تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819992737




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- آشکارترشدن جنگ قدرت/ نفوذ جناح تندرو دردولت عربستان افزایش می یابد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحلیلگران مسایل منطقه درارتباط با تغییرات دردستگاه حاکمه سعودی؛ آشکارترشدن جنگ قدرت/ نفوذ جناح تندرو دردولت عربستان افزایش می یابد لندن - ایرنا - دو تن از تحلیلگران و فعالان سیاسی مقیم انگلیس روز چهارشنبه با اشاره به تغییرات جدید صورت گرفته در دستگاه حاکمه عربستان سعودی، گفتند: این تغییرات نشانگر جنگ قدرت در داخل رژیم آل سعود و افزایش نفوذ جناح تندروی است که می تواند سبب تشدید تنش ها در منطقه شود.


"جلال فیروز" تحلیلگر و فعال سیاسی مقیم انگلیس در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، گفت: این تغییر و تحولات نشانگر مشکلاتی است که رژیم سعودی از آن رنج می برد و هر جناح در درون آن در تلاش برای به زیر کشاندن جناح دیگر است.
جلال فیروز افزود: این نزاع و جنگ قدرت در میان شاهزاده های سعودی، سبب خواهد شد که حکومت عربستان سعودی بیش از پیش ضعیف تر و مشکلات درونی اش آشکارتر شود .
وی اضافه کرد: پیش ازاین حکومت عربستان سعودی درعرصه سیاست خارجی اش بسیار با حکمت تر و متین تر حرکت می کرد، اما نسل جدید حکام سعودی در مقایسه با نسل پیشین این کشور، بسیار بی تدبیر،عجول بوده و دارای دیدگاه های تندروانه تر هستند.
جلال فیروز گفت: به طور مثال "محمد بن نایف عبدالعزیز" که به جای "مقرون بن عبدالعزیز" به عنوان ولی عهد، معاون نخست وزیر، وزیر کشور و رییس شورای امور سیاسی و امنیتی برگزیده شده و یا "محمد بن سلمان" که به عنوان نایب ولی عهد، معاون نخست وزیر و وزیر دفاع معرفی شده ، در زمره این افراد به شمار می آیند.
این فعال و تحلیل گر سیاسی افزود: اگرچه "محمد بن نایف" 55 ساله در مقایسه با "محمد بن سلمان"، فردی آرام تر شمرده می شود و چه بسا انتخاب شدن وی برای پست ولی عهدی ناشی از برخی مصالح از جمله اعمال نفوذ های آمریکا بوده است.
جلال فیروز اضافه کرد: هر چند با توجه به تغییرات صورت گرفته، محمد بن سلمان 34 ساله که به تندروی و سرسختی مشهور است، به دلیل در اختیار داشتن وزارت دفاع و پست نایب ولی عهدی، جایگاه بسیار مستحکمی در رژیم سعودی بدست آورده است.
وی با اشاره به نقش "محمد بن سلمان" در کشتار مردم یمن، گفت: به نظر می رسد برکناری "سعود الفیصل" از پست وزارت خارجه عربستان سعودی و انتخاب "عادل جبیر" به جای وی ، به دلیل مخالفت "سعود الفصیل" با سیاست های جنگ طلبانه "محمد سلمان" در یمن بوده است .
جلال فیروز تصریح کرد: این سیاست های جنگ افروزانه و استکباری حکام جدید و جوان سعودی سبب خواهد شد که حداقل در کوتاه مدت تنش ها در منطقه خصوصا در یمن ، بحرین افزایش یافته و مناسبات ریاض با سایر کشورهای منطقه از جمله ایران تحت تاثیر قرار گیرد.
وی در همین حال گفت: البته در دراز مدت این سیاست های حکام جدید سعودی که بیش از آنکه مبتنی بر حکمت و تدبیر باشند براساس زور و سرسختی بنیان گذشته شده اند، با واکنش شدید داخلی و نیز جهانی مواجه شده و حتما شکست خواهند خورد .
این تحلیل گر سیاسی با اشاره به واکنش و مخالفت های صورت گرفته علیه تهاجم نظامی عربستان سعودی به یمن افزود: در جریان این تهاجم، شمار زیادی از زنان و کودکان کشته شدند و و عامل این جنایت نه رژیم صهیونیستی بلکه رژیم ال سعود بود.
جلال فیروز گفت: با افزایش واکنش های و اعتراض های های جهانی و منطقه ای نسبت اقدامات جنگ طلبانه حکام سعودی، این رژیم حتما در آینده با شکست مواجه خواهد شد.
یک تحلیل گر سیاسی دیگر مقیم انگلیس نیز در گفت وگو با ایرنا عنوان کرد که تغییرات صورت گرفته در رژیم آل سعود، موید پیروزی طیف جنگ طلب و تندروها در دستگاه حاکمه این کشور شمرده می شود.
وی که نخواست نامش فاش شود، افزود: این تغییرو تحولات صورت گرفته، نشانه های خوبی نه برای رژیم عربستان سعودی و نه منطقه بشمار نمی آیند چرا که می تواند سبب افزایش تنش ها در منطقه شود .
بگفته وی، افرادی چون محمد بن سلمان و یا حتی محمد بن نایف عبدالعزیز، چندان اعتقادی به حل و فصل مسایل منطقه از جمله در یمن و بحرین از طریق گفت وگو و شیوه های مسالمت آمیز ندارند.
این تحلیل گر همچنین با اشاره به سفر آتی باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به منطقه در 13 و 14 ماه "می "، از جمله دیدارش با پادشاه عربستان سعودی افزود: البته تغییرات صورت گرفته در دستگاه حاکمه سعودی بی ارتباط با این سفر نمی تواند باشد.
وی گفت: باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا اخیرا در گفت وگو با نیویورک تایمز با اشاره به گرایش جوانان در کشورهای عربی از جمله در عربستان سعودی به افراط گرایی، این مساله را ناشی از ساختار درونی این کشور دانسته بود که سبب شده است که جوانان عرب جذب گروه های افراطی چون داعش شوند.
این تحلیلگر با بیان اینکه باراک اوباما در همین ارتباط خواستار انجام اصلاحات در درون کشورهای یاد شده از جمله عربستان سعودی شده است، گفت: انتظار می رود که اوباما در جریان سفرش به کشورهای منطقه از جمله عربستان، خواستار انجام این اصلاحات شود.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد که تندروها در دستگاه حاکمه عربستان سعودی پیش از انجام سفر باراک اوباما و طرح این درخواست، در حرکتی پیش دستانه خواسته اند که اوباما را در مقابل کار انجام شده قرار دهند.
این تحلیل گر افزود: البته پیش از این شاهد این گونه سناریوها بوده ایم ، به طور مثال در جریان سفر قبلی اوباما به ریاض و دیدارش با ملک عبدالله پادشاه فقید عربستان ، نیز شاهد بودیم که قبل از این سفر تغییراتی در دستگاه حاکمه عربستان صورت گرفت.
اروپام**3** 1552



09/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن