واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تلاش برای قلب واقعیت در محتوای پیام رییس جمهوری - حجت مرتجی* تهران - ایرنا - اظهارات رییس جمهوری در همایش سراسری فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی در خصوص وظایف پلیس با واکنش سه تن از مراجع تقلید مواجه شد و نسبت به آن ابراز نگرانی کردند.
در این خصوص چند نکته شایان توجه است:
1- اظهارات مراجع تقلید نشانه حساسیت ونظارت آنان بر تحولات کشور است. هم چنین اطمینان خاطری برای دستگاههای اجرایی است که چشم بیدار مراجع ناظر بر روند امور است و درمواقع ضرورت هشدار می دهند تا ازانحراف در روند امورجلوگیری شود.
2- انتظار می رود رسانه ها، افراد یا نهادهایی که درخصوص روند امور کشور اقدام به اطلاع رسانی و طرح سئوال از مراجع می کنند، همه واقعیات را طرح کنند و از طرح بخشی از آن به صورت تقطیع شده که می تواند پاسخ هایی غیر مرتبط با ماجرا را درپی داشته باشد، خود داری کنند.
درخصوص اظهارات رییس جمهوری در دیدار با فرماندهان نیروی انتظامی آنچه که از پاسخ های مراجع منتشر شده نشان می دهد واقعیات اظهارات رییس جمهوری در اختیار مراجع قرار نگرفته است .
به گزارش یکی از رسانه ها آیت ا... مکارم شیرازی گفته است که «همه افراد جامعه اعم از پلیس و غیر پلیس موظف هستند که قوانین اسلام را اجرا کنند.»
هم چنین ایشان در بخش دیگر در این زمینه گفته است که طرح چنین موضوعی «چراغ سبزی برای افراد آلوده به انواع مفاسد اخلاقی ومجالس کثیف نشان داده می شود که گویا ازاین به بعد آزاد هستند و پلیس هم کاری به ایشان ندارد.»
آیت ا... نوری همدانی نیز با طرح این که «قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برگرفته از موازین اسلامی است»، گفته است «مسوولان نباید با برخی اظهارات خود به گونه ای به جامعه القا کنند که اسلام از قانون جدا و دو مقوله متفاوت است.»
آیت ا... لطفی صافی گلپایگانی نیز با بیان این «اصل پیدایش این انقلاب برای حاکمیت اسلام در مملکت بود»، گفته است. «بسیار نگران شدم از بعضی حرف هایی که زده می شود که فلان نهاد مثلا نباید مجری قانون اسلام باشد.»
اگر به سخنان رییس جمهوری رجوع شود، محتوای سخنان ایشان با آنچه مراجع عالی قدر تقلید مطرح کرده اند نه تنها تفاوتی ندارد، بلکه آنچه مراجع به عنوان نگرانی مطرح کرده اند، از سوی رییس جمهوری نیز بیان شده است.
به نظر می رسد آنچه که باعث نگرانی شده بخشی از سخنان رییس جمهوری بوده که تقطیع و منتشر شده است و آن این که «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست، بلکه وظیفه پلیس اجرای قانون است». در حالی که رجوع به سخنان مبسوط رییس جمهوری در این زمینه نشان می دهد که جایی برای نگرانی وجود ندارد.
رییس جمهوری پیش از بیان این جمله گفته است: «حکومت اسلامی یعنی حکومت و حاکمیت قانون و امام خمینی (ره) ده ها بار در سخنرانی های خود بر این مساله تاکید کرد که همه مردم ایران در برابر قانون مساوی هستند و قانون باید به دقت اجرا شود در نظام اسلامی ما شرع وقانون بر یک دیگر منطبق هستند».
رییس جمهوری هم چنین در تبیین این جمله که «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست بلکه وظیفه پلیس اجرای قانون است». به آیه ای از قرآن در خصوص احترام به پدر و مادر اشاره کرد و گفت که پلیس در این زمینه باید بر پایه قانون عمل کند و قانون معیار عمل است.
روحانی در ادامه تاکید کرد که پلیس جایی می تواند وارد شود که اولا مصوبه قانونی وجود داشته باشد، ثانیا قانون روشن و شفاف ابلاغ شده باشد.
همان طور که ملاحظه شد رییس جمهوری بر چند نکته تاکید کرده است:
** جمهوری اسلامی حکومت قانون است و قانون بر پایه اصول اسلام تدوین شده است .
** معیار در جمهوری اسلامی، قانون است و برداشت های شخصی افراد حتی اگر بخواهند آن را به اسلام نسبت دهند، معیار نیست.
** در جمهوری اسلامی شرع و قانون با یکدیگر منطبق هستند، بنابر این آنچه ضرورت و مصلحت نظام جمهوری اسلامی دانسته شده به قانون تبدیل شده است. بنابر این اگر مراجع مختلف در خصوص امر واحدی فتوا های متفاوتی داشته باشند، معیار قانون و امر ولی فقیه است.
** برای جلوگیری از تاثیر برداشت های شخصی در اعمال قانون معیار عمل مصوبه قانونی است.
3- برخی منتقدان دولت که از رابطه مثبت دولت ومراجع ناراضی هستند تلاش می کنند تا با انتشار ناقص وتقطیع شده سخنان مقام های دولتی ، یا انتشار اطلاعات غلط که نمونه آن چندی پیش درخصوص انتشار کاست تک خوانی زن مطرح شد، به رابطه خوب دولت و مراجع خدشه وارد کنند.
جا دارد نهادها وارگان های ناظر برامور، تحولات دراین زمینه را رصد کنند ونگذارند برخی با قلب واقعیات در فضای مثبت حاکم بر روابط دولت و روحانیت در دولت یازدهم آسیب وارد کنند.
*کارشناس سیاسی
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]