واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی جایگاه اسکاپ در جهان/ گشایش نشست با حضور نوبخت کوالالامپور – ایرنا - اجلاس منطقه ای کمیسیون اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل برای آسیا و اقیانوسیه موسوم به اسکاپ روز چهارشنبه با سخنرانی دبیر اجرایی این کمیسیون و با حضور محمدباقر نوبخت، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایران گشایش یافت.
به گزارش ایرنا، اجلاس منطقه ای اسکاپ امسال با توجه به اینکه کشورهای مختلف در سال 2015 خود را متعهد به انجام امور توسعه ای به منظور از بین بردن فقر، افزایش وضعیت کیفیت اقتصادی – اجتماعی، توسعه سرمایه انسانی و ایجاد شغل مناسب، توسعه زیرساخت ها و بررسی چالش های محیط زیستی کرده اند، از اهمیت خاصی برخوردار است.
این اجلاس دو روزه که به میزبانی اندونزی در جاکارتا پایتخت این کشور در حال برگزاری است، در هفت جلسه مختلف به بررسی اهداف اسکاپ می پردازد.
تغییر مباحث مالی در چشم انداز توسعه در حال تغییر منطقه آسیا - اقیانوسیه، سرمایه گذاران نهادی و نهادهای منطقه ای: زیرساخت های مالی، بسیج منابع محلی برای تامین مالی بخش اجتماعی، مسائل مالی برای شهرها، فناوری ها و کارآفرینان پایدار، مباحث مالی مربوط به تغییرات جوی، شکاف های توسعه مالی در کشورهای کمتر توسعه یافته، کشورهای در حال توسعه و جزایر کوچک در حال توسعه و مشارکت و همکاری توسعه منطقه ای هفت نشستی است که کارشناسان و مقامات کشورها در دو روز به ارائه دیدگاه های خود می پردازند.
محمدباقر نوبخت، معاون رییس جمهور ایران قرار است صبح امروز در نخستین نشست با عنوان تغییر مباحث مالی در چشم انداز توسعه در حال تغییر منطقه آسیا - اقیانوسیه به بیان دیدگاه های خود در این خصوص بپردازد.
علاوه بر معاون رییس جمهوری، پیمان قربانی عقیل آبادی، معاون اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز قرار است عصر فردا (پنجشنبه) در آخرین نشست این جسله با عنوان مشارکت و همکاری توسعه منطقه ای دیدگاه های خود را بیان کند.
کمیسیون اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل برای آسیا - اقیانوسیه موسوم به اسکاپ شاخه توسعه منطقه ای این سازمان برای منطقه آسیا - اقیانوسیه محسوب می شود.
این کمیسیون 53 عضو اصلی و 9 عضو وابسته دارد که از کشورهای ترکیه در غرب تا کشورهای اقیانوسیه ای در شرق و از روسیه تا زلاندنو را که بیش از چهار میلیارد جمعیت جهان را در خود جای داده اند، در بر می گیرد.
ایران به عنوان یکی از 53 کشور عضو این کمیسیون در سال 1958 به اسکاپ پیوست.
اعضای وابسته این کمیسیون مناطق و جزایر کوچک و دور افتاده ای از قبیل ماکائو، هنگ کنگ، جزایر ماریانان شمالی، گوام، جزایر کوک و نیئو هستند که در سازمان ملل عضویت ندارند.
جمیعت زیاد و وسعت جغرافیایی گسترده، این کمیسیون را به یکی از جامع ترین کمیسیون ها پنجگانه منطقه ای سازمان ملل و بزرگترین نهاد این سازمان در منطقه آسیا - اقیانوسیه تبدیل کرده است.
دفتر اصلی این کمیسیون که حدود 600 کارمند دارد از سال 1949 در تایلند کار خود را با هدف غلبه بر چالش های منطقه ای از طریق پروژهای نتیجه محور، کمک های فنی و ظرفیت سازی اعضا آغاز کرد.
این کمیسیون در سال 1947 تحت عنوان کمیسیون اقتصادی آسیا و شرق دور با هدف بازسازی اقتصاد بعد از جنگ جهانی دوم در شانگهای چین تاسیس شد و سپس در سال 1949 دفتر اصلی را به بانکوک پایتخت تایلند انتقال داد.
نام این کمیسیون در سال 1974 برای انعکاس جنبه های اقتصادی و اجتماعی و همچنین موقعیت جغرافیایی اعضای آن به کمیسیون اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل برای آسیا - اقیانوسیه موسوم به اسکاپ تغییر یافت.
دبیر اجرایی این کمیسیون در حال حاضر بر عهده شمشاد اختر از پاکستان است.
ظرفیت سازی در مورد توسعه پایدار، توسعه و سیاست اقتصادی کلان، تجارت، سرمایه گذاری، حمل و نقل، توسعه اجتماعی، محیط زیست و توسعه، فناوری ارتباطات و اطلاعات و کاهش بلایای طبیعی از جمله برنامه های مورد نظر این کمیسیون برای توسعه منطقه آسیا - اقیانوسیه است.
اسکاپ همچنین از قدرت خود به منظور افزایش همکاری بین کشورها عضو و موضوعاتی که کشورهای عضو با آن روبرو هستند را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
هدف نهایی این کمیسیون کمک برای رفع فقر 680 میلیون مردمی است که در این منطقه در شرایط سختی زندگی می کنند و تلاش بر این است تا استاندارد زندگی این مردم با منشور سازمان ملل همسان شود.
آساق**241**1611
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]