است.
وی در ادامه نوشت: مشکل جوانان سلفی ویتنامی نداشتن روح مسالمت آمیز و زندگی صلح آمیز با مسیحیان و بودائیان و دیگر مذاهب دینی چون شیعیان است و تجربه در دیگر کشورهای عربی نیز نشان داده است فارغ التحصیلان از عربستان به محض ورود به کشور خود با مسیحیان در افتاده و آنان را تهدید به مرگ و اعمال تروریستی کرده اند.
این افراد همه فرقه های اسلامی را متهم به کفر و الحاد کرده و تنها جریان وهابیت را فرقه ناجیه معرفی کرده اند.
این کارشناس مسائل اسلامی بین المللی و منطقه شرق آسیا معتقد است برخلاف این جریان سلفی، اهل سنت ویتنام به صورت سنتی با دیگر مسلمانان از مذاهب غیرسنی همچون شیعه ارتباط دوستی دارند و حتی میان آنها نسبت های فامیلی برقرار شده است و این مسلمانان در طول تاریخ خود زندگی مسالمت آمیزی را با دیگر اقوام بودائی و هندو تجربه کرده اند و به خوبی می دانند جنگ های میان آنان و غیرمسلمانان نتیجه دخالت سیاستمداران وابسته و دول اجنبی و نظام های کمونیستی است و کمتر مسلمان بومی نسبت به غیرمسلمان چنان نفرتی را در دل دارد که او را به اعمال خشونت آمیز دعوت کند.
براساس اطلاعات به دست آمده از اعزام دانشجویان ویتنامی به کشورهای دیگر به نظر می رسد در سال های اخیر تعداد زیادی از جوانان مسلمان ویتنامی علاوه بر عربستان به کشورهای مصر، لیبی، مالزی و کویت اعزام شده اند، به نحوی که با تفکرات تکفیری و افراط گرایانه ارتباط دارند.
ضیائی معتقد است فشار بر حکومت ویتنام برای دادن آزادی بیشتر به مسلمانان و ارتباط آنان با مهاجران مسلمان چام در خارج از ویتنام، فشار برای ایجاد ارتباط بین مسلمانان ویتنام و مؤسسات دینی عربستان، کویت و قطر وفشار بر حکومت ویتنام برای دادن اجازه به مبلغان دینی عربستان برای ورود به مناطق مسلمان نشین ویتنام از مهمترین برنامه های سعودی ها برای تغییر بافت دینی ویتنام است.
وی تلاش گسترده تبلیغاتی برای تبیین وضعیت مسلمانان ویتنام و مشکلات اقتصادی، فرهنگی و دینی آنان از طریق شبکه های اجتماعی و رسانه های تبلیغاتی وابسته به عربستان را از دیگر برنامه های آل سعود در این ارتباط دانست.

فشار بر حکومت ویتنام از طریق سازمان همکاری اسلامی و رابطة العالم الاسلامی عربستان برای خروج مسلمانان ویتنام از محاصره و بهبودی وضعیت اقتصادی و آموزشی آنان، دادن بورسیه های دانشگاهی به جوانان ویتنامی برای تبلیغ وهابیت در منطقه و سرمایه گذاری عربستان در مناطق مسلمان نشین ویتنام را از دیگر برنامه های سعودی ها برای تغییر بافت دینی ویتنام ذکر کرد.
وی نوشت: ویتنام در سال های اخیر مشوق هایی را برای سرمایه گذاری کشورهای ثروتمند در ویتنام گذاشته و عربستان می تواند از این فرصت برای نفوذ در مناطق مسلمان نشین ویتنام و وابسته کردن آنان به سرمایه های عربستان استفاده کند.
آساق**1611



10/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن